проблем с паленето на бензин !!!
-
faireee
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с паленето на бензин !!!
Здравейте колеги. Имам следния проблем с половерчето ми. Колата е 6N0 96 г. АЕX. Миналата година и сложих газов инжекцион BRC. До скоро нямах никакви проблеми, но до скоро... Първо започна да предърпва при включване от бензин на газ не винаги но не е приятно. Газовата е в гаранция ходих в сервиза и пичовете казаха че проблема е в бензина не бил хубав и т. н.. След това започнаха и проблемите с бензина: сутрин като запаля се тресе като трактор докато компа регулира оборотите, или направо гасне и пали от втория път, като тръгна не върви натискам газта, и колата спира, отпускам тръгва. Като мине на газ няма проблем върви си, но зима е и сещате се че ща се кара повече на бензин а като не върви кофти. Ако някои може да помогне не знам какво е: инжекторите ли са за почистване или друго? Благодаря предварително.
Последна промяна от faireee на Съб 20 ное 2010 14:46, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем !!!
Колега, напиши човешко заглавие, от което да става дума за какво се говори в темата
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Според мен са се позадръстили дюзите.Един приятел имаше същия проблем,но с Рено Лагуна и го оправи като сипа 1 резервоар 100 октанов бензин + добавка за прочистване.Докато не изхаби резервоара не включи на газ.
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че горивния филтър и горивната помпа също може да са част от проблема.
Като начало смени гор. филтър, ако не е сменян скоро, и виж дали ще има разлика.
+1
Като начало смени гор. филтър, ако не е сменян скоро, и виж дали ще има разлика.
radotom написа:Колега, напиши човешко заглавие, от което да става дума за какво се говори в темата
+1
-
faireee
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с паленето на бензин !!!
смених горивния филтър скоро, но никаква разлика. От време на време карам само на бензин и уж се пооправят малко нещата, но мина ли на газ още на другия ден пак е същото.
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз съм със същия мотор и газов инжекцион STILO GAS.При мен е същата картинка ако обърнеш и караш на бензин само компа изчиства грешките и пали и върви добре докато не обърнеш на газ.Според мен от ГИ натрупва грешките.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изчистете си дюзите и дроселовите клапи!!!!
-
faireee
- Автомобил:
- Двигател:
дроселовата клапа е изчистена и грешките също остава да изчистя дюзите
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
всичко съм изчистил даже имам резервен дросел сложих и него .Просто ми трябва сервиз където разбират от газ и бензин.
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Те инжекторите за бензин и газ при инжекциона са отделно. Каква е логиката, газта да вреди на бензиновите дюзи? За дросела съм по-съгласен.
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
та при каране на газ бензиновите малко се спичат понеже не работят но този проблем не е от там
-
re5pect
- Автомобил: VW Passat 2.0 20V
- Двигател: ALT 2002
Клега faireee и аз съм със същото поло, но 98г APQ, но с ГИ на ловато. На мен само сутрин като я запаля и подам дори и малко газ почва да се дави и мирише яко на бензин. И при мен като направи 30 градуса и мине на газ се оправя. Чудя се да не е ламбда сондата, но като я вържа на компа не показва грешка, когато е само на бензин. Моля ако намериш решение пиши във форума.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”