Моля за малко съвети при покупка на автомобил кое е по добре?Спрял съм се на VW POLO 6N2 99-2001г и се чудя дали 1.4ТDI или 1.9 SDI държа задължително да е дизел.Който притежава такова POLO може да си каже мнението за него ,за да си направя съпоставка кое си заслужава повече.
Ще съм благодарен на отзовалите се!!!
Коментари и мнения за VW POLO 6N2 99-01г TDI или SDI
Re: Коментари и мнения за VW POLO 6N2 99-01г TDI или SDI
Колега , аз имам от по-старото поло класик СДИ . Вярно , че питаш за по-новите , ала мога да ти кажа впечатления от СДИ-то в седана . Според мен + е , че няма демпферен маховик ,който да създава проблеми , както и липсата на турбо предполага , че няма да имаш главоболия и с него .( В смисъл по-опростено = по-безпроблемно )разхода смесено е 4,5 / 100 . Сега , много колеги ще кажат , че е адски бавна ... не знам , в сравнение с ТДИ това е вярно , но ако си търкаляш градско и си спокоен шофьор извън града си става (това е лично мнение ). Иначе 1.4 тди е помпа-дюза мотор , 3 цилиндъра . Като цяло върви повече , а и май харчи по-малко .Има турбо и демпферен маховик , които могат да дадат фира. Предполагам , че консуматива му е малко по-скъп ... Имаха проблеми нещо със замръзване на кондензите зимата или нещо такова , но не знам колко сериозен е този проблем или е по-скоро при единични бройки .
Мое мнение : 1.9 СДИ е по-голям като обем и се натоварва по-малко , по-прост е , изпитан ( защото мисля , че около 2000 г. са първите ПД , а знаеш , че е добре да се избягват най-първите екземпляри ,заради "детските болести"), икономичен е , като минус отбелязвам , че е тромав , но това е субективно .
Всъщност отиваш, гледаш и което е по-запазено . С коли втора ръка е така .
Дано някой притежавал и двата мотора да ти отговори по-пълно .
Мое мнение : 1.9 СДИ е по-голям като обем и се натоварва по-малко , по-прост е , изпитан ( защото мисля , че около 2000 г. са първите ПД , а знаеш , че е добре да се избягват най-първите екземпляри ,заради "детските болести"), икономичен е , като минус отбелязвам , че е тромав , но това е субективно .
Всъщност отиваш, гледаш и което е по-запазено . С коли втора ръка е така .
Дано някой притежавал и двата мотора да ти отговори по-пълно .
- ShikeraBoy
- Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
- Двигател: AMF
Колега аз имам такова поло 1.4 тди.Много съм доволен от колицата няма такъв вървеж просто за 75 коня се стреля.Като минус мога да отбележа скъпата подръжка,има проблеми със скоростната кутия (аз имах главоболия с нея) частите са по скъпи и от на голф 4 щото се намират по рядко.Също така имат проблеми с ел.стъклата (аз имах такъв) водачите на машинките им се чупят.Но като цяло съм доволен от вървежа.Икономична е гори ми 5-5.5 градско но я настъпвам,извън града пада доста.Това е което мога да споделя.Успех. 

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари няма ли 1.9 TDI ,като ще е гарга да е рошава! Има ли смисъл от 3 цилиндъра с турбо,като след 1 година ще се ядосваш че ти е станала бавна,и защо не си взел по мощна! Аз карам 1.9 чист дизел Поло ,но повечето градско ,ако имам 1000 км на година извън града е късмет. SDI е със електронна помпа и няма предкамера,по добра алтернатива е от 1.4 TDI. Първо има по-евтина подръжка а конете са еднакви,разликата е във въртящият момент ,който при 1.4 TDI-то е по-голям и създава усещането за мощен автомобил! Вземай 1.9 TDI има такъв двигател слага се във Поло и си свиркай! Ако не искаш аз давам гласа си за SDI-то 

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Едно мога да кажа аз съм фен на поло имал съм 1.9D чист 65 коня 99г. тои е с демферен маховик проблеми почти никакви (като се изключи водачите на стъклата това важи за всички половери, а и дръжката за багажника) а сега имам 6N2 2001г 1.4 TDI PD фабрично е 75 коня но след пипане по софта сега е около 100+ сега малко чади но това е нормално НЯМА демферен маховик но пък ремонта на съединителя ми казаха че е 500лв сменил съм само мортесиорите 200лв всички. Иначе колегите са прави колкото по нова толко по скъпа поддръжка, SDI-то е по лесно за поддръжка но доста по тромаво аз ако пак трябва да избирам пак бих предпочел 6N2 1.4 TDI PD 75cc > 100cc
А относно окачването същото както при POLO 6N ли е т.е. като на това
Ами тя базата не е ли еднаква ? Трябва да е еднакво всичко отдолу . Най-точно ще разбереш , ако идеш да питаш в някой магазин за авточасти . Аз така направих и хората ми казаха . Да не те заблуждаваме само .
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Окачването е еднакво като на 6N едно към едно. То 6N2 е фейслифт на 6N с нови двигатели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,имах възможността да карам POLO 1,4 TDI-2001г.Учуди ме това,че върви доста прилично и доста бързо ускорява!Шума на двигателе е малко дразнещ,не е като на 4-цилидровите мотори!Има скъпа поддръжка за ремъци,ролки по -скъпо масло.
Успех!
Успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”