проблем в скоростната кутия
проблем в скоростната кутия
Колеги някой сблъсквал ли си е с този проблем.А проблемае че неще да влиза първа скорост.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем в скоростната кутия
Има едно като кокалче . Намира се при двигателя над скоростната кутия . Ако е излязло от ябълката и за това неможе да ти включна на 1-ва . При нужда ще слезна до колата да ти покажа как точно изглежда и къде се намира .
Струва около 2 лв. ( на мен толкова ми излезна )
п.с. Важно !!! Като ходиш да купуваш , важно е да кажеш за каква скоростна кутия е (4,5 скорости) и г/д да се спази дължината на кокалчето !
Успех
Струва около 2 лв. ( на мен толкова ми излезна )
п.с. Важно !!! Като ходиш да купуваш , важно е да кажеш за каква скоростна кутия е (4,5 скорости) и г/д да се спази дължината на кокалчето !
Успех

и аз мися че е от него ненемисля че е излязло а по скоро разбито и има луфт нему стига хода да влезе на първа скорост 

Колега Deo88 може ли да ми направиш една две снимки натова така наречено кокалче че данесе получи някво обаркване 

- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Много верятно да е от това лостче.Често при доста автомобили се износват и започва неприятното затруднено превключване на скоростния лост.Цените са различни за различните размери лостчета от 2лв до 80лв. Та при мене е от скъпия варянт 80лв.Най-добре свали лостчето и отиди в ауто+ там имат над 20 различни модела.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Може и да се е изкривила някоя вилка в кутията.
Ако е тяз ябълка износена ще имаш проблем и с останалите скорости.

Иначе колегите говорят за номер 24 и 25 на снимката
Ако е тяз ябълка износена ще имаш проблем и с останалите скорости.

Иначе колегите говорят за номер 24 и 25 на снимката
Май не е там проблема защото беше се проявил при мене тази гумена топка беше се скъсала.Продължаваме към кутията
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Я погледнете тази схема да неби на колегата да е това скоростния механизъм http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/POCZ/1 ... 5/3174112/ и ако е той или 46 номер или 45 от снимката.За тези (selector rod)имах в предвид да се видят в какво състояние са.
проблема ти е че трябва да се регулира хода на скоростния лост отдолу на колата-отгоре е много трудно-качи колата на канал и някой да ти мърда горе скоростния лост за да разбереш къде трябва да пипаш. имах го същия проблем и го оправих преди дни.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако проблема е в скоростния лост или в това рамо ("кокалче" което наричате), трябва да е трудно влизането и на 2ра скорост, не само на първа!!! ако нямаш проблем с включването от Свободна на 2ра ... търси проблема по кутията някъде!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”