Газ или дизел
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Газ или дизел
Колеги,темата е само за тези които са пробвали и от двете.И от кое от двете горива са по доволни?
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газ или дизел
Имаме Лада на газ , Голф на бензин и Шкода фабия дизел служебен. Фабията е от 2008 и харчи по-малко гориво 5 на 100км , даже понякога пада още половин литър като задържам на 90км/ч. Ладата 10лит газ 1.3 мотор , Голфа 6.5/7лит 1.6 мотор , Фабията 1.4 TDI.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи .... Нова кола, стара кола?
За нова - .... дизел е доста по-изгодно!
За стара - трудно се попада на читав дизел! Имам един Пасат B3, който се кара от 98г на газ ... и няма проблеми
и като сметнеш ... излиза най-евтино! с тази цена в момента ... до 16/100 газ да ти гори ... си е все едно 8 дизел или бензин ... а то си е нормален градски разход за дизел и НЕНормално нисък разход за бензин!
) та .. всяко си има + и - ... въпроса е кое ще те радва! 
За нова - .... дизел е доста по-изгодно!
За стара - трудно се попада на читав дизел! Имам един Пасат B3, който се кара от 98г на газ ... и няма проблеми
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
При сравнение на Г4 - 1.9 ТДИ 110 кончета и Б3 1.8 АБС моно +газ=89 магарета + 1 диво зад волана, резултата е : като пари 0:0 т.е. разликата е пренебрежимо малка ,но при фолфа имаме 110 кончета и си ги ползваме ,а при пасата имаме 90 но заради газта са се превърнали в магарета.
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
keymaker написа:При сравнение на Г4 - 1.9 ТДИ 110 кончета и Б3 1.8 АБС моно +газ=89 магарета + 1 диво зад волана, резултата е : като пари 0:0 т.е. разликата е пренебрежимо малка ,но при фолфа имаме 110 кончета и си ги ползваме ,а при пасата имаме 90 но заради газта са се превърнали в магарета.
Не е верно за магаретата , октана на газта е по-голям от на бензина , пусни от болта на изпарителя , да видиш на газ ли върви повече или на бензин
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
dj_runner написа:keymaker написа:При сравнение на Г4 - 1.9 ТДИ 110 кончета и Б3 1.8 АБС моно +газ=89 магарета + 1 диво зад волана, резултата е : като пари 0:0 т.е. разликата е пренебрежимо малка ,но при фолфа имаме 110 кончета и си ги ползваме ,а при пасата имаме 90 но заради газта са се превърнали в магарета.
Не е верно за магаретата , октана на газта е по-голям от на бензина , пусни от болта на изпарителя , да видиш на газ ли върви повече или на бензин
за октана на газта го знам ама много добре имах един опел 1.3 който бях прежалил и на военна рампа пелсках и опели и голгове 1.8 само на газ ,но за една дължина изгаряше по над 2л. газ.
Ако стане вървежа както трябва ще е по скъпо от каране на бенз.
- BEX---GLX
- Автомобил: Polo 6R
- Двигател: 1.4i
карах ибиза 1.4 АБД на газ, не можах да изпреваря една жигула (щях да се челосам) и се отказах от газта - градско и извънградско - нямаше почти разлика... На бензин щеше да ми е по-изгодно до морето и обратно..
После си взех Браво ТД100, доста икономично и вървежно, но с всички екстри плюс един основен ремонт поради прегряване...
В крайна сметка с всички разходи ми дойде като бензинка... (това при 10-12000км годишно)
Е сега си наливам бензин, храня олдскул винтилка, ама ми писна от мизерии...
Винаги бих си взел дизел, но наистина да си намериш читав е трудно... Едно от долните неща ще се прецака, а всяко е много пари: демпферен маховик (на по-новите), помпа, турбо, дюзи, прегряване... все кеф...
С голям кеф бих си взел голф 3 1з, но от къде читав??? Всичките са объркани с бегачки и сцепени от каране..
Та така.
С две думи, ако караш много - например над 20000км годишно, то дизел си заслужава... иначе аз залагам на бензин. Газов инжекцион още не съм карал, ама само да избиеш инвестицията ти трябват 13-15000км - пестенето започва от там насетне.
