Онлайн каталог за номеклатурните номера на частите ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
metodi80
Автомобил:
Двигател:

Онлайн каталог за номеклатурните номера на частите ?

Мнениеот metodi80 » Нед 15 май 2011 22:47

Здравейте колеги !
Трябва ми каталог в който като си въведеш годината и типа на автомобила/двигателя , да дава схематично съответните части от автомобила и номеклатурните им номера ? Търсих с търсачката , но попаднах само на някакъв линк , който не работи .... Във интернет рових , но излизат каталози в които изобщо няма вариант за модел ПОЛО , а на мен ми трябва именно за частите на ПОЛО ! Освен това ... , има ли някакъв БГ дилър/представител , където като въведеш номера на съответната част , да ти излиза цената на тази част при съответния представител ?
Другото , което искам да попитам във връзка със Поло 1.9ТДИ 98г. , е дали това чудо има клапан за картерни газове ? Питам понеже гарнитурата на картера на това Поло ( а и не само тя ...) са сериозно омаслени , теч има даже от мястото , където масления филтър се завива към двигателя ... Гледах , че на самия капак на клапаните , малко в страни от капачката за маслото има една кръгла джаджа , която мисля , че е някакъв клапан (вероятно за картерните газове? ) , един макруч излиза от предната част на двигателя и влиза в тази джаджа и след това от нея излиза друг маркуч и отива към въздушния филтър .... Не карам Поло , друга марка кола карам и там има подобен клапан , но при Полото не съм убеден , че тази джаджа е именно клапана за картерни газове ? Та предположението ми е , че ако това е клапан и той е повреден, за това двигтеля тече като лейка... Споделете дали съм на прав път и какви са впечатленията ви по този проблем ?
Благодаря на отзовалите се ... !

Последна промяна от metodi80 на Нед 15 май 2011 22:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Онлайн каталог за номеклатурните номера на частите ?

Мнениеот Чудомир » Нед 15 май 2011 22:53

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Онлайн каталог за номеклатурните номера на частите ?

Мнениеот Anbuch » Нед 15 май 2011 22:59

metodi80 написа:Освен това ... , има ли някакъв БГ дилър/представител , където като въведеш номера на съответната част , да ти излиза цената на тази част при съответния представител ?

И аз много искам такава връзка ,ама не съм намерил. Едно време много ми харесваше каталога на АУТО ПЛЮС ,ама сега иска парола и не мога да влизам. За някои части можеш да видиш тук : http://drive.bg/models.php?modelName=PO ... cModel=587

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”