Проблем с електрониката на дроселовата клапа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mayhem
Автомобил:
Двигател:

Проблем с електрониката на дроселовата клапа

Мнениеот mayhem » Пон 15 мар 2010 11:25

Та става въпрос за поло 1.4 16в 97г.Ходих при един маистор защото колата прекусваше а в някои случаи дори не варвеше.И майстора каза че електрониката която отваря и затваря дроселовата клапа е изгоряла.Въпроса ми е някои може ли да ме ориентира от каде и за колко мога да си купя нова електроника /платка ли е нз какво е /Благодаря преджарително

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с електрониката на дроселовата клапа

Мнениеот Koksan » Пон 15 мар 2010 13:19

mayhem написа:Та става въпрос за поло 1.4 16в 97г.Ходих при един маистор защото колата прекусваше а в някои случаи дори не варвеше.И майстора каза че електрониката която отваря и затваря дроселовата клапа е изгоряла.Въпроса ми е някои може ли да ме ориентира от каде и за колко мога да си купя нова електроника /платка ли е нз какво е /Благодаря преджарително

Принципно само електроника не се продава, но бих те посъветвал да скокнеш и до друг майстор да се провери как са нещата, колата държи ли си оборотите на празен ход, след като я запалиш и в движение?
Държи ли ги когато пуснеш климатика?
Закачахте ли я на компютърна диагностика и какви са грешките, ако е имала?

На тези въпроси като отговориш, ще стане ясно какво и е на колата!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 15 мар 2010 13:24

Колега,ако излезне,че е за смяна-пиши на лично имам я цялата тази пущина за продан(втора употреба).Мой приятел се прекара и купи чисто нова и сумата беше близо 500лв :horror:

mayhem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mayhem » Пон 15 мар 2010 14:25

Бях на диагностика и проблема се оказа точно това.Иначе преди това мислих че дурпа въздух от някаде и сменик кутията за въздушния филтър но не беше това проблема.Иначе колата когато е студена върви на пушка.Щом загрее и почват да падат обороти , почва да придърпва да няма мощност а на празен ход гасне :banghead: И то го прави от време на време но тия дни това зачести и са се ппритеснявам да не закъсам някаде с нея

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Пон 22 мар 2010 15:36

xalerrelax написа:Колега,ако излезне,че е за смяна-пиши на лично имам я цялата тази пущина за продан(втора употреба).Мой приятел се прекара и купи чисто нова и сумата беше близо 500лв :horror:

Защо мислиш, че се е прекарал? За втора употреба искат от 150 до 250лв, диагностиката и адаптацията струват приблизително 100лв, да не говорим за изгубеното време и нерви! Къде ти е гаранцията на втора употреба, че няма да се скапе на втория месец и всичко от начало?
Аз лично се "прекарах" преди по-малко от месец и си смених дроселовата клапа с нова за 410лв и не съжалявам, защото се надявам да си я караме колицата живот и здраве още дълго време.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 22 мар 2010 17:08

Ами не си наясно,защото продължихме темата на Л.С. и за тва пишеш глупости.Идеята беше,че изобщо проблема може да не е в дросела(както казах и на колегата на лично),както се получи при моя приятел и за това го посъветвах да потърси няколко мнения.А ти като си си купил нова откъде си сигурен,че ще изкара повече от стара(работеща)?

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 22 мар 2010 20:16

Колеги на темата с дросел на поло 16в,вече определено мога да кажа,че съм на ти. Относно споровете дали трябва да се купи нов дросел ви казвам,че счупи ли се е задължително да се купи нов !! от това,което съм чел мога да кажа,че съм убеден, че дросел 2ра ръка на този модел е таралеж в гащите ! Защо ? Ами защото след мой и чужди публикации в този форум се оказа,че няма поло 16в което да няма проблем с дросела !!!! Това значи на 100%,че няма да си намерите работещ дросел 2ра ръка ! Проблема при тези дросели идва от там че тази електроника която се чупи представляват едни писти, които след определено време се изтъркват и дросела спира да си върши работата. На голфовете тези писти са отделно от дросела и подлежат на ремонт доколкото знам, но на това поло ... не съм убеден ... иначе и аз вкъщи имам 1 дросел, който си работи на празен ход ако не пускаш климатик или фарове, но не искам да го продавам за да не прецакам някой колега...
А и още нещо, дросела на тази кола се сменя адски лесно и се адаптира сам !!! Моя го смених сам пред блока оставих колата да поработи 20 мин на празен ход и сега е пушка повече от година вече. Стига с тези глупости че иска диагностика или адаптация с компютър така само ви взимат парите.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 22 мар 2010 20:32

