проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Светослава
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотите

Мнениеот Светослава » Чет 21 юли 2011 13:16

Здравейте,
имам проблем и аз не знам какъв е вече. Имам Поло 2001 год, 1,4 - 16V. Преди известно време ми светна лампите на CHECK + EPC.Ходих на диагностика , казаха ми ламда сонда. Смених я! Не помогна, пак си светваше CHECK + EPC. Ходих пак на диагностика , казаха дросел клапа. Изчистиха я и се оказа, че е засмяна , тъй като започнаха да ми играят оборотите ,понеже имало луфт на дросел клапата и не се затваряла добре. Смених я и нея! На скоро както си карам започнаха да играят обороти, като спра на светофар и 5та скорост не искаше да влиза. Прибрах се и отидох на диагностика. Оказа се, че някакъв бушон на запалката изгорял и дисковете ми на 5та скорост били износени. Сега като карам на 5та, като дам газ свири. Така идвам до същината...преди 2 дена ми светна CHECK + EPC отново. Забелязах, че на свободна на място ми играят обороти . Ходих на диагностика, нещо по електрониката , но какво вече и те не знаят. Някой да е имал подобен проблем.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите

Мнениеот i.e.i » Чет 21 юли 2011 13:58

Добре дошла!
Като за начало смени сервиза.Нека следващия майстор прегледа ремъците и белезите.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 21 юли 2011 14:03

Чек ти казва да провериш двигателя, а ерс, че бърка центровката на запалването и горивната смес. Накарай ги да ти замерят наляганото на маслото. Напразно си сменяла Ламбда и клапа според мене. По скоростната кутия пък личи колко са се грижили за маслото.

Светослава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Светослава » Чет 21 юли 2011 14:08

Всички тези процедури са правени в различни сервизи. Като за ламбда сонда ми казаха от VW. Маслото е сменяно преди месец.

i.e.i написа:Добре дошла!
Като за начало смени сервиза.Нека следващия майстор прегледа ремъците и белезите.

Мерси
Тези неща се случват в различни сервизи. :)

Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 21 юли 2011 14:38, променено общо 1 път.
Причина: малко се намесих!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 21 юли 2011 14:44

Ами нали питаш за съвет, който е патил, та затова....Нищо не им пречи да замерят налягането и дано не е късно. :D

Светослава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Светослава » Чет 21 юли 2011 15:11

maslinkov написа:Ами нали питаш за съвет, който е патил, та затова....Нищо не им пречи да замерят налягането и дано не е късно. :D

Да! Благодаря, ще поискам да замерят и ще пиша дали е това. :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”