Ново поло в клуба

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Africa
Автомобил:
Двигател:

Ново поло в клуба

Мнениеот Africa » Сря 26 дек 2007 20:29

Здравейте,
от скоро и аз имам Поло, 96г. 1.9D. Като представителка от нежния пол, разбира се не съм много компетентна, но пък имам желание да се уча :D За това се обръщам към вас с няколко въпросчета. За сега още нищо не съм сменяла по колата, за това ако може с една дума да ми кажете с какво да започна като начало. Взех само нов акумулатор Varta Silver 63Ah, защото се оказа, че този, с който дойде, един ден просто умря :? Оказа се, че и всички свещи не работят и са за смяна, въпреки че били чисто нови. Можете ли да ме насочите към марка? И може ли да има проблем в релето, а не в свещите? Взех си зимни гуми Debica Frigo 165/70/13, но нямам представа дали са хубави и дали това е подходящият размер. Разбирайте, че това са ми казали да купя :wink: И ако може да ме ориентирате какви да са летните и съответо размера. Казаха ми, че оборотите са малко високи 900-1050, но пък на ниски колата много ще се тресе на нулева предавка. И колко трябва да е по принцип температурата, при мен рядко стига до средната чертичка /трябва да е 90/, но пък колата я карам за по 10-тина км от нас до работа и не загрява много много. За сега е това, ако някъде съм написала нещо неотговарящо на реалността, ще трябва да ме извините, както казах, сега започвам :D

П.П. Със сигурност съм изчела всички теми, отговарящи на въпросите ми, така че не смятайте, че пиша направо, без да съм прегледала.
Леко и безаварийно на всички!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 26 дек 2007 20:34

:welcome_to_group
Добре дошла във форума :lol:
По другите въпроси има по-компетентни за колата ти но за свещите щом не работят всичките проблема 99% е в релето а не в тях.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 26 дек 2007 21:42

Привет и от мен.
И аз взех Debica Frigo 155/70/13 и съм много доволен за сега (1 месец вече).
Колкото за смяната хубаво е да смениш главните консумативи:
масло, маслен филтър, (хубаво е да смениш и маслото в скоростната кутия),
горивен филтър, ремъкът с ролките, и ако се наложи нещо друго (както
със свещите ти). За тези нещица трябва да си приготвиш около 200 лв.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 26 дек 2007 21:42

:welcomee
Здравей и от мен, с размера на твоите гуми няма да имаш проблеми, а за летни ти препоръчвам 175/65/13 (аз през лятото съм със 185/55/14 - също стоят добре. Оборотите на празен ход е нормално да са около 950. Идеалната температура е 90 градуса, но през зимата и на къси растояния трудно се достига не се притеснявай. Поздравления за добрата кола и да няма :077:

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 26 дек 2007 21:43

Да бе забравих.... ТЕРМОСТАТА!!!!
Смени го за да нямаш ядове.

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ново поло в клуба

Мнениеот Sara_Bold » Чет 27 дек 2007 10:55

Africa написа:....

Здравей и добре дошла и от мен!
Ще си опитам да отговоря на някои от въпросите ти!
1. Относно гумите-на мен ми препоръчаха да си взема същите и съм много доволна за тази цена. Новият им грайфер е доста сполучлив.
2. Температурата би трябвало да е 90 градуса и все си мисля,че за 10 км трябва да си загрява! Мойто поло загрява доста бързо и си достига 90 градуса, от които не помръдва. Включваш ли парното преди да е загряла колата?
3.Тези обороти...1050 само сутрин като запалиш ли са или и като позагрее? За мен са високи!
4. Сменяй консумативите по-бързо, защото нямащ представа преди кога са сменяни и какво е положението-масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен/желателно е/, ангренажен ремък с ролките и свещите/имаш голяма гама от избор-беру, шампион, бош и т.н./
5. За свещите сигурна ли си,че са били нови?

