така колеги може на някои да му е смешно, но аз ще олекна с окло 150 кинта така че баш ми се реве та почвам отдалече:
миналата година приятелката ми шибна полото(6н 1.3 адх двуврато) в един стълб(отзад). сам си го оправях изпъвах го,китосах боядисах и залепих стъклото задното(втора употреба от италия ми го донесоха)!онзи ден(събота) сложих отзад 2 всисезонки и тръгнах по един от добричките булеварди !тук е странното в стъклото се образува дупка зад пасавера по средата с диаметър 12 см. мои приятел караше и като се пръсна стъклото спря на около 15 метра от инцидента ,вътре нямаше нито камък, нито нищо излезнохме от колата и не видяхме никой подозрителен с прашка или да бяга или нещо такова (то си нямаше и никой по пътя де ама...) въпроса ми е следния може ли по някакъв начин тва стъкло да се е посукало и затва да се е счупило или някои пишлеме ме е фраснало и се е чупило из улиците?може ли стъклото само да се счупи?????
благодаря на всеки с изчерпателен отговор!!!!!!!!!
задно стъкло голямо учудване
- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
задно стъкло голямо учудване
Последна промяна от jowe1984 на Пон 21 фев 2011 23:13, променено общо 1 път.
Re: задно стъкло голямо учудване
Чувал съм че стъкла гърмят самички, ама лятото със забравен подгрев. Освен да е имало някое остатъчно напрежение и сега да му е дошло времето да гръмне. Зависи как е бил изкривен капака, как си го изправил и оправил стъклото но е напълно възможно от самосебеси да гръмне 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сам си си отговирил на въпроса! То си е било готово още по време на удъра, но сега му е душло времето! Иди в някой морга, ако могат да ти дадът само стъкло ще минеш по-тънко! Но ако е ново 150 лева не ти мърдат! Но ако е счупено нарочно, твоя приятел е щял да види ако има нещо подозрително!
- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pundio написа:Чувал съм че стъкла гърмят самички, ама лятото със забравен подгрев. Освен да е имало някое остатъчно напрежение и сега да му е дошло времето да гръмне. Зависи как е бил изкривен капака, как си го изправил и оправил стъклото но е напълно възможно от самосебеси да гръмне
стъклото го залепих само със силикон този пу дето да не изгаря от слънцето
IceHeart написа:Колега сам си си отговирил на въпроса! То си е било готово още по време на удъра, но сега му е душло времето! Иди в някой морга, ако могат да ти дадът само стъкло ще минеш по-тънко! Но ако е ново 150 лева не ти мърдат! Но ако е счупено нарочно, твоя приятел е щял да види ако има нещо подозрително!
колега от времето на удара то стъкло се счупи а онзи ден се счипи това което аз лепих и гадното бе че не видях никои като излезнох от колата а първо стана дупка и след това стъклото си се разпадна
а сега тва третото стъкло което ще се монтира аз ли да си го лепя или да ходя на маистор?
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен , не е изправена вратата както трябва и тя създава напрежение в стъклото!другият вариант е силиконът с който си лепил да е доста мек, което да позволява на стъклото да шава и да се е ударило някъде по ръбовете и понеже тези стъкла не могат да се пукат - директно се получава описаният от теб ефект!
- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
grishitu написа:Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......
голяма психария ще да е било!!!!
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
grishitu написа:Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......
Същата история, като на колегата брат му. Преди 3 г карах и аз едно Клио 92година. По същия начин обаче аз бях спрял. Сядам си в колата и затварям вратата, и в следващия момент... цялото стъкло беше долу на парчета. Обаче примерно половин година преди това ме удариха в задната врата и калника се смачка малко. Ама след половин година
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Koksan написа:Според мен , не е изправена вратата както трябва и тя създава напрежение в стъклото!другият вариант е силиконът с който си лепил да е доста мек, което да позволява на стъклото да шава и да се е ударило някъде по ръбовете и понеже тези стъкла не могат да се пукат - директно се получава описаният от теб ефект!
Подкрепям колегата Koksan, звучи логично...
ПС. В твоя случай колега е малко вероятно, но съм чувал, че има метод ако някой иска да ти направи мизерия - взима се някакъв музикален инструмент(не помня точно, но май беше нещо от сорта на триъгълник, който се удря с пръчката - (извинявам се, но ме няма много много с музикалните термини
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Според мен потърси направо друга врата.Хем по евтино ще ти излезе,ако се оцели и същия цвят...Тази явно е крива и държи джама под напрежение,и като смениш стъклото може пак да стане същата мизерия 
- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vw_polo_16v написа:grishitu написа:Аз щи кажа колега за друга мистерия, брат ми взема едно рено клио и пътува със собственика на колата и още 2-ма души към В.Т. И както си кара стъклото се свлича на пясък на задната кора. Така че може да е от всичко, вътрешно напрежение в самата врата на багажника, в стъклото......
Същата история, като на колегата брат му. Преди 3 г карах и аз едно Клио 92година. По същия начин обаче аз бях спрял. Сядам си в колата и затварям вратата, и в следващия момент... цялото стъкло беше долу на парчета. Обаче примерно половин година преди това ме удариха в задната врата и калника се смачка малко. Ама след половин годинаегати напрежението!
при мои приятел става подобно нещо но с бмв затваря вратата и джама на сол обаче преди тва некви негър4ета праснали ъръла на стъклото с прашка и изглежда само са пукнали стъклото и когато затваря вратата стъклото на сол но паднало навън а при мене стъклата бяха вътре в купето и не ми става ясно как тожа напрежение напъва навътре а не навън защото капака нали има метална периферия и по пътя на логиката тряя се пръсне навътре и другото че не се сцепи целия а първо стана дупка а след тва взе да се разпада ????????????
- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SANDO 1 написа:Според мен потърси направо друга врата.Хем по евтино ще ти излезе,ако се оцели и същия цвят...Тази явно е крива и държи джама под напрежение,и като смениш стъклото може пак да стане същата мизерия
ако стане така брат ще търся не друга врата а друга кола
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ти пък за една врата цялата кола
Ако те слуша колицата намери и само една здрава врата от моргата и си я карай още дълги годинки 

- jowe1984
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
На мой приятел, задния джам 2 пъти се пръска самичък. Моя още не е 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”