Смяна на фар за мъгла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Piperko
Автомобил:
Двигател:

Смяна на фар за мъгла

Мнениеот Piperko » Пон 06 сеп 2010 13:13

Здравейте ,искам да попитам дали някой знае как точно се сваля фара за мъгла .Колата ми е фолксваген Поло 97 г.

Потребителски аватар
ilia99
Автомобил: polo 6n 1995
Двигател: 1.6 AEA

Re: Смяна на фар за мъгла

Мнениеот ilia99 » Пон 06 сеп 2010 15:38

здр колега , сваляш цялата броня и тогава сваляш фара за мъгла - така е за поло с широката броня , махаш мигачите , решетката с емблемата , като махнеш решетката и лайсната под нея ще видиш за къде е хваната самата броня отвиваш болтчетата след това и подкалниците , махаш и голямата решетка на бронята и трябва да има още две болтчета от двата края който моята броня няма . Да не забравиш да откачиш буксите на халогените , като свалиш бронята махаш тесните лайснички , под тях има по две болтчета на халоген , и под самия халоген има още по един болт . Пробвал съм и без да свалям бронята и счупих някои неща , така че недей пробваи и ти .Дано съм ти бил полезен :да:

Piperko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Piperko » Пон 06 сеп 2010 15:56

Благодаря за изчерпателния отговор ,спести ми много неприятности :D

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Вто 07 сеп 2010 12:26

Вчера разглабах един от моите халогени за да го почистя. При мен(Поло 2000 г. 6N2) е измислено... има си отделна решетчица(малка) за двата халогена, сваляш решетката и отдолу е халогена на 3 болта, махаш ги и сваляш халогена.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 07 сеп 2010 14:10

Мда тия пусти халогени... Като го взех моя половер работеше само 1ния халоген после, после и той спря да работи. Мислех че е от крушките, но се оказа, че 1ния ми се пълни с вода понеже е леко пукнат. Така или иначе не си ги оправих и в момента нямам халогени, въпреки че крушките са чисто нови не ми се занимава да свалям бронята и да гледам каде е проблема, но най вероятно при мен е някъде по жичките.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 07 сеп 2010 14:20

Може да пробваш и на стенд някъде да я вдигнеш. Мисля че и така ще стане :beer

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Вто 07 сеп 2010 14:28

zografski написа:Мда тия пусти халогени... Като го взех моя половер работеше само 1ния халоген после, после и той спря да работи. Мислех че е от крушките, но се оказа, че 1ния ми се пълни с вода понеже е леко пукнат. Така или иначе не си ги оправих и в момента нямам халогени, въпреки че крушките са чисто нови не ми се занимава да свалям бронята и да гледам каде е проблема, но най вероятно при мен е някъде по жичките.

И при мен колега се оказа, че се пълни с вода, незнам откъде, видимо няма пукнатини, може би уплънението не държи...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”