Аз съм го пръскал моя дросел, още като купих колата за да го почистя, но го отворих и отвътре за да видя "какво свири в гайдата", напръсках с WD-40 и се надявам да нямам проблем. А да попитам, найстина ли проблема е само в пътечки някакви, защото няма пътечка която не може да бъде възтановена, ако трябва мостов кабел като на GSM ще се слага :D

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Пон 22 мар 2010 20:48

xalerrelax написа:Ами не си наясно,защото продължихме темата на Л.С. и за тва пишеш глупости.Идеята беше,че изобщо проблема може да не е в дросела(както казах и на колегата на лично),както се получи при моя приятел и за това го посъветвах да потърси няколко мнения.А ти като си си купил нова откъде си сигурен,че ще изкара повече от стара(работеща)?

Първо - една година ще съм спокоен защото има гаранция.
Второ - както е казал колегата има пътечки,които се износват, а не вярвам някой да продава почти нова клапа на 10000км.
Трето - ако е здрав ТПС-а, има голяма вероятност да се прецака моторчето за прзния ход, което означава отново смяна на клапата.
Тази тема я следя от три години /откак купих Полото/ и в началото също си мислех, че е по-разумно втора ръка клапа, но от тема на тема си промених мнението и като ми дойде на главата бях сигурен, че трябва да се купува нова. Естествено в тази криза ме болеше сърцето да се тръшна толкова, но евтиното в повечето случаи излиза по-скъпо!

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Пон 22 мар 2010 20:54

Ico_Polo написа:Аз съм го пръскал моя дросел, още като купих колата за да го почистя, но го отворих и отвътре за да видя "какво свири в гайдата", напръсках с WD-40 и се надявам да нямам проблем. А да попитам, найстина ли проблема е само в пътечки някакви, защото няма пътечка която не може да бъде възтановена, ако трябва мостов кабел като на GSM ще се слага :D

Много специалисти си мислят така, но както и да се възстанови и се променя съпротивлението и променя оборотите на колата. До колкото съм чел технологията е с някакво специално напластяване и не може да се получи в домашни условия. Ако някой се справи с това ще спести хиляди левове на феновете на марката :).

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 22 мар 2010 21:02

Ааа, :idea: те не са просто пътечки а го играят потенциометри, аха. Ами значи спасение няма . Ще си го отварям веднъж годишно и ще си го смазвам, пък дано изкара още само 800-900 000км :lol: .

mayhem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mayhem » Пон 22 мар 2010 23:28

Утре мисля да го сваля дросела да го почистя и ако има изгорели писти ще се опитам да ги презапоя поне това го мога и ще ви кажа резултата :|

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Вто 23 мар 2010 8:52

mayhem написа:Утре мисля да го сваля дросела да го почистя и ако има изгорели писти ще се опитам да ги презапоя поне това го мога и ще ви кажа резултата :|

Много ми е интересно как ще стане това презапояване :shock . Защо първо не прочетеш какво е писано в темата и тогава да "презапояваш" :). Единственото което може да се направи с тези писти е да се почистят със специален препарат ако евентуално не са все още износени напълно да позакърпиш положението докато събереш парички за нов дросел :012:

mayhem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mayhem » Чет 25 мар 2010 12:03

Много странно пластмасовата кутия е пломбирана и как се стига до тая платка !?!?!? :banghead:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 25 мар 2010 15:13

Само едно пласмасово нитче има което се чупи иначе е на 6 болчета

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”