ел.проблем с датчика за масло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stanis
Автомобил:
Двигател:

ел.проблем с датчика за масло

Мнениеот stanis » Пон 28 авг 2006 14:38

Имам Поло 85 г., лампата за маслото изобщо не свети при запалване с изключение от време на време когато при запалване мига като лампата за мигачите. Дайте съвет какво да правя, къде е проблема. Като махна кабела от датчика за маслото и го дам на маса нищо не се променя. Иначе отчитането на водата ми работи, но не работи отчитането за спирачното масло /р.спирачка/, както и за светлините /таблото свети/, бушоните са наред.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 28 авг 2006 15:43

:welcomee

Значи 85 година ....... , нормално е за толкова време доста от контактите на бутончетата и ключетата да са се окислили (клеясали), което не е здължително да се вижда с "просто око" и да не правят добър контакт. Така че, пробвай да ги тръкнеш с пиличка или връх на отверка.
А за лампичката на спирачната течност от собствен опит:
Беше ми окислено бутончето което се натиска от дръжката на ръчната спирачка ( като дигнеш мокета там до нея се намира). Най-отгоре на казанчето на спирачната течност имаш едно "пъпче" което като го натиснеш трябва да ти светва лампичката. Ако не свети ,разглобяваш пласмасовото катаче около "пъпчето" ( натискай здраво пластмасата е мека и се огъва няма да я счупиш) и ще видиш едно малко , полуразложено от спирачната течност дискче което няма как да прави добър контакт. Бършеш ,търкаш и си готов!!!

Ами тя лампата на маслото свти когато нямаш масло или когато маслената помпа не може да го качи ( да създаде налягане). Нормално е да премигва като палиш колата ако нивото на маслото е по ниско, макар и в границите MIN-MAX

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 29 авг 2006 9:17

сваляй таблото, и гледай диодите дали работят..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”