проблем със задното окачване при натоварване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
miri85
Автомобил:
Двигател:

проблем със задното окачване при натоварване

Мнениеот miri85 » Сря 16 фев 2011 10:06

Карам ПОЛО комби 1.6 бензин 1998г.
И досега не съм забелязвал проблеми с колата. Преди няколко дни се събрахме компания и тръгнахме към една вила. С 4 човека и солидно количество багаж на отиване колата беше доста увиснала отзад, но имаще доста багаж и го приех като нормално. На връщане пак с 4 човека и малко багаж колата пак е увиснала и вирната предница, което вече ме усъмнява. Някой който има такова Поло да каже как се държи неговото когато го натовари, и къде може да е проблема, когато го карам сам или още 1-2 ма човека няма никакъв проблем, нито трака нито лопа така че си мисля че амортисиорите са добре.

Помогнете къде да търся проблема или може би не трябва да го товаря толкова

Благодаря

Последна промяна от Sunny на Сря 16 фев 2011 10:09, променено общо 1 път.
Причина: Корекция на заглавието и раздела. Прочети правилата и се придържай към тях!

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Re: проблем със задното окачване при натоварване

Мнениеот antonco » Сря 16 фев 2011 10:16

Като начало проблема ти е в задните амортисиори - изпускат. :) И все пак тъй като гледам доста си я товарил, аз лично мойта кошница старата - Голф 2 с 1.6 мотор съм я тварил с 1 тон - Телескопи, това са стройтелни материали и на втория курс нямах никакви амортисиори . Дори и без товар колата беше клекнала отзад. Можеш да провериш дали са добре като отидеш отзад и със силен натиск надоло я натискаш и пускаш ако се върне веднага в покой значи са добре , ако прави плавни и продължителни движения надоло и нагоре значи са отишли амортисиорите :)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със задното окачване при натоварване

Мнениеот djshomi » Чет 17 фев 2011 15:21

Колега не знам на двоиката амортесиорите да имат хидравлика за да ги помпа и даржи колата по високо.Запознаи се с принципа на деиствие на амортесиора и за какво служи.Иначе ако тои държи колата висока за какво ли са сложили тези пружини.Иначе към колегата ако от зад са били двама средно по 80 кг ще клекне а и това комби побира багаж така че ми се струва нормално да е долу.Иначе ако държиж да е малко по висока чисто нови пружини.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”