Току-що се регистрирах в този форум, защото вече съм собственик на Поло с посочените по-горе характеристики, бензинов двигател. Не съм имал VW досега и ще ми е интересно и полезно да споделите какво мислите за този модел, добро решение ли е, какви проблеми евентуално са характерни за него и ако някой има точно такава кола, доволен ли е.
Преди да пусна темата, търсих за подобна, за да не се повтарям, но точно за такова Поло, 3 цилиндъра, не успях да намеря почти нищо! Имам и конкретен въпрос - маслото е сменяно преди 5000км, но преди една година. Трябва ли да се сменя сега или може да се кара още 5000км така? А въздушния филтър на колко време се сменя?
Засега съм много радостен, че съм вече част от VW обществото, досега карах други марки и имах доста проблеми с тях. Надявам се с ФауВе-то проблемите да са значително по-малко
И да поясня - не съм го взел с цел да се състезавам, знам, че този двигател е слаб, но все пак до 110-120 км/ч върви съвсем нормално, нагоре вече започва да се мъчи. Предпочитам да ми е икономична колата, макар че на първото засичане на извънградско ми даде разход 5,7 на 100, което малко ме разочарова. На градско още не съм засякъл.
Ще съм благодарен на всякакви мнения по темата.
, но ако на извънградско 5,7 литра ти е много...градско ще се шашнеш с по-висок разход! Иначе предполагам, че ако не я зориш със 110-120 км/ч и караш с 80-90 ще може да свалиш още малко разхода...Пожелавам ти много безпроблемни километри и да не се разочароваш от VW...