Polo 1.4 98г. нереален разход

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pundio
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 98г. нереален разход

Мнениеот Pundio » Чет 27 яну 2011 22:15

Здравейте колеги, преди 2 седмици си купих Поло-то, засякох го ориентировъчно и ми даде около 12.5 разход на бензин (градско). Взех да се притеснявам да не би да е нагласена тази кола. Струва ми се много голям разхода. Май ще я водя на лекар да видим с колко ще ме зарадват :? Ще се радвам да си дадете мниението Поздрави от мен! :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Polo 1.4 98г. нереален разход

Мнениеот Теодор » Пет 28 яну 2011 8:07

Как го засече :?: Ако я караш на разстояния от 2-3км в тези студове може да ти даде толкова :idea: Но по принцип е голям разхода, закарай я да и погледнат центровката :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 яну 2011 8:41

Колега, да не си очаквал да ти гори 8/100 градско? Ако е така, ще трябва да те разочаровам :beer

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 28 яну 2011 10:39

Наистина е много... този мотор трябва да гори някъде около 9/10градско... 12,5 е много. Страшно много фактори влиаят на разхода. Можеш да почнеш с това което каза колегата - за 2-3 километра тя не е загряла даже, сменян ли е някога вздушния филтър, настъпваш ли здраво (ако я бичиш все на 3-4-5 хиляди оборота) номера не е всеки светофар да ти играе роля на стартов сигнал! ;), центровка ... може да имаш дупчица в смукателния колектор и да дърпа въздух (те щото наще са пластмасови), запушен катализатор и т.н. и т.н.
Ако искаш да ти помогнем, дай малко повече инфо. Работата на празен ход как е? Оборотите около колко се въртят :) некви работи
Поздрави

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 28 яну 2011 13:11

Абе колкото и студена да я карам 12,5 ми се струва много. Минал съм около 250км за 2 седмици. Сложил съм й за 80 лв бензин. В началото почти щеше да изгасне(толкова малко бензин имаше), сега чакам всеки момент да ми светне лампата. Приемам че в резервоара имам около 6 литра и като направя сметките идва такъв разход. Верно я карам по 2 км сутрин и 2 след обяд като ходя на работа, ама общо ходенето ми до работа да е 30-40 км (това е само работа на студено). Като е студена я карам на обороти. Ето днес забелязах че не съм вдигнал повече от 1500 оборота докато отида на работа. Не я гоня, не я тъпча. Иначе на място си държи много стабилни обороти, даже давах ток на един и докато той палеше на мен ми падат малко оборотите, но веднага компютъра ги коригира, и не се налагаше даже да ги вдигам принудително с крак на газта. Гледам си количката ама май с такъв разход ще ме принуди да й сложа едно газово(може и газов инжекцион), иначе ме удря през кръста. Поздрави на всички и благодаря!!! :beer :beer :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 яну 2011 13:30

Колега, според мен е следната хавата:
1. Така, както го описваш, не е много точно засичането. Дори и с литър да те излъже плюс-минус, си е бая голяма разлика. Излиза, че може реално да варира от 11.5 до 13.5л, което си е вече разлика два литра.
2. Когато колата се кара предимно студена (за 2км да загрее до 90 градуса трябва да има доста добро задръстване) тя съответно си и харчи доста гориво. По начинът, по който я ползваш според мен тая *цифра е що-годе реална.
*приемам условно, че гори 12.5л/100км
п.п. ако от тези 250км, които цитираш само 30-40 са минати по този начин, разходът ти е висок (предполагайки, че през другото време се кара загряла).

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 28 яну 2011 13:39

Уцели точно правилната ситуация колега :). Сутрин апрехода ми е 1 песен време, след обяд също. Няма задръствания, гася я студена. Но това са само 40 км, а аз съм минал 250. Някак си нереално ми изглежда и не ми се мисли какво ще излезе и колко ще ми е ремонта. Ще стискам дупе до другата седмица да видим какво ще ми кажат като я закача на Елкон.

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Пет 28 яну 2011 17:23

Колега, засечи я по метода пълно-празно-пълно до капачката на резервоара
и ще е най-точно, а не по някакви приблизителни методи с допускания, лампи
за резерв, стрелки и прочее фантасмагории.

