Два вида масло ? ? ?
- Qni&Verdji
- Автомобил:
- Двигател:
Два вида масло ? ? ?
Колеги имам едно запитване,използвам масло 10W40 mobil - минерално,поради недоглеждане в магазина взех 10W40 полу синтетично пак на mobil,незнам какви последици може да има за двигателя,понеже веднъж съм блокирал двигател и незнам какво да правя ако можете помогнете с едно мнение по въпроса но ако сте запознати рабирасе благодаря ви предварително. 
Re: Два вида масло ? ? ?
Масло 10W40 е "10W40", т.е. едно и също. Не може да има синтетично и полусинтетично или такова и онакова. Карай и музиката да свири.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
От Мобил 10W40 ми се разчукаха повдигачите...Смених маслото и друга песен.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Нямаш проблеми! Полусинтетичното си е обикновено минерално масло с добавки за синтетично!
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
По-добре е от минерално.
- Qni&Verdji
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мисълта ми е дали мога да смеся двете масла без да ми блокира мотора ??? 

- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
не се притеснявай 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Qni&Verdji написа:Колеги мисълта ми е дали мога да смеся двете масла без да ми блокира мотора ??? :banghead:
Мотор блокира, или от много газ даване в Кьополото, или ако няма охлаждане или ако няма масло!
Няма да имаш проблем ако смениш маслата!
Но ще ти дам съвет, да не караш с това маслото повече от 5000 км! Не ме питай защо!
п.п След 5к маслото става джураляйка! Даже ще забележиш че след 300км ще потъмнее драстично!
Как 5000 бе, 10-12 хиляди си изкарва. Ако си маниак може и на всеки 1000км да го сменяш с възможно най-скъпото, но след 2-3 години може да си направиш сметка, че си платил един основен ремонт.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Как 5000 бе, 10-12 хиляди си изкарва. Ако си маниак може и на всеки 1000км да го сменяш с възможно най-скъпото, но след 2-3 години може да си направиш сметка, че си платил един основен ремонт.
Колега не искам да споря, ма след 8000 км, от евтините масла, колата почва да го гори! Ако не вярваш направи си проба и го смени на 12000 км!
Аз го давам като съвет, ся ако искаш може да го смениш и на 20 000км! Направо двигателя барабар със маслото!
Нищо лично :да:
8000 добре, но ти каза 5000. Ако се налага по-честа доливка то 1/3-1/2 се е "обновило" така, че 10000 му идват добре :)
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един написа:8000 добре, но ти каза 5000. Ако се налага по-честа доливка то 1/3-1/2 се е "обновило" така, че 10000 му идват добре
Може и въобще да не се сменя по тази логика.
Че аз на предната ми кола така правех защото го гореше и никога не сам го сменял. 
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
на теория всички масла може да се мешат, всякякви вискозитеети, всякаква химия.
на практика не е желателно, освен ако не се налага.
10/40 е универсално масло което може да се налива на всеки двигател без особени притесненя, стига да е качествено.
на практика не е желателно, освен ако не се налага.
10/40 е универсално масло което може да се налива на всеки двигател без особени притесненя, стига да е качествено.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”