когато покарам малко (2-3км) докато я карам или ми гасне или придарпва леко, губи мощност и забива оборотите на 3000 ( точно на 3000 ).
връщам предавка давам газ и пак ... сваля си скоростта и пак неще да дигне повече от 3000. Дори пускам на свободна подавам газ без да е на скорост и пак на 3000 спира . Спира по един такав точен начин, което ме води на мисълта,че няма конкретен проблем еми компютъра ограничава колата.Водил съм я на диагностика, нищо не показа... Проблема почна да го прави известно време след смяна на маслото и се чудя применро ако има проблем нещо с налягането в маслото дали компютъра да ограничава колата по този начин за да я предпази един вид...
Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?
П.С. Колата е поло 2000г. 1.0 мпи
Забива ми на 3000 оборота
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Забива ми на 3000 оборота
Бих заложил на потенциометър на газта или бензинова помпа, след като няма сервизен режим според VAG-COM!
EPC лампата свети ли? Ако свети проблема може да е и във Стоп машинката!
Имаш ли приятел със VAG-COM ... да се види като натискаш педала на газта какви са показанията от потенциометъра! Ако там всичко е нормално .. търси проблема в налягането на бензина!(според мен това ти е проблема)
EPC лампата свети ли? Ако свети проблема може да е и във Стоп машинката!
Имаш ли приятел със VAG-COM ... да се види като натискаш педала на газта какви са показанията от потенциометъра! Ако там всичко е нормално .. търси проблема в налягането на бензина!(според мен това ти е проблема)
търси проблема в налягането на бензина!(според мен това ти е проблема)
+ карализатор.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на мене ми правй подобни номера - като загрее и омеква, на 3000об. като че не й достигаше гориво и не можеше да се форсира над 4000об. Дотук смених бенз. помпата /виеше и даваше 2.5 вместо 3.0 бара/, катализатора, профилактика на алармата, сега са наред дюзи да чистя, ако пак почне. В по - далечен план - диагностика и смяна на датчика на Хол. Други причини според мене няма. Темп датчика ми е сменян преди 5-6хил. км. Все пак макар и малко вероятно - накрая остава компа да е дал фира. На прочит ми даваше Р00525 - Ламбда сонда няма сигнал /и със старата беше същото, но нея я смених, защото беше ленива/, така че не й се вързах.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Колега според мен бензиновата помпа не ти е била за смяна щом ти е давала 2.5 бара. Значи със вакуумнич регулатор помпата трябва да дава 3 бара ако е без вакуума ще ти дава 2.5 което е нормално, така че май си се прекарал с бенз помпа. Колега провери си свещите... Ако случайнно е дюза колата ти ще работи на 3 цилиндера и ще звучи мн странно (ако ти трябва дюза имам от поло AFH). Може да смениш свещи и палец на делкото. На скоро имах подобен проблема и сам споменал какво сам сменил и т.н. в тази тема ако искаш я погледни viewtopic.php?f=7&t=218890
При мен проблема беше дюза номер 1, бенз. помпа (но при мен даваше 0 бара което вече е ненормално, 2.5-3 бара си го дават по каталог на помпите за полото). При мен проблема беше почти същия като при тебе
При мен проблема беше дюза номер 1, бенз. помпа (но при мен даваше 0 бара което вече е ненормално, 2.5-3 бара си го дават по каталог на помпите за полото). При мен проблема беше почти същия като при тебе
-
summoned
- Автомобил:
- Двигател:
проблема се оказа датчика на коляновия вал и срещу 150лв. ми сложиха нов
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това трябва да излиза като грешка във VAG-COM!
-
summoned
- Автомобил:
- Двигател:
излезе, да
но странното е, че отначало като почна да ги прави тея номера и я закачихме нищо не показа
но странното е, че отначало като почна да ги прави тея номера и я закачихме нищо не показа
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно Поло 1.4 обиколи Сливен и Стара Загора докато хванат Хол датчека в крачка - само ако загрее с 2 градуса повече /преди да вкл. перката/ - тогава не даваше достатъчно импулси и прекъсваше. Имам го в предвид. А на мене ми стига че се оттървах от виенето на помпата. Ще сменя и свещите пак, макар тези за градско каране студен двг. да са добри. Дали да не сменя и стоп машинката обаче се питам, макар да нямам ЕРС и при мене е само софтуер вероятно, но свързан с контролера - лампата за маслото /при голяма урва премигва за 1-2 сек понякога/ - на равен път или надолу - никога. Налягянето на маслото е 2 бара при 2000 об/мин. Интересното е че и при 4000 об/мин е пак толкова, ама кой освен производителя да каже дали е нормално?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:Едно Поло 1.4 обиколи Сливен и Стара Загора докато хванат Хол датчека в крачка - само ако загрее с 2 градуса повече /преди да вкл. перката/ - тогава не даваше достатъчно импулси и прекъсваше. Имам го в предвид. А на мене ми стига че се оттървах от виенето на помпата. Ще сменя и свещите пак, макар тези за градско каране студен двг. да са добри. Дали да не сменя и стоп машинката обаче се питам, макар да нямам ЕРС и при мене е само софтуер вероятно, но свързан с контролера - лампата за маслото /при голяма урва премигва за 1-2 сек понякога/ - на равен път или надолу - никога. Налягянето на маслото е 2 бара при 2000 об/мин. Интересното е че и при 4000 об/мин е пак толкова, ама кой освен производителя да каже дали е нормално?
Според мен трябва да е повече!Мисля че характеристиката на тази помпа(маслената) е с повишаване на оборотите да се повишава налягането!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Логично е, но единствената спецификация на ФВ е 2бара/2000оборота - друга няма, а и повдигачите не чукат въобще. Старият ми блок, който хвърлих правеше /помпата му де/ 1.8 бара на 2000 оборота и 2.5 на 4000об., но повдигачите след 1-2 часа дълъг път чукаха яко докато се напълнят отново. Беше отварян и явно в Италия изкуствено блокират редукционния клапан на помпата, колкото да се продаде колата....Ако някой знае нещо повече, нека да каже къде го пише.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те така, ....днес пак ми заби на около 3000об., като превключвам от 1-а на 2-а. И вчера се опита, но по - слабо. Вече съм сигурен че го прави само при, и след десен завой и нагорнище и ако не забива, може да премигне лапата на маслото/контролера за работата на двг. И преди си го мислех, но мислех че от скоростта някой кабел се мандахерца и окъсява, ама щом го прави и на светофари вече.... Някой да има идея какво да търся, след като на диагностика не излиза нищо?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не влиза в някакъв сервизен режим като усети че няма налягане на маслото?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е сервизен режим според мене - прави го само при и след завой в дясно и по - голямо натоварване на двг. Нещо ми се върти съмнение че има връзка с вакуума /само че защо само в дясно.../и предварението на 1-и цилиндър и най - вероятно да излезе датчик на Хол, ама има да взема да изсипя 150 лв. като колегата. Ще поръчам на сестрата от и-бей цяло ново делко за 40 евро, само дето ще се нервя до юни докато се прибере пак в България. Тъкмо ще ми донесе и употребяван комп за 18-25 евро за всеки случай.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че се оказах прав - сипах и 100 октана и престана да забива. Явно дори ЕСО-то почнаха да продават боклук. То е достатъчно да го етилират и ФВ-тата са дотук. Почвам да се замислям за газова, че поне октаните са сигурни, като намериш добър доставчик.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”