и аз като вас съм горд притежател на Поло (6N2, 1.4 MPI, 60к.с., 2000 г.) от около 2 месеца и бих искала да попитам за съвет за нещо, което се случи наскоро и много ме дразни.
При подаване на повечко газ (около и над 2000 оборота) независимо на коя предавка е скоростта, се чува едно тропане, което ми се струва, че идва отпред вдясно. Първоначално си помислих, че е нещо по гумата, но се оказа, че когато колата стои в покой и й подавам газ нещото отпред трака яко. Най-често това се получава, когато колата е студена или времето е по-хладно. Когато се е нагряла от жегата не ми прави впечатление да тропа. Ходих на сервиз - дигнаха я, гледаха я отдолу и казаха, че всичко й е наред. Това може би изключва проблем в ходовата част... Странното е, че звука се чува само, ако си вътре в купето, отвън и при двигателя няма никакъв шум или тропане. Всички казват, че двигателя си работи нормално и на колата нищо й няма, но това дрънкане го има и дразни страшно много.
Какво според Вас би могло да е? Нещо из климатичната инсталация? В жабката не е проблема, проверила съм го..
На какъв вид сервиз да пробвам да мина, без да ме гледат съмнително?
Благодаря на всички отзовали се