Поло 1000 кубика - имат ли проблеми с мотора и ако да какви

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mapis
Автомобил:
Двигател:

Поло 1000 кубика - имат ли проблеми с мотора и ако да какви

Мнениеот mapis » Чет 16 дек 2010 18:42

какво толкова му е на този мотор и какви по точно проблеми създава просто някои ако има да сподели предварително благодаря

Последна промяна от hooligans на Пет 04 юли 2014 19:10, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

kiko85
Автомобил:
Двигател:

Re: имат ли проблеми поло 1000 кубика с мотора и какви ако да

Мнениеот kiko85 » Чет 16 дек 2010 18:58

Моят е на 210000км минимум и все още работи добре :applause:

Потребителски аватар
lpishinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpishinov » Чет 16 дек 2010 19:57

Проблемите на мотора идват от немърливост. Нужно е да се използва подходящо масло и да се сменя редовно, особено преди зимата. Аз карам такова и това ми мнение е изградено на базата на моя( макар и малък) опит и от всички теми които съм изчел.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 16 дек 2010 21:02

lpishinov написа:Проблемите на мотора идват от немърливост. Нужно е да се използва подходящо масло и да се сменя редовно, особено преди зимата. Аз карам такова и това ми мнение е изградено на базата на моя( макар и малък) опит и от всички теми които съм изчел.

И никога не прави промивка преди новото масло, че тези тънки маслени магистрали могат да се подпушат. И не на последно място - двг. не подлежи на основен ремонт, защото се деформира блока /не си заслужава усилието и парите/ :012:

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Чет 16 дек 2010 21:31

Колега маслинков само 1.0 аер ли е с такъв блок дето не подлежи на ремонт.

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Пет 17 дек 2010 0:28

Колега, аз почти 2 години карах 1.0mi AEV. Това беше колата, която ме "накара" да остана в този форум. Изключително здрава и непретенциозна кола. Разбира се смяна на консумативи и задължителното обслужване не съм пропускал, но от тук натам нищо повече и само каране. Извънгр. 5литра, градско / Враца/ 7-8 литра. Много зависи от дебелината на гумите особено зимата. Това е от мен. Поздрави.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 17 дек 2010 8:40

janko_danev написа:Колега маслинков само 1.0 аер ли е с такъв блок дето не подлежи на ремонт.

С нашите "майстори" май не е само за този двг., ама за него е сигурно.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 17 дек 2010 10:06

Всички 999 кубикови са въпросните проблемни.
1043cc са различен, по-стар тип мотор и те не са толкова проблемни.

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Пет 17 дек 2010 11:52

Според ремонтните ръководства при двигателите с код AER и ALL коляновия вал се сменя заедно с блока, тъй като дори само отхлабването на петите води до тяхната деформация. Интересно дали някъде не се продават неоригинални пети с лагери, които да могат да се поставят на този двигател. Ако някой е виждал, нека сподели :?

Тъй като аз карам 3 години такъв двигател мога да кажа, че ако е бил поддържан с подходящо за него масло, което се сменя редовно той без проблем може да изкара над 200 000км. При мене пише 150 000 и нямам никакъв луфт в лагерите на коляновия вал. Заминали са ми сегментите, но заради лошото масло, с която я е карал предишния собственик. При колите внос от Италия е масова практика да се слага лошо масло и да не се сменя навреме. Заради високите обороти на които работи AER лошото масло му се отразява много по-зле, отколкото на други двигатели.

Препоръчвам ако някой иска да купува кола с такъв двигател да свали капака на клапаните и да види дали има налепи от старо нагоряло масло вътре. Когато си купувах моята кола аз не проверих и затова сега си имам ядове с висок разход на масло. При мене дебелината на отлаганията се измерваше в сантиметри :) Но въпреки всичко двигателчето има тяга и не ме е оставило на път нито веднъж.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Пет 17 дек 2010 13:16

То сигорно като сменяме съеденителя се криви блока защото кутията е хваната за него.
Аз съм вадил средната пета и смених аксеалните пластини защото имаше луфт на вала наляво-надясно и всичко е нормално.Пластините бяха 18лв.-колбеншмит.Всичко се продава за този мотор.
Щом продават ориг.части значи се сменят.Иска се знание за сила на затягане,последователност и ...,
макар че от много знание аз още не съм оправил моята.Моторите на полотата са супер,те страдат от трансмисии.Поздрави.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 17 дек 2010 15:22

Мдаа - няма спецификации за ремонт на коляновия вал и сила на затягане за тези двг. в нито едно ръководство. "Малките кучета не се ваксинират, а сменят" :D

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Пет 17 дек 2010 16:47

Бре баси работата,maslinkov какво ще правим като ни се скапят двигателите ,че в тая криза неможем да купим
други.Моита вече е на 250 000 по километраж.

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Съб 18 дек 2010 23:03

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Вто 21 дек 2010 23:27

аз карам ибиза с АЕР по цял ден на пълна газ(то иначе нестава ) за сега никакви проблеми малко подхарчва масло ама нема как то тая кола за да може да се движиш нормално без да пречеиш трябва да я караш до 4500/5000 оборота а и за дълго е малко гадно че са и яко къси скоростите дига 165 и бие прекъсвач на пета :shock

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Съб 25 дек 2010 11:17

mapis написа:какво толкова му е на този мотор и какви по точно проблеми създава просто някои ако има да сподели предварително благодаря

Вече година и половина съм във форума и карам такова/АЕР/ поло. Много пъти се замислям и даже се чудех, дали да не пусна тема.
Защо се плюе толкова по тоя мотор при положение, че във форума 50% от темите - "Проблем с . . . " са за смятания за "най-добър" 1,4 и разновидностите му.
Ако разгледаш темите ще забележиш, че 10-тина човека формират мнението за тоя двигател - според останалите просто е слаб.
Не ми казвайте, че 999 АЕР не се кара масово, та за това са толкова малко проблемите по него - примерно 1 тема на 10 - 15. Ако някой иска нека пусне тема - "С какъв двигател/код е вашето Поло".
Просто във форум, където 2/3 от коментарите включват " . . . начи на 5000об със 190 км/ч . . ." и т.н. / като колегата по-горе, който го карал със 165км и му било малко/ ,та тука за такъв /999 кб/ мотор добра дума няма да чуеш /По книга м/у другото му дават мах скорост 139км/ч /.
Останалите си ги караме и си свиркаме :idea: .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”