Здравейте!
Наскоро се регистрирах във форума понеже сега карам Polo. Двигател 1.1 (или там както се води, не съм много наясно). Много съм доволен от количката като цяло, обаче когато дойде момента да си пълня аз резервоара ми стана малко тегавко... Колата ми е в ръцето от няколко дни. Като я взех в резервоара имаше бензин малко над средата. Карах си 4-5 дни и стрелката падна почти до червеното. Не съм засичал с точност, но когато стрелката беше на средата (горе-долу, ясно ми е че не е била точно на средата) нулирах брояча, и вчера преди да заредя стрелката ми беше на малко преди червеното. От средата до там бях минал около 120-130 км. Тогава не ми направи впечатление, но вчера преди да заредя си направих някаква груба сметка и ми се стори много. Вчера преди да заредя сипах за 25 лева и стрелката ми скочи до полувината (съвсем малко преди средата). Днес през деня съм минал 30-35 км и стрелката ми падна значително (да кажем че ако полувината е 40 литра, средата да е 20 и след днес ми показваше че има около 15 литра). Не съм карал в някакви зверски задръствания или нещо такова, нито пък съм и давал зор... нормално каране и просто ме заболя като видях колко рязко ми падна стрелката. Ясно ми е, че зимата харчи повече и т.н., вярно, че първите няколко дни я карах "тръгни - спри!", за къси разстояния само и нямаше кога да загрее, но днес я карах към училище и обратно (което ще рече 7-8 км отиване и толкова на обратно) и си загря нормално, не е била студена.
Като цяло искам да попитам нормално ли е това, може ли да има някакъв проблем заради който да харчи повече или просто стрелката ме заблуждава?
В момента нямам възможност да направя опита с пълен резервоар, минавам 100 км, и после пак догоре, но по-нататък и това ще се види. Сега всичко е на принципа от чертичка до чертичка.
Надявам се да получа някакви отговори.
Мерси предварително!!!

Поредния проблем с разхода
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поредния проблем с разхода
Напълни я догоре караи 100км и долеи и тогава ще видиш разхода а като мине средата стрелката на бензиномера след това много бързо забива в червеното а късите разтояния около 10 разход.
Така е колега, трябва да напълниш до горе и тогава засичай.
И недей много се заблуждава по стрелката... защото също така ще забележиш, че като я напълниш до горе стрелката няма да ти мръдне от максимума поне 150 км...
И недей много се заблуждава по стрелката... защото също така ще забележиш, че като я напълниш до горе стрелката няма да ти мръдне от максимума поне 150 км...
- samael_86
- Автомобил:
- Двигател:
Незмам защо така ама имам един приятел с 1.0 и не пада под 9 в града и доколкото разбрах е някак си нормално на тоя двигател да гори повечко. Аз имам Поло 1.4 пълна ижекция и ми дава 8 разход на нормално каране така че сам можеш да си направиш долу горе преценка и има и друг начин да разбереш колко ти гори колата и е по евтин аз поне така сия меря може някой да кажат че не е правилно ама на цена 2.20 до 2.30 бензин малко няма да ти е евтино да напълниш 40-45 литра бензин. А ето го и моя начин изчакваш да ти светне лампата засичаш си колко изминаваш до бензиностанцията и за да не забравиш си го запиши ако прецениш отиваш слагаш за 20 кинта бенз. и си засичаш километрите до същото показание после си разделяш количеството гориво на изминати те километри и получаваш разхода ето ти и пример 12литра разделяш на 148километра и получаваш 0,08100108 което ще рече че рахода ти е 8.1литра на 100км надявам се да съм ти помогнал. Поздрави и безаварийно шофиране
-
- Автомобил:
- Двигател:
За 20-25 лева трябва да минаваш 100км градско. Ако това не е така, значи харчи повечко.
samael_86 написа:Незмам защо така ама имам един приятел с 1.0 и не пада под 9 в града и доколкото разбрах е някак си нормално на тоя двигател да гори повечко. Аз имам Поло 1.4 пълна ижекция и ми дава 8 разход на нормално каране така че сам можеш да си направиш долу горе преценка и има и друг начин да разбереш колко ти гори колата и е по евтин аз поне така сия меря може някой да кажат че не е правилно ама на цена 2.20 до 2.30 бензин малко няма да ти е евтино да напълниш 40-45 литра бензин. А ето го и моя начин изчакваш да ти светне лампата засичаш си колко изминаваш до бензиностанцията и за да не забравиш си го запиши ако прецениш отиваш слагаш за 20 кинта бенз. и си засичаш километрите до същото показание после си разделяш количеството гориво на изминати те километри и получаваш разхода ето ти и пример 12литра разделяш на 148километра и получаваш 0,08100108 което ще рече че рахода ти е 8.1литра на 100км надявам се да съм ти помогнал. Поздрави и безаварийно шофиране
Колега, да споделя моя опит с лампичката... преди чаках да ми светне лампичката и тогава си наливах бензин, не с цел да засичам а просто е така... няколко пъти ми се случи да мина близо 80 км със светната лампичка, докато един път колата не ми загасна на Цариградско на 25-30-тия км. след светване на лампата... и от тогава си наливам по-раничко горивото... мислъта ми е, че от светване на лампа до друго светване има разлика, не знам защо, но в случая беше факт!
- samael_86
- Автомобил:
- Двигател:
delpi написа:samael_86 написа:Незмам защо така ама имам един приятел с 1.0 и не пада под 9 в града и доколкото разбрах е някак си нормално на тоя двигател да гори повечко. Аз имам Поло 1.4 пълна ижекция и ми дава 8 разход на нормално каране така че сам можеш да си направиш долу горе преценка и има и друг начин да разбереш колко ти гори колата и е по евтин аз поне така сия меря може някой да кажат че не е правилно ама на цена 2.20 до 2.30 бензин малко няма да ти е евтино да напълниш 40-45 литра бензин. А ето го и моя начин изчакваш да ти светне лампата засичаш си колко изминаваш до бензиностанцията и за да не забравиш си го запиши ако прецениш отиваш слагаш за 20 кинта бенз. и си засичаш километрите до същото показание после си разделяш количеството гориво на изминати те километри и получаваш разхода ето ти и пример 12литра разделяш на 148километра и получаваш 0,08100108 което ще рече че рахода ти е 8.1литра на 100км надявам се да съм ти помогнал. Поздрави и безаварийно шофиране
Колега, да споделя моя опит с лампичката... преди чаках да ми светне лампичката и тогава си наливах бензин, не с цел да засичам а просто е така... няколко пъти ми се случи да мина близо 80 км със светната лампичка, докато един път колата не ми загасна на Цариградско на 25-30-тия км. след светване на лампата... и от тогава си наливам по-раничко горивото... мислъта ми е, че от светване на лампа до друго светване има разлика, не знам защо, но в случая беше факт!
Колега говоря ти да минеш разтояние максимум до бензиностанция и да и сложиш 20 кинта не да угаснеш некаде из пътя примерно ако си минал 5 км от светването като напълниш за некви пари засичаш до светването и като светне минаваш 5км и тогава ги смяташ ако ме разбираш
Не колега, ти не ме разбра, исках да ти кажа, че един път лампата може да ти светне когато имаш оставащи налични 5 литра примерно, а другия път да ти светне при налични 3 литра. Тогава как ще изкараш твоите сметки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.1. Млад шофьор първата му кола най-вероятно.Няма да се учуда и 10 да му дава.Все пак сега и се радва.Между другото колега не са много икономични теа бензини.Разликата между двигателите в отношение на разхода е малък.Стрелката не е много точна да ти кажа.И не се си мисли най-лошото.Моята гадинка ако измина 40 км с 4 литра и половина съм доволен,ама и душичката и вада де 

