Избор на двигател поло 6N2
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Избор на двигател поло 6N2
Търсих в търсачката , но не неамерих нищо.Решил съм да взимам едно такова поло за жената за градска кола, та се чудя какъв двигател да избера.Май отивам към 1.4 бензин. Ако може да споделите мнения за слабите и силните страни да различните двигатели.Динамока , здравина и разход. Има ли някои бъгави(както например е 2,5TDI на пасат Б5 или 1,4 на Фиат браво).Мерси за отговрите.Поздрави 

Re: Избор на двигател поло 6N2
Здравей, аз си взех такова (6N2, 1.4MPI, 2000 г.)и съм доволна като цяло. Съветвам те да обърнеш много голямо внимание на това дали работят ел.стъклата, защото на мен ми го продадоха с "оправени" такива, които след 1 седмица отказаха да работят. Ходенете по майстори след това е друга тема. В момента не смея да отварям прозореца на шофьорското място, защото ме е страх, че няма да мога да го затворя
Друг лек проблем е това, че на студено не винаги се отваря шофьорската врата, но пък дясната за сега работи
.
Друго не се сещам.... а да - дрънка като побесняла при дясната предна гума, особено на студено, но трима майстори казаха, че окачването й е наред и да си пускам по-силно музиката
.
Като цяло е много стегната, маневрена и лесна за поддръжка. Първоначално консумативи съм сменила за около 700 лв. и от тогава (от 5 месеца) само течност за чистачки и бензин съм й наливала.
Успех с покупката и дано останете доволни
Друг лек проблем е това, че на студено не винаги се отваря шофьорската врата, но пък дясната за сега работи
Друго не се сещам.... а да - дрънка като побесняла при дясната предна гума, особено на студено, но трима майстори казаха, че окачването й е наред и да си пускам по-силно музиката
Като цяло е много стегната, маневрена и лесна за поддръжка. Първоначално консумативи съм сменила за около 700 лв. и от тогава (от 5 месеца) само течност за чистачки и бензин съм й наливала.
Успех с покупката и дано останете доволни
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6н2 е след 2000г.и е 1.4,отзивите ,които съм чувал е ,че е куц кон,моето е 99г,6н1 се води.но е 1.9д не е пъргаво но има вътък като трябва да се измъкне го прави бързо,градска кола,малко гори,обслужването като повечето коли -ролка,ремък-100лв,филтри-въздух10 горивен 13,купе-18лв.Но скорости ,лембезе са 400-500 демпферен маховик ако ти се случи близо 700лв.и това е другото е рендосване яко.И чуй го от мене гори всякаква нафта,трета година го лъзгам без проблеми.
- ShikeraBoy
- Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
- Двигател: AMF
Колега аз съм с 1.4 TDI 75к.с и съм много доволен от колицата.И аз имах проблема със стъклата това определено им е болно място.Иначе мойта гори 4.5/100 градско няма такава икономична кола, просто я признах.Като консумативи е малко по скъпо за подръжка но кефа цена няма са казали хората,модела се среща по рядко и с тези 3 цилиндъра няма такава екзотика.Като цяло съм много доволен от колицата и особено от вървежа (много е пъргава).Няма да сгрешиш и ако вземеш ТДИ мотор.Поздрави
- bobar
- Двигател:
ShikeraBoy написа:Колега аз съм с 1.4 TDI 75к.с и съм много доволен от колицата.И аз имах проблема със стъклата това определено им е болно място.Иначе мойта гори 4.5/100 градско няма такава икономична кола, просто я признах.Като консумативи е малко по скъпо за подръжка но кефа цена няма са казали хората,модела се среща по рядко и с тези 3 цилиндъра няма такава екзотика.Като цяло съм много доволен от колицата и особено от вървежа (много е пъргава).Няма да сгрешиш и ако вземеш ТДИ мотор.Поздрави
Колега то аз си карам 1,9 тди мотор на пасат б 5,5 та знам че няма да сгреша, но за жената май по-скоро бензин.В смисъл че не навърта мн. километри и икономията от горивото ще е минимална.Дилемата ми е 1,4 или 1,4 16V 75 к.с.
Хайде колеги помагайте или ПОЛОверите са малко във форума?
Поздрави
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobar написа:ShikeraBoy написа:Колега аз съм с 1.4 TDI 75к.с и съм много доволен от колицата.И аз имах проблема със стъклата това определено им е болно място.Иначе мойта гори 4.5/100 градско няма такава икономична кола, просто я признах.Като консумативи е малко по скъпо за подръжка но кефа цена няма са казали хората,модела се среща по рядко и с тези 3 цилиндъра няма такава екзотика.Като цяло съм много доволен от колицата и особено от вървежа (много е пъргава).Няма да сгрешиш и ако вземеш ТДИ мотор.Поздрави
Колега то аз си карам 1,9 тди мотор на пасат б 5,5 та знам че няма да сгреша, но за жената май по-скоро бензин.В смисъл че не навърта мн. километри и икономията от горивото ще е минимална.Дилемата ми е 1,4 или 1,4 16V 75 к.с.
Хайде колеги помагайте или ПОЛОверите са малко във форума?
Поздрави
Ми като искаш бензин защо не се се ориентираш към 6N1? По евтини са и има двигатели 1.4, 1.6 и колата ще ти излезне много по-малко пари! Аз се спрях на 6N2 само защото исках ТDI.Колегата stvenj, карал съм Поло 1.9D и искам да ти кажа,че по-спряла кола не съм карал.Недей да заблуждаваш човека, че имала вътък.С тоя тежкия двигател и тия 60 коня си е направо мъка, на бащата 1.0 върви повече.
- bobar
- Двигател:
На поло 6N1 интериора не ме кефи.Знам че е по-евтино, но кеф цена няма.Поздрави
- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
1.6 GTI 16V това е истината за малък и вървежен автомобил 

- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
pironski написа:1.6 GTI 16V това е истината за малък и вървежен автомобил
Но е много рядък

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
bobar написа:Търсих в търсачката , но не неамерих нищо.Решил съм да взимам едно такова поло за жената за градска кола, та се чудя какъв двигател да избера.Май отивам към 1.4 бензин. Ако може да споделите мнения за слабите и силните страни да различните двигатели.Динамока , здравина и разход. Има ли някои бъгави(както например е 2,5TDI на пасат Б5 или 1,4 на Фиат браво).Мерси за отговрите.Поздрави
1.4 60 к.с.; 1.6 75к.с. 1.4 16v 75к.с. Който и трите мотора да избереш все ще е хубаво. 1.4 се е доказал, 1.6 също. 16v-то има по скъп сервиз - доставя удоволствие има 4 спирачни дикска и спира невероятно. Има заводско ограничение на 150км. (казвам ги от опит нещата за 16v-то). Аз съм с 1.6 75коня, но от 96 година и също мога да кажа, че това е автомобилът... просто е здрав! Разхода е взависимост от крачето... много се е говорило, но и на двата 1.4 и 1.6 не пада под 8/9 и 9/10градско... извън - вече е друга работа. Кой колкото натиска, но може да се свали на 6/7
-
lenard
- Автомобил:
- Двигател:
истината е 1,4TDI , но каквато и да избереш тук можеш да видиш разход и други параметри (http://www.automedia.bg/catalog/).
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
lenard написа:истината е 1,4TDI , но каквато и да избереш тук можеш да видиш разход и други параметри (http://www.automedia.bg/catalog/).
Хахахахаахах
аз лично от всичко три-цилиндрово бих бягал много далееч.- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
apa6o написа:lenard написа:истината е 1,4TDI , но каквато и да избереш тук можеш да видиш разход и други параметри (http://www.automedia.bg/catalog/).
Хахахахаахахаз лично от всичко три-цилиндрово бих бягал много далееч.
Вобще не си прав знам таксита в Благоевград които навъртяха по 1 000 000км а са с трицилиндрови двигатели (TICO) а иначе двигателя е доста динамичен и икономичен.
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
estrela написа:.... консумативи съм сменила за около 700 лв. .....
Ти какво толкова смени на 1.4 MPI, че станаха 700 лева ?!?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”