Този двигател с ангренажна верига ли е или ремък? Защото отвън се вижда, само ремък който задвижва разни неща, но май не и разпределителния вал. По нета от оскъдната информация и пълната липса на картинки, разбирам, че е с верига. Ако е така, колко трае това чудо? От къде може да се видят картинки със всички части по двигателя? Най-пресната Аутодата нещо не мога да я покарам, а в предната го няма тоя двигател. А и там е доста оскъдно.
Новобранец съм , с VW.
Въпрос за двигател на Поло 9N3 1,2 60 кс BBM, 3 ц 6 клапана
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за двигател на Поло 9N3 1,2 60 кс BBM, 3 ц 6 клапана
Със верига е даже две(маи не се сменят или само ако много вземе да шуми).Това нова кола бе кво те мъчи?
ами нещо съм любопитен
1. когато мотора работи на място, държи 800 оборота ама леко претръпва от време на време
2. и като че ли вие малко когато се снижават оборотите
може и да е нормално, ама не знам, за това си мисля да отида някъде на диагностика на двигател, та да ми кажат хора, които слушат двигатели по цял ден
а и нещо индикацията на еърбега от време на време остава да свети
1. когато мотора работи на място, държи 800 оборота ама леко претръпва от време на време
2. и като че ли вие малко когато се снижават оборотите
може и да е нормално, ама не знам, за това си мисля да отида някъде на диагностика на двигател, та да ми кажат хора, които слушат двигатели по цял ден
а и нещо индикацията на еърбега от време на време остава да свети
Колега ще ти пратя една схема ,ще видиш вси4ко теглена е от руски саит с две вериги си едната е къса другата е по дълга но ако ти вие или държи високи обороти отиди на диагностика
ходих на диагностика, майстора ми каза, че си работи нормално, всеки двигател си имал характерен звук, колкото и да е тих
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Най-подробна информация като чертежи за този двигател има в ЕТКА, в Аутодата 2009 го няма.
Ето го ангренажа (с верига е,както се вижда) и още няколко общи чертежа на двигателя :
Ето го ангренажа (с верига е,както се вижда) и още няколко общи чертежа на двигателя :
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е да провериш зацепването на веригата- има навика да прескача.Ако е минала 150 000 км е желателно да я смениш. И да не палиш на скорост и с бутане- това е гаранция за прескачане на веригата.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”