Колеги колата ми губи антифриз. Изчетох всички теми и видях къде , как , какво и отидох на сервиз. На пръв поглед нямаше видими течове, провериха и главата на гарнитурата с някакъв трик само като махнаха свещите. И пак нищо. Долях догоре антифриз преди 30 дни и днес проверявам и 5 сантиметра под минимума.
Искам да попитам: в една тема попаднах на едно мнением което беше следното:
"Може главата да ти е пукната и само във високи обороти да ти хаби антифриз"
Може ли някой да ми обясни как става номера? И какво значи да ти е пукната главата на двигателя, защото всичко друго си е наред и без забележки?
....................................
03.02.2011
Така днес 3 февруари (губя антифриз от половин година и неоткрихме проблема) днес отидох да запаля и свети лампата, че няма а бях сипал догоре точно преди 2 дни. Сега демек е изгубила 1 литър...
Погледнах отдолу яко антифриз течеше на капки( като си пред капака и погледнеш точно в ляво тече, може би точно под ангренажния ремък... ( знам, че там е водната помпа) Някакви предположения???
.....................................
04.02.2011
Побърквам се вече... не знам какво се случва... снощи локва от антифриз тече пред очите ми...
днес сутринта паля и не тече, отивам на сервиз 30 минути изгасена няма теч ... не се вижда нищо... 30 мин работи колата и пак няма една капка... изгасихме я ... махнахме ролките ангренажа ... водната помпа я гледахме ... няма и няма ....
Как е възможно такова нещо???????????????