- samael_86
- Автомобил:
- Двигател:
ми честно да ти кажа на мен ми се е случвало няколко пъти да го меря така и винаги отговора ми е бил един и същ
samael_86 написа:ми честно да ти кажа на мен ми се е случвало няколко пъти да го меря така и винаги отговора ми е бил един и същ
Да може, и аз това ти казах, че няколко пъти поред след светване на лампата карах по 80 км, ама накрая не прецеках

- samael_86
- Автомобил:
- Двигател:
delpi написа:samael_86 написа:ми честно да ти кажа на мен ми се е случвало няколко пъти да го меря така и винаги отговора ми е бил един и същ
Да може, и аз това ти казах, че няколко пъти поред след светване на лампата карах по 80 км, ама накрая не прецеках
да сме живи и здрави да ги караме и дето каза колегата по горе млад шофер те първа ще го боли главата от разходи за

samael_86 написа:Незмам защо така ама имам един приятел с 1.0 и не пада под 9 в града и доколкото разбрах е някак си нормално на тоя двигател да гори повечко. Аз имам Поло 1.4 пълна ижекция и ми дава 8 разход на нормално каране така че сам можеш да си направиш долу горе преценка и има и друг начин да разбереш колко ти гори колата и е по евтин аз поне така сия меря може някой да кажат че не е правилно ама на цена 2.20 до 2.30 бензин малко няма да ти е евтино да напълниш 40-45 литра бензин. А ето го и моя начин изчакваш да ти светне лампата засичаш си колко изминаваш до бензиностанцията и за да не забравиш си го запиши ако прецениш отиваш слагаш за 20 кинта бенз. и си засичаш километрите до същото показание после си разделяш количеството гориво на изминати те километри и получаваш разхода ето ти и пример 12литра разделяш на 148километра и получаваш 0,08100108 което ще рече че рахода ти е 8.1литра на 100км надявам се да съм ти помогнал. Поздрави и безаварийно шофиране
Аз по същия начин си измерих колата 3 пъти и ми даде един същ разход, 1.4i 8/100 бензин, сега и сложих газов инжекцион да видим с него колко ще ми гори

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сметката ти е объркана!!!
Половината резервоар е 20 литра - неговата половина е 10литра та под нея ... е 5-6 литра, а не 15!
А и така ... като почнете да се оплаквате от разход 2 дена след като сте взели колата ... е нереално! Първо защото се кара повече и второ ... хората са го написали ... как се засича най точно! Пълниш до горе, минаваш 100 км и пак пълниш! Отделно не очкавай бензиномера да ти показва с точност до 100 милилитра ... той зависи и от колебания на горивото в резервоара и от нагара по датчика, така че .... карай смело и не му мисли толкова! Няма кола дето да не харчи, каквото и сипеш и да не ти бърка в джоба!
Половината резервоар е 20 литра - неговата половина е 10литра та под нея ... е 5-6 литра, а не 15!
А и така ... като почнете да се оплаквате от разход 2 дена след като сте взели колата ... е нереално! Първо защото се кара повече и второ ... хората са го написали ... как се засича най точно! Пълниш до горе, минаваш 100 км и пак пълниш! Отделно не очкавай бензиномера да ти показва с точност до 100 милилитра ... той зависи и от колебания на горивото в резервоара и от нагара по датчика, така че .... карай смело и не му мисли толкова! Няма кола дето да не харчи, каквото и сипеш и да не ти бърка в джоба!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никога няма да изхарчи повече отколкото има 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”