Africa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Africa » Съб 29 дек 2007 15:57

Благодаря на отговорилите!
Особенно за размера на летните гуми, че нямах никаква представа какви трябва да са.
Непременно ще започна да сменям споменатите консумативи, защото както казва колежката, кой знае кое кога е сменяно.
Относно оборотите, като запали са около 1000-1050, след няколко минути стават около 950, но от опита ми с друга кола (Сеат, отново дизел, което си е почти Поло) и като запали, и като загрее никога не съм усещала да са високи.
За свещите ми казаха, че изглеждат нови, но след мерене на тока и там още някакви неща :?: :D ми казаха, че са за смяна. Заради почивните дни още не съм ги сменила, но искам да се уверя, че от там е проблема.
Другото което искам да питам е някой има ли идея защо не ми пръска задната чистачка, предполагам, че някъде е скъсан маркуча, но как мога да го проверя със сигурност?
И не мога да разбера защо и на контакт, и запалена, и без ключ на таблото постоянно ми са изписани общия пробег и часовника? Все си мисля, че само запалена трябва да е включено таблото? Някой има ли наблюдения?

Пак благодаря за помоща, като начинаещ ми е нужно всяко мнение :wink:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Съб 29 дек 2007 16:44

:welcome_to_group : vw fen

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Съб 29 дек 2007 18:12

[quote="Africa"]
....И не мога да разбера защо и на контакт, и запалена, и без ключ на таблото постоянно ми са изписани общия пробег и часовника? Все си мисля, че само запалена трябва да е включено таблото? Някой има ли наблюдения?

quote]
Така трябва да е :wink:

Потребителски аватар
staniliev
Автомобил:
Двигател:

Смука4

Мнениеот staniliev » Съб 29 дек 2007 21:25

При моето POLO,което е бензиново оборотите също са високи в на4алото и приятел ми каза,4е колата има автомати4ен смука4 и 4е е нормално.Предполагам,4е и тук проблема ще е същтия.

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Съб 29 дек 2007 21:26

значи карам и аз Поло 1.9Д и при мен това са нормалните обороти 950-1000
изредиха се толкова специалисти да ми казват колко високи били и как дизела трябва да бъде около 850....., но в крайна сметка се оказа че май са си нормални... не са високи не се притеснявай за това
За свещите ми казаха, че изглеждат нови, но след мерене на тока и там още някакви неща Question Very Happy ми казаха, че са за смяна. Заради почивните дни още не съм ги сменила, но искам да се уверя, че от там е проблема.

ем щом са ги мерили и са казали че не са ок по добре да ги смениш, за да нямаш ядове
И не мога да разбера защо и на контакт, и запалена, и без ключ на таблото постоянно ми са изписани общия пробег и часовника?

абсолютно нормално е това
Относно размера на летните гуми зависи от това дали имаш други джанти, дали ти се купуват други джанти и тн.
можеш да избираш в размерите от 155/70 R13, до 195/45 R15

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Нед 30 дек 2007 14:16

Честито колежке :). Добър избор. Желая ти много безаварийни километри. Дай снимки като направиш.
1. Най-често причината, за да не пръска задната чистачка е запушена дюза. Можеш да я намериш по средата на задната врата над стъклото и да си я отпушиш с игла или стоманена нишка. Ако е скъсан маркуча някъде трябва да ти избива вода по трасето :).
2. Най-напред мени масла, филтри, ремъци, а останалите неща по-добре да ти каже някой който разбира от този мотор. Ако отидеш в сервиз естествено, че ще ти сменят всичко с и без причина , за да ти вземат парите.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Нед 30 дек 2007 18:11

flameman5 написа: Можеш да я намериш по средата на задната врата над стъклото

не е вярно на 6Н се намира във началото на рамото на чистачката

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Нед 30 дек 2007 19:34

Верно че там беше, извинявам се. Обърках с Реното :). Няма значение пробвай да я отпушиш преди да правиш друго.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 31 дек 2007 12:17

:welcome_to_group

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”