Подмяна ел.стъкла с ръчни ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Подмяна ел.стъкла с ръчни ?

Мнениеот superemo » Вто 05 апр 2011 10:48

Здравейте,

Става въпрос за поло 6N2 фейслифт 2001, поради разбираемият от всички проблем с ел.стъклата, съм решил да подменя механизмите на двете предни ел.стъкла с ръчните машинки от задните стъкла.

Въпросът ми е следният: възможна ли е подмяната (в домашни условия, естествено ако трябва малки доработки) и ако да, може ли малко напътствия.

Благодаря Ви предварително :bowdown

п.с.
Потърсих с търсачката, но не намерих подобна тема. Дискутираните теми са само с проблемите и ремонтите на ел. стъклата.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Подмяна ел.стъкла с ръчни ?

Мнениеот blinder » Вто 05 апр 2011 11:01

Със задни няма да стане, защото задните са с един повдигащ механизъм, а предните с 2 повдигача.
Морга - Вземане на ръчни механизни(било то и от 6н1) - слагане на колата.Това ти е пътя.
Успех !

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 06 апр 2011 6:32

Интервенцията съм я извършвал лично, закупихме два комплекта нови машинки , по спомен общо се върза към 150 лева. От там две дръжчици по 5 лева , и от там дупчиш кората и си готов. Не е голяма философия, можеш да уплътниш с гъбички тук-таме , и незабравяй да си смажеш с графитна грес всички места на които има триене въртене по машинките (не смазвай с литиева , пластмасите се развалят от нея).

Успех! Не е страшно! :wink:

Едно уточнение , това не на мойта кола , на колата на колегата noretreat. Аз съм гъзар , стъклата джит!

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Сря 06 апр 2011 8:27

Благодаря за отговорите колеги :D

@freestyler911, от кой магазин ги напазарувахте, че като почнах да търся чух, че има оригинални, по-оригинални и ментета :shock

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 06 апр 2011 20:25

Ми от Авто плюс-а , взехме Ханс-праз , нииищо им няма, слагаш гресчица по ролките, и там където опират жилата и няма да имаш грижи докато я имаш тая кола.

Има и условие да не се натяга в крайни положения стъклото, тогава се трошат водачите.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”