Поздрави, колеги и безаварийно!
После си взех Браво ТД100, доста икономично и вървежно, но с всички екстри плюс един основен ремонт поради прегряване...
В крайна сметка с всички разходи ми дойде като бензинка... (това при 10-12000км годишно)
Е сега си наливам бензин, храня олдскул винтилка, ама ми писна от мизерии...
Винаги бих си взел дизел, но наистина да си намериш читав е трудно... Едно от долните неща ще се прецака, а всяко е много пари: демпферен маховик (на по-новите), помпа, турбо, дюзи, прегряване... все кеф...
С голям кеф бих си взел голф 3 1з, но от къде читав??? Всичките са объркани с бегачки и сцепени от каране..
Та така.
С две думи, ако караш много - например над 20000км годишно, то дизел си заслужава... иначе аз залагам на бензин. Газов инжекцион още не съм карал, ама само да избиеш инвестицията ти трябват 13-15000км - пестенето започва от там насетне.
Поздрави, колеги и безаварийно!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Газ, газов инжекцион - по-добре е според мен.
Дет се вика 5к лв за диза KIA и 5к лв за дюзи
Просто нафтата ни е ужасна.....
Дет се вика 5к лв за диза KIA и 5к лв за дюзи

Просто нафтата ни е ужасна.....
- BEX---GLX
lrlmodo написа:Просто нафтата ни е ужасна.....
това е много вярно...
за това цитирах всевластния 1Z
или голф 2 1.6 дизел
- оня ден чух, че един човек го карал с някаква смес от отработено масло и олио... 
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля да си пусна вот-а за дизела
имам поло 1.9 дизел, а баща ми има пасат 1.9 тди... и 2те коли ги караме със "специална" нафта. При полото 100км ми излизат - 8.25лв, а при пасата максимум 9лв.! По нито един от моторите няма грам масло, зимата палят на четвърт оборот, въпреки че едната кола е 96та, а другата 92ра... лятото не мисля да го коментирам. На 200-300 метра от вкъщи парното и на 2те коли вече духа ТОПЛО. Най-добрия ми приятел караше форд 1.3 бензин на газ... еми мъка си беще голяма, и въпреки че цената на газта тогава беше по-ниска, 100км му излизаха по-скъпи. Имаше проблеми с изпарителя и доста често ми се налагаше да настройват газовото. Не мисля, че има смисъл да обсъждаме и пъргавината. А и в днешно време всеки втори на улицата да хванеш, ще ти продаде нафта. И за тези, които твърдят, че този тип гориво Е**вал ма*ката на двигателя, нека дойде да му покажа моя:) 

- BEX---GLX
Я си купи помпа дюза или комън рейл и го карай с такава нафта да видим какво ще стане
Старите дизели наистина носят на нашата гадна нафта, но при тях идва проблема със старостта, ръждата, многото километри и пр..
иначе едно запазено поло 1.9д е много по-добре от равностойно такова на газ..
пп Моля те, сподели какъв е градския разход на това поло 6Н, предполагам, че много се колебая дали да не си взема едно такова магаре 1.9д, може и на лично
Старите дизели наистина носят на нашата гадна нафта, но при тях идва проблема със старостта, ръждата, многото километри и пр..иначе едно запазено поло 1.9д е много по-добре от равностойно такова на газ..
пп Моля те, сподели какъв е градския разход на това поло 6Н, предполагам, че много се колебая дали да не си взема едно такова магаре 1.9д, може и на лично
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Категорично дизел- минах през всички горива ,никога повече не купувам кола на газ или бенз,освен електричка ,ама са много скъпи,дизела е решение за градско каране,другото е компромис и много ядове.
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Градско ми гори 5.5... зимата стигам до 6.5-7 в най-лошия случай. Извънградско не съм го засичал, имам един случай, в който варна-русе го направих час и 15мин с 5 човека и тогава ми даде 6.2-3! Но стъпката беше здрава!:)Като цяло съм доволен от количката, развалят се от време на време някой дребни работи, които дразнят. Но пък и частите му определено не са скъпи. Приемлива кола, с този двигател градско се движи добре, а извънградско противно на повечето очаквания за 4 човека е идеална:)
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Газов инжекцион!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”