Поздрави

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 28 яну 2011 20:16

Да бе колега, така най-точно ще разбера, ама сега покрай покупката и задължителните ремонти съм станал толкова тънък че можеш да погледнеш през мен ;) Смятам тук за 2 месеца да я направя самолет, и то с такъв разход наистина е самолет :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 28 яну 2011 20:33

[quote="Pundio"][/quote]
Колега, сутрин колата когато я запалиш работи на смукач, няма значение дали е в гараж или отвън! Смукача работи докато не качи малко градуси колата и спира! При теб ако 40 км в града не загрее грам значи имаш проблем! При мен след 2-3км, вече е на 50 до 60 градуса! И парното духа топличко!
На мен маршрута ми е не повече от 10 км в двете посоки, и 2 литра бензин си отиват като отче наш!
Така че няма какво да се очудваш, колата си харчи нормално, но ми се струва че не е засечен разхода както трябва! Но за да си по-спокоен ходи я карай на преглед! Но не виждам какъв може да и е проблема, пиши да сме в час! :да:

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 28 яну 2011 21:25

Колега не си ме разбрал :) 40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици :) Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 28 яну 2011 21:29

Pundio написа:Абе колкото и студена да я карам 12,5 ми се струва много. Минал съм около 250км за 2 седмици. Сложил съм й за 80 лв бензин. В началото почти щеше да изгасне(толкова малко бензин имаше), сега чакам всеки момент да ми светне лампата. Приемам че в резервоара имам около 6 литра и като направя сметките идва такъв разход. Верно я карам по 2 км сутрин и 2 след обяд като ходя на работа, ама общо ходенето ми до работа да е 30-40 км (това е само работа на студено). Като е студена я карам на обороти. Ето днес забелязах че не съм вдигнал повече от 1500 оборота докато отида на работа. Не я гоня, не я тъпча. Иначе на място си държи много стабилни обороти, даже давах ток на един и докато той палеше на мен ми падат малко оборотите, но веднага компютъра ги коригира, и не се налагаше даже да ги вдигам принудително с крак на газта. Гледам си количката ама май с такъв разход ще ме принуди да й сложа едно газово(може и газов инжекцион), иначе ме удря през кръста. Поздрави на всички и благодаря!!! :beer :beer :beer

Както го описваш си е съвсем нормален разхода за сезона :idea: Не пипай нищо и изчакай да се постопли над 10гр за да разбереш нормалния разход, макар че пак ще ти се види висок с тия по 2км сутрин и вечер. Излез някаде на дълго поне 100км и там го засечи :idea:

Потребителски аватар
    my heart iS iCe
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 28 яну 2011 21:51

Pundio написа:Колега не си ме разбрал :) 40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици :) Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички :beer :beer :beer

Аз много добре те разбрах приятел, ма ако караш само студена колата, не е хубаво, освен разхода може да почне да вкарва бензин в маслото! Този разход си е нормален, нали ти казвам 2 литра на мен моя миксер си ги лапка за няма и 10 км! Та не се притеснявай по-малко от 10 на 100 няма да паднеш!
    Не пипай колата щом си работи нормално!
    Че после да не стане така, да неможеш да я караш!
    Ако искаш малко да свалиш разхода, с грамове, пробвай отпред на радиатора да сложиш картон ма ти на тия 2 км до работа няма спасение!

cankicha_6n
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот cankicha_6n » Съб 29 яну 2011 0:51

аз и аз имам подобен разход , но мойто поло е 1.6 96г и разхода е 13/100 за сичан кат си трябва - резервуарът до горе 100км и го пълна пак стори ми се много и сега ще го вода на чичо доктор :X

Pundio
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Pundio » Съб 29 яну 2011 20:34

IceHeart написа:
    Pundio написа:Колега не си ме разбрал :) 40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици :) Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички :beer :beer :beer

Аз много добре те разбрах приятел, ма ако караш само студена колата, не е хубаво, освен разхода може да почне да вкарва бензин в маслото! Този разход си е нормален, нали ти казвам 2 литра на мен моя миксер си ги лапка за няма и 10 км! Та не се притеснявай по-малко от 10 на 100 няма да паднеш!
    Не пипай колата щом си работи нормално!
    Че после да не стане така, да неможеш да я караш!
    Ако искаш малко да свалиш разхода, с грамове, пробвай отпред на радиатора да сложиш картон ма ти на тия 2 км до работа няма спасение!

Благодаря ти за съвета приятел, за всеки случай ще я погледна за лична инф. Поздрави от Варна

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”