Та въпроса е: това действително така ли е? Като нямам оборотомер трябва по звук да усещам.Дайте някаква техника на каране за минимален разход на извънградско че утре имам 400км да праа
Икономайзер, разход при 3000оборота,мъглява работа ?
- sony_87
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Икономайзер, разход при 3000оборота,мъглява работа ?
Значи вчера един приятел ми каза че за мойта и неговата кола ( Polo 1.1 91g Fiat Ritmo 1.6) най-икономична била колата на 3000оборота,неговата има икономайзер и ми го доказа.50km/h на 3-та-стрелката е в зелената зона точно преди жълтата.След като мина на 4-та със същата скорост стрелката беше по средата на жълтата зона.
Та въпроса е: това действително така ли е? Като нямам оборотомер трябва по звук да усещам.Дайте някаква техника на каране за минимален разход на извънградско че утре имам 400км да праа
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да това е интересна тема, аз мислех точно да пиша по този въпрос темичка - би трябвало да има някаква оптимална зона на каране за свсеки двигател, някой ми беше казвал за мойто 1.1 че оптимално било 2500 - 2700 оборота на пета - тва е около 90 - но си мисля че много зависи от тва дали колата е натоварена примерно.. дали някъде няма изписано обяснение за всеки двигател на колко оборота при каква скорост и на каква предавка достига оптимално съотношение на мощност и разход, някакъв каталог примерно? Нека ако някой е запознат с въпроса да пише - мисля че ще е полезно на всички.
- sony_87
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
явно в Хардуерния форум са по-приказливи,ето интересно четиво
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=81492
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=81492
80-90 ама зависи от скоростната кутия. При мен с 75-85км/ч ми дава разход 4л/100км ,при 100-120 - 5,5л/100км. Максималния ми разход беше 8,5л/100км при скорост 120-150км/ч. Ако са верни думите на един колега, че колата е най-икономична когато двигателя работи най-тихо то май при 2300-2700 оборота моя е най икономичен.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
shindoff
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък си мисля че в оборотите ма максимален въртящ момент колата е най-мощна т.е. тогава бягат най-много коне, а това май не е най-икономичния вариянт. По-скоро обратното. Колкото по-ниски обороти толкова по-малко гориво, само оборотите да не са по-малко от необходимите за стабилна работа на двигателяб т.е да няма вибрации и да тресе. Възножно е да не съм прав ама това ми се струва най-логично .
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намираш си огромен Тир и му се лепваш отзад - и се надяваш да отива в твойта посока - и после разход 2 на 100
Междувпрочем в ОСНОВНИЯ тече аналогична тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1764
Междувпрочем в ОСНОВНИЯ тече аналогична тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1764
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
аз пък съм чувал и друга приказка че автомобила е най-икономичен там където стрелката на скоростомера е вертикална, което по спомен на мойто май е 110.... (или пък беше 100???? )
Което аз си интерпретирам като най-добро съотношение скорост-разход.... и пак по спомен на 5-та там са към 3к оборота на 4-та ми дава 3500
Което аз си интерпретирам като най-добро съотношение скорост-разход.... и пак по спомен на 5-та там са към 3к оборота на 4-та ми дава 3500
minimiro написа:аз пък съм чувал и друга приказка че автомобила е най-икономичен там където стрелката на скоростомера е вертикална, което по спомен на мойто май е 110.... (или пък беше 100???? )
Едни и същи километражи се слагат на различни двигатели, различни кутии и няма начин да е така.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”