Проблем с маслото...
-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с маслото...
Здравейте, колеги. Имам един мисля, че сериозен проблем. Колата ми е VW Polo 2F, 1.3 бензин. Като я запаля и подам газ на място, отзад плюе черно през ауспуха. Мисля, че меша вода с масло, доста черничко е. Цвета наподобява катран... Питането ми е, дали имате някакви предположения от какво може да се получи това и нещо сериозно ли е в действителност. В момента, поради липса на време, не мога да закарам колата в сервиз, затова се обръщам към вас. Мерси предварително. Само да добавя, че чернилката я забелязах по плочките пред нас, сложих бял лист и я форсирах на място, листа стана черен :X
Re: Проблем с маслото...
Ако е станало след застудяването-конденз.Нямаш проблем.
И вероятно богата смес.На място ли подгряваш?
И вероятно богата смес.На място ли подгряваш?
Няма проблем според мен,аз имам същото поло и при мен става така,защото се получава конденз и от саждите в гърнето и ето ти резултата 

-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Да, на място подгрявам, но сега не е топло. Сега следобед отново го изпробвах това с белият лист и той направо си стана черен :X И се притесних супер много, та затова се допитвам до вас. По-късно ще кача и снимка. Мерси за бързите отговори, колеги 

-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и снимката, която казах, че ще кача
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ако меша вода и масло, маслото ти ще ще стане с цвят и гъстото на боза, такаче не е това.Явно погата смес, извади някоя свещ и виж как е.
-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега
Утре ще ги щракна и ще дам пик. Загледах се, че едната свещ, около нея има нещо като масло, но не мога да кажа какво. Не съм компетентен
Утре ще снимам и дано снимките помогнат, та да знам за сервиз ли плача или всичко си е окау...
Утре ще ги щракна и ще дам пик. Загледах се, че едната свещ, около нея има нещо като масло, но не мога да кажа какво. Не съм компетентен
Утре ще снимам и дано снимките помогнат, та да знам за сервиз ли плача или всичко си е окау...Re: Проблем с маслото...
kaiser666 написа:Ако меша вода и масло, маслото ти ще ще стане с цвят и гъстото на боза, такаче не е това.Явно погата смес, извади някоя свещ и виж как е.
Така е, ако вкарва вода в маслото го прави на боза.
При мене се получи подобен проблем като твоя, обаче маслото не мърда и си е сълза, антифриза също. Така че, проблема ми идва от гърнето. За смяна си е отдавна и нещо вътре явно се е откачило, щото го чух да подрънква и сега издухва стари сажди и като ги омеша с конденза излиза същия бълвоч, като на твоита снимка /прави го при форсиране най-вече/. Обаче това трябва да е временно - само докато се изчисти. При мене вече премина.
Покарай го на дълго - примерно 150-200 км и си виж маслото - ако не го пипа и не загрява прегледай гърнетата - предимно задното.
Естествено щом си забелязал нещо по свещите - прегледай ги задължително, кабелите - също, въпреки че, ако работи на 3 цилиндъра би трябвало да го усетиш преди другото.
Дано е малкия дявол
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Кoнденз в гърнето, не се шашкай, всички половери 2F горят богато.
Да видиш зимата на снега какво правят при палене
Карай си спокойно.
Колко ти харчи? Върви ли добре? С кой мотор е?
Да видиш зимата на снега какво правят при палене
Карай си спокойно.
Колко ти харчи? Върви ли добре? С кой мотор е?
-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Харчи градско грубо около 9-10, върви си, а мотора е 1.3 пълен карбуратор. Буквите на мотора мисля, че са MH ...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
batmartolaneca написа:Харчи градско грубо около 9-10, върви си, а мотора е 1.3 пълен карбуратор. Буквите на мотора мисля, че са MH ...
За зимата, такъв разход иди-дойди, ама сега на есен, абе еб@ ли му майката, ама ми се струва доста

-
batmartolaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Днес поразгледах малко по-обстойно и видях, че имам някакъв теч по двигателя, но май е от свещите. Качвам и снимки. Та май ще трябва да намеря време и да ида на доктор...Споделяте ли моето мнение, колеги? И евентуално някакви съвети? Мерси предварително 

-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Тоя теч не ми изглежда да е от свещите ,а от датчика за налягане маслото . Нов датчил за 6-10 лв. и ще спре да омаслява там където си снимал.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Точно 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”