Здравейте колеги.Искам да ви попитам дали мога сам да си сменя преден десен калник с друг втора употреба или
трябва да ходя на тенекиджия??Колата е Поло 1,4,60к.с,97г. хечбек.Мерси предварително
Поло 1,4,60к.с,97г. Демонтаж и монтаж на калник
-
- Автомобил:
- Двигател:
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Демонтаж и монтаж на калник!!
Можеш няма нищо сложно, отвиваш болтовете и си готов и слагаш другия. Стига нали калника или нещо по колата да не е криво и да си пасне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само калника ми е огънат навътре в горната част от вратата до предния мигач,а не ми се занимава да го правя защото ще ми излезе по скъпо.Ако си намеря светло сив калник направо го сменям и няма да се занимавам да го правя и да се слага кит и така нататък.Нямам сериозен удар някои идиот е маневрирал с някои джип явно и ми го е свил.
да няма нищо сложно и мен ме огънаха малко само, че от ляво и си го смених сам... :) 

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Смяната не е толкова проста маха се бронята мигача фара пласмасовия подкалник освен горе под капака болтове има отстрани под бронята и три отзад откъм колонката на вратата.
Фар не се сваля и броня според зависи кои модел не се пипа.Сваляш мигача лаисната м/у фаровете,подкалника .Необходими инструменти ключе 10 , гедоре с по дълго рамо 10 , имбусен ключ тези дет са кат шестограм самоче с повече звездички от него , приятел за компания и ако се наложи да задържи или подаде нещо и 2 двулитрови бирички.Смяна максимум 90 минути.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Модела ми е с тясната броня.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
По спомен се откачаше частично само бронята от едната страна за да може да се бръкне да се отвие болта на калника в предната му част, или поне аз така го правих,може да има и друг вариант.
Фар също не съм свалял,само мигача.

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1,4,60к.с,97г. Демонтаж и монтаж на калник
При тясната не се сваля аз бях с широката броня и затова я свалих заедно с фара за моя сигурност и да ми е удобно за работа.
Фар и аз не съм махал само мигач, който се държи с едно болче и малкия мигач на калника... броня ме мързеше да свалям... може да има и други работи ама не си спомням беше преди...2 години
, но става сравнително лесно и не си заслужава да ходиш при майстор и да ти взима пари... от 30 минути до 1 час макс да ти отнеме :) успех колега 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”