Извинявам се ако въпроса е тъп, но ми е интересно има ли някакво преписание на колко КМ да се сменят спирачни дискове?
И как се разбира кога са износени?
Всичко тръгна от там че на братовчет ми на лагуната предните дискове са с по малук ръб от мойте. А неговата е на повече километри.
Но аз предполагам че ако моита е карана повече градско би следвало да са били по натоварени спирачките.

Кога се сменят спирачни дискове?
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
смяната на дисковете не зависи от милометрите а от тяхната дебелина. дисковете се изхабяват различно: от накладките (ако са твърди се изхабяват повече), от вида на каране и т.н. понеже незнам до колко милиметра ти е минимума, предлагам ти да отидеш в магазин за авточасти и да поискаш едни дискове като за твоята кола вътре в кутията има описание и там си пише номиналният и минималният размер на диска.
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата е напълно прав само искам да допълня за километрите на колата и износването на дисковете и накладките . Всичко е строго индивидуално в зависимост от стила на каране , едни спират на скорост с по малко спирачки , други освобождават от скорост преди светофара и разчитат само на спирачките . Също от значение е и както ти каза дали колата се кара повече в града или извън градско . Но провери за минималната дебелина на диска , и ако и твоите са за смяна сменяй със съпиначките шега неиска.
Re: Кога се сменят спирачни дискове?
Ако си решил да сменяш дисковете вече аз мога да ти препоръчам Брембо от Манимпекс за 90 лв. комплекта.Аз лично съм много доволен от тези дисковеLizard написа:Извинявам се ако въпроса е тъп, но ми е интересно има ли някакво преписание на колко КМ да се сменят спирачни дискове?
И как се разбира кога са износени?
Всичко тръгна от там че на братовчет ми на лагуната предните дискове са с по малук ръб от мойте. А неговата е на повече километри.
Но аз предполагам че ако моита е карана повече градско би следвало да са били по натоварени спирачките.

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами за сега колата спира добре даже много добре.
Но скоро до 2000 км ше влизам в бокса за смяна на масло с промивка на двигателя /че кат я купих смеих масло но ножото веднага потъмня/. Запланувал съм и проверка и евентулана смяна и на масло в скоростите и прочие.
Та кат я дигне на подемника маистора ще ги вида и премеря колко са дебели дисковете.
Но скоро до 2000 км ше влизам в бокса за смяна на масло с промивка на двигателя /че кат я купих смеих масло но ножото веднага потъмня/. Запланувал съм и проверка и евентулана смяна и на масло в скоростите и прочие.
Та кат я дигне на подемника маистора ще ги вида и премеря колко са дебели дисковете.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”