Забива ми на 3000 оборота

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
summoned
Автомобил:
Двигател:

Забива ми на 3000 оборота

Мнениеот summoned » Вто 14 сеп 2010 19:30

когато покарам малко (2-3км) докато я карам или ми гасне или придарпва леко, губи мощност и забива оборотите на 3000 ( точно на 3000 ).
връщам предавка давам газ и пак ... сваля си скоростта и пак неще да дигне повече от 3000. Дори пускам на свободна подавам газ без да е на скорост и пак на 3000 спира . Спира по един такав точен начин, което ме води на мисълта,че няма конкретен проблем еми компютъра ограничава колата.Водил съм я на диагностика, нищо не показа... Проблема почна да го прави известно време след смяна на маслото и се чудя применро ако има проблем нещо с налягането в маслото дали компютъра да ограничава колата по този начин за да я предпази един вид...

Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?

П.С. Колата е поло 2000г. 1.0 мпи

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Забива ми на 3000 оборота

Мнениеот Koksan » Вто 14 сеп 2010 21:45

Бих заложил на потенциометър на газта или бензинова помпа, след като няма сервизен режим според VAG-COM!
EPC лампата свети ли? Ако свети проблема може да е и във Стоп машинката!
Имаш ли приятел със VAG-COM ... да се види като натискаш педала на газта какви са показанията от потенциометъра! Ако там всичко е нормално .. търси проблема в налягането на бензина!(според мен това ти е проблема)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 15 сеп 2010 8:46

търси проблема в налягането на бензина!(според мен това ти е проблема)

+ карализатор.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 15 сеп 2010 9:46

И на мене ми правй подобни номера - като загрее и омеква, на 3000об. като че не й достигаше гориво и не можеше да се форсира над 4000об. Дотук смених бенз. помпата /виеше и даваше 2.5 вместо 3.0 бара/, катализатора, профилактика на алармата, сега са наред дюзи да чистя, ако пак почне. В по - далечен план - диагностика и смяна на датчика на Хол. Други причини според мене няма. Темп датчика ми е сменян преди 5-6хил. км. Все пак макар и малко вероятно - накрая остава компа да е дал фира. На прочит ми даваше Р00525 - Ламбда сонда няма сигнал /и със старата беше същото, но нея я смених, защото беше ленива/, така че не й се вързах.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 16 сеп 2010 14:32

Колега според мен бензиновата помпа не ти е била за смяна щом ти е давала 2.5 бара. Значи със вакуумнич регулатор помпата трябва да дава 3 бара ако е без вакуума ще ти дава 2.5 което е нормално, така че май си се прекарал с бенз помпа. Колега провери си свещите... Ако случайнно е дюза колата ти ще работи на 3 цилиндера и ще звучи мн странно (ако ти трябва дюза имам от поло AFH). Може да смениш свещи и палец на делкото. На скоро имах подобен проблема и сам споменал какво сам сменил и т.н. в тази тема ако искаш я погледни viewtopic.php?f=7&t=218890
При мен проблема беше дюза номер 1, бенз. помпа (но при мен даваше 0 бара което вече е ненормално, 2.5-3 бара си го дават по каталог на помпите за полото). При мен проблема беше почти същия като при тебе

summoned
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот summoned » Чет 16 сеп 2010 15:15

проблема се оказа датчика на коляновия вал и срещу 150лв. ми сложиха нов

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 16 сеп 2010 18:57

това трябва да излиза като грешка във VAG-COM!

summoned
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот summoned » Чет 16 сеп 2010 19:59

излезе, да

но странното е, че отначало като почна да ги прави тея номера и я закачихме нищо не показа

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 16 сеп 2010 20:12

Едно Поло 1.4 обиколи Сливен и Стара Загора докато хванат Хол датчека в крачка - само ако загрее с 2 градуса повече /преди да вкл. перката/ - тогава не даваше достатъчно импулси и прекъсваше. Имам го в предвид. А на мене ми стига че се оттървах от виенето на помпата. Ще сменя и свещите пак, макар тези за градско каране студен двг. да са добри. Дали да не сменя и стоп машинката обаче се питам, макар да нямам ЕРС и при мене е само софтуер вероятно, но свързан с контролера - лампата за маслото /при голяма урва премигва за 1-2 сек понякога/ - на равен път или надолу - никога. Налягянето на маслото е 2 бара при 2000 об/мин. Интересното е че и при 4000 об/мин е пак толкова, ама кой освен производителя да каже дали е нормално?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 17 сеп 2010 16:08

maslinkov написа:Едно Поло 1.4 обиколи Сливен и Стара Загора докато хванат Хол датчека в крачка - само ако загрее с 2 градуса повече /преди да вкл. перката/ - тогава не даваше достатъчно импулси и прекъсваше. Имам го в предвид. А на мене ми стига че се оттървах от виенето на помпата. Ще сменя и свещите пак, макар тези за градско каране студен двг. да са добри. Дали да не сменя и стоп машинката обаче се питам, макар да нямам ЕРС и при мене е само софтуер вероятно, но свързан с контролера - лампата за маслото /при голяма урва премигва за 1-2 сек понякога/ - на равен път или надолу - никога. Налягянето на маслото е 2 бара при 2000 об/мин. Интересното е че и при 4000 об/мин е пак толкова, ама кой освен производителя да каже дали е нормално?

Според мен трябва да е повече!Мисля че характеристиката на тази помпа(маслената) е с повишаване на оборотите да се повишава налягането!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 17 сеп 2010 18:09

Логично е, но единствената спецификация на ФВ е 2бара/2000оборота - друга няма, а и повдигачите не чукат въобще. Старият ми блок, който хвърлих правеше /помпата му де/ 1.8 бара на 2000 оборота и 2.5 на 4000об., но повдигачите след 1-2 часа дълъг път чукаха яко докато се напълнят отново. Беше отварян и явно в Италия изкуствено блокират редукционния клапан на помпата, колкото да се продаде колата....Ако някой знае нещо повече, нека да каже къде го пише.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 24 сеп 2010 17:26

Те така, ....днес пак ми заби на около 3000об., като превключвам от 1-а на 2-а. И вчера се опита, но по - слабо. Вече съм сигурен че го прави само при, и след десен завой и нагорнище и ако не забива, може да премигне лапата на маслото/контролера за работата на двг. И преди си го мислех, но мислех че от скоростта някой кабел се мандахерца и окъсява, ама щом го прави и на светофари вече.... Някой да има идея какво да търся, след като на диагностика не излиза нищо?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 24 сеп 2010 17:46

Да не влиза в някакъв сервизен режим като усети че няма налягане на маслото?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 24 сеп 2010 18:09

Не е сервизен режим според мене - прави го само при и след завой в дясно и по - голямо натоварване на двг. Нещо ми се върти съмнение че има връзка с вакуума /само че защо само в дясно.../и предварението на 1-и цилиндър и най - вероятно да излезе датчик на Хол, ама има да взема да изсипя 150 лв. като колегата. Ще поръчам на сестрата от и-бей цяло ново делко за 40 евро, само дето ще се нервя до юни докато се прибере пак в България. Тъкмо ще ми донесе и употребяван комп за 18-25 евро за всеки случай.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 14 окт 2010 8:11

Мисля че се оказах прав - сипах и 100 октана и престана да забива. Явно дори ЕСО-то почнаха да продават боклук. То е достатъчно да го етилират и ФВ-тата са дотук. Почвам да се замислям за газова, че поне октаните са сигурни, като намериш добър доставчик.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”