Неработещ ляв ел прозорец на Polo 98-ма!?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
georgi86
Автомобил:
Двигател:

Неработещ ляв ел прозорец на Polo 98-ма!?

Мнениеот georgi86 » Пет 01 апр 2011 10:01

Колеги,от 2 дни не ми работи ел прозореца,не се сваля,проверих копчето,то си работи. Исках да сваля кората,но и представа си нямам как,от страх да не счупя нещо,не напъвах,ако някой си има представа какъв може да е проблема,или как да сваля поне кората на вратата,може да ми пише,ще съм му много благодарен!

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Неработещ ляв ел прозорец на Polo 98-ма!?

Мнениеот hooligans » Пет 01 апр 2011 11:07

Има ток до копчето или не съм разбрал?
Прочети тази тема, може да ти помогне :)

viewtopic.php?f=7&t=255176
:beer

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Пет 01 апр 2011 20:00

Аз мойте и двата спряха ама ония ден ги оправих и за сега са добре.

georgi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi86 » Пет 01 апр 2011 21:00

riis написа:Аз мойте и двата спряха ама ония ден ги оправих и за сега са добре.

Е колега сподели как ги оправи! Нали това ми беше въпроса,как да си оправя моя?

Иначе копчето работи,сложих му буксата от другия прозорец само да го пробвам,а дали идва ток до него незнам!

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Съб 02 апр 2011 7:53

Има едни водачи вътре пластмасови се движат вътре по едни лайсни, на мойте на двата лайсните се бяха откъртили защотото са с едни фалшиви болчета хванати за някакъв алуминий, а аз ги хванах с обикновен болт и гайка ама трябва малко главата да му изпилиш да не ти опира жилото отвътре на него. А водячите бяха излезли от планката на стъклото, бяха им се счупили щипките и аз ги пъхнах и отзад им завих по една нагорещена видия и с поялника го дооформих и малко смазка по лайсните намазах, но преди това ако ти е блокирало моторчето му развий корпуса и го повърти на ръка малко да се раздвижи жилото само и пак го завий иначе дори да оправиш другите работи моторчето неще да тръгва. Може и да смениш пластмасовите водачи, но аз по магазините тука в Шумен никаде не намерих и навсякъде казаха че за първи път виждали такива водачи и трябвало да се поръчат, ама май само целия механизъм можело или по отделно ама било скъпо защото Полото не била масова кола и разни други фантазии и аз накрая си ги напраих сам, зсега работят перфектно. Кората като махаш първо махни пластмасовото капаче от дръжката вътре и има два големи болта ги развий, после махни капачето на лостчето за настройване на огледалата и там вътре има едно малко болче развий го но внимавай с него и после започни да дърпаш кората отдолу някаде и тя ще започне да се откопчава и като се откопчее навсякаде махни отгоре лостчето за заключване дето е. Вътре ако имаш дунапрен го изрежи около щипките с резец и полека го отлепяй, махни и колонките за музика ако имаш, но гледай да е топло времето че много лесно се чупят щипките а едната е около 2 лева от тези на корите. И така малко подробно стана ама...

georgi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi86 » Нед 03 апр 2011 14:26

Колеги,значи свалих кората,обаче не мога да сваля моторчето,то е занитено за една метална лайсна вътре,която незнам как да изкарам защото има болт само отдолу,а отгоре не мога да видя как се маха защото всичко това е скрито зад ламарина,и ме е страх да не счупя нещо че като дърпам лайсната виждам че се мърда прозореца! Как да го сваля? Да не ми падне прозореца и да направя някоя беля? Иначе мисля че моторчето си работи,като натисна копчето и чувам някакъв щракащ звук идващ от него,мъчи се да върти,но нещо го спира и тъй като всичко е набутано зад ламарина която не се вади,и представа си нямам как да погледна какво може да му е. Някакви идей за по нататъчни действия?

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Нед 03 апр 2011 17:14

Има 3 болчета торкса, през дупката го измести и ги развий, ама преди това развий лаисната за да може да го мърдаш да додат болчетата на дупката и като го извадиш му развий корпуса металното дето са четките друго недей развива и го завърти насам натам ръчно и ще тръгне. Виж си водачите да не са излезли от стъклото и лайсните да не са се прецакали болчетата дето ги държат. Ако има нещо може да ми званнеш на 0899351479 за по подробно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”