задно стъкло голямо учудване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

задно стъкло голямо учудване

Мнениеот jowe1984 » Пон 21 фев 2011 21:02

така колеги може на някои да му е смешно, но аз ще олекна с окло 150 кинта така че баш ми се реве та почвам отдалече:
миналата година приятелката ми шибна полото(6н 1.3 адх двуврато) в един стълб(отзад). сам си го оправях изпъвах го,китосах боядисах и залепих стъклото задното(втора употреба от италия ми го донесоха)!онзи ден(събота) сложих отзад 2 всисезонки и тръгнах по един от добричките булеварди !тук е странното в стъклото се образува дупка зад пасавера по средата с диаметър 12 см. мои приятел караше и като се пръсна стъклото спря на около 15 метра от инцидента ,вътре нямаше нито камък, нито нищо излезнохме от колата и не видяхме никой подозрителен с прашка или да бяга или нещо такова (то си нямаше и никой по пътя де ама...) въпроса ми е следния може ли по някакъв начин тва стъкло да се е посукало и затва да се е счупило или някои пишлеме ме е фраснало и се е чупило из улиците?може ли стъклото само да се счупи?????
благодаря на всеки с изчерпателен отговор!!!!!!!!!

Последна промяна от jowe1984 на Пон 21 фев 2011 23:13, променено общо 1 път.

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Re: задно стъкло голямо учудване

Мнениеот Pundio » Пон 21 фев 2011 21:11

Чувал съм че стъкла гърмят самички, ама лятото със забравен подгрев. Освен да е имало някое остатъчно напрежение и сега да му е дошло времето да гръмне. Зависи как е бил изкривен капака, как си го изправил и оправил стъклото но е напълно възможно от самосебеси да гръмне :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 21 фев 2011 21:17

Колега сам си си отговирил на въпроса! То си е било готово още по време на удъра, но сега му е душло времето! Иди в някой морга, ако могат да ти дадът само стъкло ще минеш по-тънко! Но ако е ново 150 лева не ти мърдат! Но ако е счупено нарочно, твоя приятел е щял да види ако има нещо подозрително!

Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jowe1984 » Пон 21 фев 2011 23:15

Pundio написа:Чувал съм че стъкла гърмят самички, ама лятото със забравен подгрев. Освен да е имало някое остатъчно напрежение и сега да му е дошло времето да гръмне. Зависи как е бил изкривен капака, как си го изправил и оправил стъклото но е напълно възможно от самосебеси да гръмне :)

стъклото го залепих само със силикон този пу дето да не изгаря от слънцето
IceHeart написа:Колега сам си си отговирил на въпроса! То си е било готово още по време на удъра, но сега му е душло времето! Иди в някой морга, ако могат да ти дадът само стъкло ще минеш по-тънко! Но ако е ново 150 лева не ти мърдат! Но ако е счупено нарочно, твоя приятел е щял да види ако има нещо подозрително!

колега от времето на удара то стъкло се счупи а онзи ден се счипи това което аз лепих и гадното бе че не видях никои като излезнох от колата а първо стана дупка и след това стъклото си се разпадна

а сега тва третото стъкло което ще се монтира аз ли да си го лепя или да ходя на маистор?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 22 фев 2011 15:14

Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 22 фев 2011 15:48

Според мен , не е изправена вратата както трябва и тя създава напрежение в стъклото!другият вариант е силиконът с който си лепил да е доста мек, което да позволява на стъклото да шава и да се е ударило някъде по ръбовете и понеже тези стъкла не могат да се пукат - директно се получава описаният от теб ефект!

Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jowe1984 » Вто 22 фев 2011 19:23

grishitu написа:Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......

голяма психария ще да е било!!!!

Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Мнениеот Vw_polo_16v » Чет 24 фев 2011 13:49

grishitu написа:Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......

Същата история, като на колегата брат му. Преди 3 г карах и аз едно Клио 92година. По същия начин обаче аз бях спрял. Сядам си в колата и затварям вратата, и в следващия момент... цялото стъкло беше долу на парчета. Обаче примерно половин година преди това ме удариха в задната врата и калника се смачка малко. Ама след половин година :? егати напрежението!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 24 фев 2011 14:01

Koksan написа:Според мен , не е изправена вратата както трябва и тя създава напрежение в стъклото!другият вариант е силиконът с който си лепил да е доста мек, което да позволява на стъклото да шава и да се е ударило някъде по ръбовете и понеже тези стъкла не могат да се пукат - директно се получава описаният от теб ефект!

Подкрепям колегата Koksan, звучи логично...

ПС. В твоя случай колега е малко вероятно, но съм чувал, че има метод ако някой иска да ти направи мизерия - взима се някакъв музикален инструмент(не помня точно, но май беше нещо от сорта на триъгълник, който се удря с пръчката - (извинявам се, но ме няма много много с музикалните термини :mrgreen: ) и когато колата е в покой се удря даденото нещо и се доближава до прозорците и "благодарение" на вибрациите и енергията, стъклата ставали супер чупливи и на другият път като влезеш и затвориш вратата стъклото ставало на сол...Дано не разбираме дали е истина и дали работи метода...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 24 фев 2011 14:14

Според мен потърси направо друга врата.Хем по евтино ще ти излезе,ако се оцели и същия цвят...Тази явно е крива и държи джама под напрежение,и като смениш стъклото може пак да стане същата мизерия :evil:

Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jowe1984 » Чет 24 фев 2011 21:46

Vw_polo_16v написа:

Същата история, като на колегата брат му. Преди 3 г карах и аз едно Клио 92година. По същия начин обаче аз бях спрял. Сядам си в колата и затварям вратата, и в следващия момент... цялото стъкло беше долу на парчета. Обаче примерно половин година преди това ме удариха в задната врата и калника се смачка малко. Ама след половин година :? егати напрежението!

при мои приятел става подобно нещо но с бмв затваря вратата и джама на сол обаче преди тва некви негър4ета праснали ъръла на стъклото с прашка и изглежда само са пукнали стъклото и когато затваря вратата стъклото на сол но паднало навън а при мене стъклата бяха вътре в купето и не ми става ясно как тожа напрежение напъва навътре а не навън защото капака нали има метална периферия и по пътя на логиката тряя се пръсне навътре и другото че не се сцепи целия а първо стана дупка а след тва взе да се разпада ????????????

Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jowe1984 » Чет 24 фев 2011 21:48

SANDO 1 написа:Според мен потърси направо друга врата.Хем по евтино ще ти излезе,ако се оцели и същия цвят...Тази явно е крива и държи джама под напрежение,и като смениш стъклото може пак да стане същата мизерия :evil:

ако стане така брат ще търся не друга врата а друга кола :) :D

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 24 фев 2011 21:50

Ти пък за една врата цялата кола :D Ако те слуша колицата намери и само една здрава врата от моргата и си я карай още дълги годинки :beer

Потребителски аватар
jowe1984
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jowe1984 » Чет 24 фев 2011 22:00

:D :D :D :D :D ше видиме намерих джамче за 30 кинта ще го залепя тея дни и ще споделя кво са ме излъгали в сервиза :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 24 фев 2011 23:30

На мой приятел, задния джам 2 пъти се пръска самичък. Моя още не е :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”