Задните лагери хлопат Polo 98г

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pundio
Автомобил:
Двигател:

Задните лагери хлопат Polo 98г

Мнениеот Pundio » Вто 18 яну 2011 20:47

Здравейте, преди няколко дена си купих кола и с голям мерак започнах да си я стягам, ама днес разбрах че и задните ми лагери хлопат и то много. Има ли вероятност да се отърва без смяна или трябва да си отворя джоба и за там?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задните лагери хлопат Polo 98г

Мнениеот Koksan » Сря 19 яну 2011 9:04

Какво разбираш под хлопат?
Принципно трябва да имат един мнооооооого лек луфт!
Иначе ... ако е тръгнал лагер - сменяй, че ако ти блокира колело при 100км/ч нали се сещаш - тези 30лв колко пъти ще трябва да ги дадеш и за какво! :cry:

Поздрави!

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Сря 19 яну 2011 19:21

Абе да ти кажа досега съм виждал хлопащи лагери ама моите ме стреснаха, особенно десния, мъжката си хлопа, смятам да ги отворя и да видя дали не са разхлабени(поне на това се надявам) :)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 19 яну 2011 23:36

Pundio написа:Абе да ти кажа досега съм виждал хлопащи лагери ама моите ме стреснаха, особенно десния, мъжката си хлопа, смятам да ги отворя и да видя дали не са разхлабени(поне на това се надявам) :)

Ако са били разхлабени - брой ги заминали!

И пак те питам, какво разбираш под хлопам? Принципно лагерите вият!

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Чет 20 яну 2011 1:24

Koksan написа:
Pundio написа:Абе да ти кажа досега съм виждал хлопащи лагери ама моите ме стреснаха, особенно десния, мъжката си хлопа, смятам да ги отворя и да видя дали не са разхлабени(поне на това се надявам) :)

Ако са били разхлабени - брой ги заминали!

И пак те питам, какво разбираш под хлопам? Принципно лагерите вият!

Коки :) и при мене се беше разхлопал незнайно защо и как. При завой НЕ вие ами клопа направо.След като опитах сам да сваля барабана и да ги сменям, се оказа че е залепнал външния лагер към остта и неможе да се извади барабана.И при един майстор бачи Анко и той го демонтира (с помоща на спецялен инструмент "гюле") и ми ги смени.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 20 яну 2011 14:49

Да бе .. това ясно! то може да хлопа цялото колело, ако не е затегната вънжната гайка добре! Ама пак го пита да дефинира какво точно чува! Иначе ... се дига на крик както е с гумата и се опитваш да свалиш гумата все едно ама без да си развъртял болтовете! Тогава ако се чува това хлопане и гумата се мести повече от милиметър ... занчи не е натегнат превилно лагера!
Принципно ако коалта не е вдигната и риташ гумата и се чува пак хлопане, също говори за не-добре регулиран или разбит направо лагер!

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Съб 22 яну 2011 0:15

Колата не е вдигната на крик, бутам гумата с крак и хлопа, усеща се лушт(мин 5мм). Най-вероятно са развити гайките. Утре ще сваля барабаните и като разглобя главините ще разбера за какво става на въпрос. Лагерите не вият и не хлопат в движение, само при натиск с крак се усеща стабилен луфт и се чува хлопане ;)
Поздрави!!! :beer

Потребителски аватар
TNT_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TNT_ » Съб 22 яну 2011 10:29

най вероятно е оставена по-голяма хлабина при реглажа.Ако вият-сменяй,ако не вият-не пипай!Натегнеш ли гайките,ще започнат да вият! :012:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 22 яну 2011 13:40

Pundio написа:Колата не е вдигната на крик, бутам гумата с крак и хлопа, усеща се лушт(мин 5мм). Най-вероятно са развити гайките. Утре ще сваля барабаните и като разглобя главините ще разбера за какво става на въпрос. Лагерите не вият и не хлопат в движение, само при натиск с крак се усеща стабилен луфт и се чува хлопане ;)
Поздрави!!! :beer

Колега, стига си мислил - за смяна са. И моята беше така и ги смених. Автоджамбазите /в Италия/ нарочно ги разхлабват за да не вият докато трае пазарлъка /пък и не всички позволяват да изпробваш буто в движение/ scare

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Нед 23 яну 2011 11:12

Проблема е решен!! Натегнах ги и двата, сега нито хлопат, нито вият! Ще ги видя на по-дълъг преход дали ще греят, което малко ме съмнява. Сега остана да си оправя дясното ел. стъкло. Благодаря ви за помоща! Поздрави на всички!!!! :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 23 яну 2011 14:37

Pundio написа:Проблема е решен!! Натегнах ги и двата, сега нито хлопат, нито вият! Ще ги видя на по-дълъг преход дали ще греят, което малко ме съмнява. Сега остана да си оправя дясното ел. стъкло. Благодаря ви за помоща! Поздрави на всички!!!! :beer :beer :beer :beer

Съветвам те да ги смениш, и на мене единия ми хопаше и го притегнах, след което започна да вие и да хлопа още повече.Аз него чаках много, ставаше въпрос за 3 дена от както го чух първия път да хлопа.Не си прави беля заради 40-50лв. По-добре ги смени да ти е мирна главата!!!А за ел.стъклото има теми доста дано ти бъдат полезни.Поздрави.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Нед 23 яну 2011 19:01

оказва се,че доста често май половерите страдат от тези задни лагери,в които по рождение швабите слагат малко грес в капачките им ... :beat_butt2

конусните лагери почват да се "вкопават", в следствие на което пада циментацията...и човек има чувсвото,че се вози в руска волга набор 1955 :Mr Green Fun

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”