Тракане отпред в дясно при подаване на газ на Поло 6N2

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
estrela
Автомобил:
Двигател:

Тракане отпред в дясно при подаване на газ на Поло 6N2

Мнениеот estrela » Пет 10 сеп 2010 16:25

Здравейте,
и аз като вас съм горд притежател на Поло (6N2, 1.4 MPI, 60к.с., 2000 г.) от около 2 месеца и бих искала да попитам за съвет за нещо, което се случи наскоро и много ме дразни.
При подаване на повечко газ (около и над 2000 оборота) независимо на коя предавка е скоростта, се чува едно тропане, което ми се струва, че идва отпред вдясно. Първоначално си помислих, че е нещо по гумата, но се оказа, че когато колата стои в покой и й подавам газ нещото отпред трака яко. Най-често това се получава, когато колата е студена или времето е по-хладно. Когато се е нагряла от жегата не ми прави впечатление да тропа. Ходих на сервиз - дигнаха я, гледаха я отдолу и казаха, че всичко й е наред. Това може би изключва проблем в ходовата част... Странното е, че звука се чува само, ако си вътре в купето, отвън и при двигателя няма никакъв шум или тропане. Всички казват, че двигателя си работи нормално и на колата нищо й няма, но това дрънкане го има и дразни страшно много.
Какво според Вас би могло да е? Нещо из климатичната инсталация? В жабката не е проблема, проверила съм го..
На какъв вид сервиз да пробвам да мина, без да ме гледат съмнително?
Благодаря на всички отзовали се :roll:

PoloBeP
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Re: Тракане отпред в дясно при подаване на газ на Поло 6N2

Мнениеот PoloBeP » Вто 14 сеп 2010 13:55

При моята също имаше тракане след като я купих, само че от средната част на таблото.
Разглобих и извадих една шепа италиански монети (не съм забогатял от това), изпаднали от малкото чекмедже...

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тракане отпред в дясно при подаване на газ на Поло 6N2

Мнениеот joro_g400 » Сря 15 сеп 2010 21:51

Колега тракането идва от:
1кората на мотора
2кората под мотора
3предпазният капак на изпус колектор
4разплетена мека врьска на изпус колектор от годините тази част на изпуск трьби се разбридва и не е задьлжително да гьрми
5Вьтрешно каре
6и последно Ако го чуещ този шум на предавка R то имаш разбит тампон на мотора
ако има питане 0878 649 720

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”