защо свети EPC - решено!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
защо свети EPC - решено!
Здравейте. Колата е Поло 1.4 16V, с код AUB, 99год. Проблема е следния: колата си пали, върви си без никакъв проблем даже разхода си е учудващо нисък, но като покарам известно време било то градско или извън града тази въпросна лампа започва да свети като нищо друго не се променя от характеристиките на двигателя! Като я паркирам в гаража махам минуса на акумулатора до сутринта и при следващо палене лампата EPC изгасва. След някоко километра тези 3 букви отново ги виждам на таблото! Ако случайно някой се е сблъскал с този проблем моля за съвет! До колкото изчетох тази лампа показва някакъв проблем със системата за захранването по двигателя.
Последна промяна от teddy на Сря 15 сеп 2010 6:20, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: защо свети EPC
Колега виж стоповете на колата работят ли,аз клоня към бъгава "стоп машинка" на педала.Клоня,казах-на диагностика грешката ще излезне с конкретен номер и диагноза.
- teddy
- Двигател:
И аз за нея си мислех, но тя си работи. Трябва да е нещо друго, но вече не знам! Утре ако ми остане време ще я закарам на диагностика и ще пиша!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това че стоповете работят, не означава че машинката е ОК! Тя е с два канала и може да е прецакан само канала който подава сигнал на компютъра на колата (той по често се поврежда)!
Свали я .. почисти я ... може и да се оправи!
Свали я .. почисти я ... може и да се оправи!
- teddy
- Двигател:
действително се оказа тя! работи ама когато си поиска, за това ме подведе. един път стоповете светят друг път не! пъпките и бяха нагоряли - малко калай и всичко е ток и жица
голямо мерси за коментарите по темата!!! 

- teddy
- Двигател:
и в Плевен е толкова
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”