Polo 1.4 TDI 6n2 тръба за катализатора?
Polo 1.4 TDI 6n2 тръба за катализатора?
Ще си махам катализатора утре вечер. Искам да знам каква големина траба да си купя за да я заваря на мястото на катализатора. Питам защото полото не е при мен а утре вечер няма да има от къде да си купя нужната тръба. Също така и колко дълго парче ще ми трябва.
- nfworld
- Автомобил: VW GOLF III 1.6 GT
- Двигател: AFT 1997
Re: Polo 1.4 TDI 6n2 тръба за катализатора?
Колега, няма смисъл тази итнервенция, няма да постигнеш увеличение на мощността, само ще шуми малко повече, а не вярвам да е запушен и затова да го сменяш. Ако е така сложи резонаторно гърне а не права тръба. Ето и конкретно по въпроса на това чудо е 51мм доколкото разбрах, а защо не го измериш просто?
*Ето ти тема за размишления: http://www.clubpolo.co.uk/forum/lofiver ... 90677.html
*Ето ти тема за размишления: http://www.clubpolo.co.uk/forum/lofiver ... 90677.html
колата не е при мен. няма как да го измеря. И катализатора го махам за да искар 80 лв от него. А иначе никаква мошност неискам да постигам. И на дали ще си смени звука, все пак има още 2 гърнета от доло 
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gelle написа:колата не е при мен. няма как да го измеря. И катализатора го махам за да искар 80 лв от него. А иначе никаква мошност неискам да постигам. И на дали ще си смени звука, все пак има още 2 гърнета от доло
1.Звука ще се смени!
2.Малко са 80 лв за тоя катализатор
3.А какво ще стане като на седващият Технически преглед искат да ти видят катализатора
4.Не мисля че ще забогатееш с тия 80лв а ако искаш да прецакаш някой - мноооого лошо за теб!
5. Мился че беше 44мм тръбата
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Толкова проби/грешки съм правил по колата си ,но най-най-най голямата ми грешка беше да махна катализатора!
аз да съм искал мнение дали да си махам катализатора или не? Аз питах каква е тръбата само. Но вече е късно. Извадих катализатора и си върнах пак старото гърне без да слагам тръба. И аз не намирам разлика във звука сега на колата (усвен ако не съм углошал
).
Anbuch написа:Толкова проби/грешки съм правил по колата си ,но най-най-най голямата ми грешка беше да махна катализатора!
защо толкова много си сгрешил като си махнал катализатора? моля обесни ми? не се заяждам, просто искам да знам.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gelle написа:аз да съм искал мнение дали да си махам катализатора или не? Аз питах каква е тръбата само. Но вече е късно. Извадих катализатора и си върнах пак старото гърне без да слагам тръба. И аз не намирам разлика във звука сега на колата (усвен ако не съм углошал).
По-скоро си Углопял от колко "О"глушал или "О"свен
не ми се спори за глупости. И ще си пиша както си искам нали е на кирилица.
Та викаш 80 лв са малко? Ти за колко можеш да го продадеш? или просто си чувал от някой твой приятел приятеля му!
Поздрави майсторе!!!
Та викаш 80 лв са малко? Ти за колко можеш да го продадеш? или просто си чувал от някой твой приятел приятеля му!
Поздрави майсторе!!!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gelle написа:не ми се спори за глупости. И ще си пиша както си искам нали е на кирилица.
Поздрави майсторе!!!
преди месец продадох катализатор от изгнила генерация за 215лв
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За моя ми дадоха 50 лева. Първо, че на 1.4 е супер малък, второ че за нищо не става. Аз като го махнах сложих тръба и звука се промени. След това избушихме цялата генерация и праснах една тръба на 55мм от меката връзка до края с едно крайно гърне.Разлика във звука има коренна
Значи за разлика в мощността няма със сигурност, но колегата може да каже след като е избушил катализатора, дали се е отпушила колата.
Значи за разлика в мощността няма със сигурност, но колегата може да каже след като е избушил катализатора, дали се е отпушила колата.Re: Polo 1.4 TDI 6n2 тръба за катализатора?
Никаква разлика няма в колата
Но с оригиналното гърненце дето е катализатора. Колата ми звучи по същия начин (поне според мен), но ако сложа тръба може да има друг звук. Аз нито звук нито мощност търся в махането на катализатора, просто си пълня касичката с малко парички за хубав филтър и чип 
Velko написа:За моя ми дадоха 50 лева. Първо, че на 1.4 е супер малък, второ че за нищо не става. Аз като го махнах сложих тръба и звука се промени. След това избушихме цялата генерация и праснах една тръба на 55мм от меката връзка до края с едно крайно гърне.Разлика във звука има кореннаЗначи за разлика в мощността няма със сигурност, но колегата може да каже след като е избушил катализатора, дали се е отпушила колата.
Значи с по-голяма генерация няма да постигна никаква разлика?
А като го изкара катализатора беше ли запушен много? Моя си беше ОК, но и без него си е ОК!
Koksan написа:Gelle написа:не ми се спори за глупости. И ще си пиша както си искам нали е на кирилица.
Поздрави майсторе!!!
преди месец продадох катализатор от изгнила генерация за 215лв
А от същия двигател ли беше? Щото и аз знам автомобили на които им търсят по 300.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”