VW Polo 1198 к.см. 60 коня 3 цилиндъра

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Niki2011
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1198 к.см. 60 коня 3 цилиндъра

Мнениеот Niki2011 » Вто 18 яну 2011 16:08

Здравейте всички:)

Току-що се регистрирах в този форум, защото вече съм собственик на Поло с посочените по-горе характеристики, бензинов двигател. Не съм имал VW досега и ще ми е интересно и полезно да споделите какво мислите за този модел, добро решение ли е, какви проблеми евентуално са характерни за него и ако някой има точно такава кола, доволен ли е.

Преди да пусна темата, търсих за подобна, за да не се повтарям, но точно за такова Поло, 3 цилиндъра, не успях да намеря почти нищо! Имам и конкретен въпрос - маслото е сменяно преди 5000км, но преди една година. Трябва ли да се сменя сега или може да се кара още 5000км така? А въздушния филтър на колко време се сменя?

Засега съм много радостен, че съм вече част от VW обществото, досега карах други марки и имах доста проблеми с тях. Надявам се с ФауВе-то проблемите да са значително по-малко :P

И да поясня - не съм го взел с цел да се състезавам, знам, че този двигател е слаб, но все пак до 110-120 км/ч върви съвсем нормално, нагоре вече започва да се мъчи. Предпочитам да ми е икономична колата, макар че на първото засичане на извънградско ми даде разход 5,7 на 100, което малко ме разочарова. На градско още не съм засякъл.

Ще съм благодарен на всякакви мнения по темата.

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Re: VW Polo 1198 к.см. 60 коня 3 цилиндъра

Мнениеот Prodriver » Вто 18 яну 2011 17:35

Добре дошъл колега! :) Много безаварийни километри ти пожелавам и приятно прекаване във форума :)
Двигателя доколкото знам е със верига,а не с ангренажен ремък,което според мен е добре.Също така ти спестява смяна на рока и ремък.Маслото те съветвам да го смениш щом е на 1г.Въздушния филтър също се сменя заедно с маслото.Аз сменям маслен,въздушен филтър и масло на 10 000 км или 1г.което настъпи първо.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 18 яну 2011 18:12

Niki2011 написа:Здравейте всички:)

И да поясня - не съм го взел с цел да се състезавам, знам, че този двигател е слаб, но все пак до 110-120 км/ч върви съвсем нормално, нагоре вече започва да се мъчи. Предпочитам да ми е икономична колата, макар че на първото засичане на извънградско ми даде разход 5,7 на 100, което малко ме разочарова. На градско още не съм засякъл.

Здравей колега, поздравления за придобивката... :beer , но ако на извънградско 5,7 литра ти е много...градско ще се шашнеш с по-висок разход! Иначе предполагам, че ако не я зориш със 110-120 км/ч и караш с 80-90 ще може да свалиш още малко разхода...Пожелавам ти много безпроблемни километри и да не се разочароваш от VW... :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 18 яну 2011 18:19

Здравей колега, добре дошъл във форума, тук ще научиш много неща, и ще се сблъскаш със много @#$%^^&. Та пожелавам ти много безавариини километри с Полото и много да те слуша!
Относно това за малките мотори, във форума, не чакай някой да ти го похвали, освен ако не кара като твоя мотор, иначе много се оплюват малките двигатели! Но да не ти пука, гледай да те вози и това е!
Относно подръжката, все едно подържаш Г3, има части малко п0-скъпи, ма зависи как ги намериш!
По-добре си смени всичо на веднъж да си спокоен! Масло, въздушен филтър, фълтър на купето, ремъци ако имаш и тях сменяй поне да знаеш че всичко ти е ново и да караш 10000км спокойно!

П.п Пусни някой снимка да видим мЪника mhihi

Niki2011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki2011 » Вто 18 яну 2011 20:24

IceHeart написа:Относно подръжката, все едно подържаш Г3,

Благодаря за посрещането!:)
Дано е така, че все едно поддържаш Голф3, защото моите колеги всички имат Голф3 и като сравнявах частите и ремонтите на досегашната ми кола с техните, ми се струваше, че на Голфа всичко е почти без пари:) Досега карах мондео. Ужасно са скъпи частите. Е, противно на разпространените мнения за форд, не се чупеше чак толкова често, ама веднъж като му се счупи нещо, и почваш да ревеш :) Съединителя ми излезе 800лв, а като замина хидравличната рейка и помпата, нови струваха 2 бона рейката и 1 бон помпата. Сложих стари, купени от морги и пак излезе 600лв :banghead:

Та карал съм голяма кола с мощен двигател, но сега, откакто съм с Полото, съм много приятно учуден колко по-лесно се управлява в градски условия, направо се родих:))
За разхода, естествено, че 5,8 извънградско е доста по-малко от на мондеото и не, че не съм доволен, ама очаквах да бъде 5 на сто. Все пак 60 коня, 1,2 двигателче. Но ще пробвам ако карам само с 90-100 дали наистина няма да излезе 5. Понеже това ми беше първото извънградско и го пробвах на магистралата докъде може да върви. Вдигна 170. Но естествено не съм я поддържал тази скорост, защото се мъчи двигателчето при нея, отиде на 5200 оборота. При 130 е на 4000 оборота, но и това май е много. Явно трябва да се кара с 90-100, тогава "спи" на 3000 оборота и вероятно гори малко.

Учудващо широко е отпред като за малка кола. Интериора вътре много ми харесва. Абе въобще, не е Форд:)))

Аз се бях зарекъл, че VW няма да си купя, поради приказките за пернишките гоуфове и за дървената возия на всички немски коли, бях се насочил съм френска. Затова човек не бива да се зарича. Но засега, много съм доволен от колицата, пу, пу! Изобщо не бих казал, че вози твърдо, и немското си е немско. Бързо ускорява и като за малка кола комфортът е много добър.

Така че, вече съм фен на Фау Ве!

За ангренажа - абе не съм сигурен, че е с верига. Мисля, че е с ремък все пак. Това е от тези полота - като това тук http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Колата от линка не е моята и нямам нищо общо с обявата, просто демонстрирам модела, понеже още нямам снимки:)

Да, за маслата и филтъра наистина е по-добре да се сменят. А с какво масло? В книжката пише - максло Фолксваген 504 или 503, такова масло не съм чувал аз. Да не би да трябва Castrol 5W40? А къде е по-добре да се обслужи - в Порше изток ли, или при някой майстор?

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Вто 18 яну 2011 21:22

Колега това на снимката е POLO 9N3. Иначе добре дошъл

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 19 яну 2011 9:23

Аз до колкото знам са с Червяк тези мотори и .. нямат ангренаж! mhihi

Niki2011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki2011 » Сря 19 яну 2011 12:14

Да, точно 9N е, 2008 година, но съгласно книжката май е с ремък:)))

Потребителски аватар
plamen_vv
Автомобил: Polo 9N3
Двигател: BBM 2008

Мнениеот plamen_vv » Съб 02 апр 2011 12:13

Колега карам същия "звяр" и обслужването му се прави на всеки 15 000км или на 1 година, в зависимост от това, кое е настъпило първо. А колкото до маслото, аз карам с 5W40. Поздрави!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”