Polo 1.4 98г. нереален разход
Polo 1.4 98г. нереален разход
Здравейте колеги, преди 2 седмици си купих Поло-то, засякох го ориентировъчно и ми даде около 12.5 разход на бензин (градско). Взех да се притеснявам да не би да е нагласена тази кола. Струва ми се много голям разхода. Май ще я водя на лекар да видим с колко ще ме зарадват
Ще се радвам да си дадете мниението Поздрави от мен! 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Polo 1.4 98г. нереален разход
Как го засече
Ако я караш на разстояния от 2-3км в тези студове може да ти даде толкова
Но по принцип е голям разхода, закарай я да и погледнат центровката 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, да не си очаквал да ти гори 8/100 градско? Ако е така, ще трябва да те разочаровам 

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Наистина е много... този мотор трябва да гори някъде около 9/10градско... 12,5 е много. Страшно много фактори влиаят на разхода. Можеш да почнеш с това което каза колегата - за 2-3 километра тя не е загряла даже, сменян ли е някога вздушния филтър, настъпваш ли здраво (ако я бичиш все на 3-4-5 хиляди оборота) номера не е всеки светофар да ти играе роля на стартов сигнал!
, центровка ... може да имаш дупчица в смукателния колектор и да дърпа въздух (те щото наще са пластмасови), запушен катализатор и т.н. и т.н.
Ако искаш да ти помогнем, дай малко повече инфо. Работата на празен ход как е? Оборотите около колко се въртят
некви работи
Поздрави
Ако искаш да ти помогнем, дай малко повече инфо. Работата на празен ход как е? Оборотите около колко се въртят
Поздрави
Абе колкото и студена да я карам 12,5 ми се струва много. Минал съм около 250км за 2 седмици. Сложил съм й за 80 лв бензин. В началото почти щеше да изгасне(толкова малко бензин имаше), сега чакам всеки момент да ми светне лампата. Приемам че в резервоара имам около 6 литра и като направя сметките идва такъв разход. Верно я карам по 2 км сутрин и 2 след обяд като ходя на работа, ама общо ходенето ми до работа да е 30-40 км (това е само работа на студено). Като е студена я карам на обороти. Ето днес забелязах че не съм вдигнал повече от 1500 оборота докато отида на работа. Не я гоня, не я тъпча. Иначе на място си държи много стабилни обороти, даже давах ток на един и докато той палеше на мен ми падат малко оборотите, но веднага компютъра ги коригира, и не се налагаше даже да ги вдигам принудително с крак на газта. Гледам си количката ама май с такъв разход ще ме принуди да й сложа едно газово(може и газов инжекцион), иначе ме удря през кръста. Поздрави на всички и благодаря!!!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, според мен е следната хавата:
1. Така, както го описваш, не е много точно засичането. Дори и с литър да те излъже плюс-минус, си е бая голяма разлика. Излиза, че може реално да варира от 11.5 до 13.5л, което си е вече разлика два литра.
2. Когато колата се кара предимно студена (за 2км да загрее до 90 градуса трябва да има доста добро задръстване) тя съответно си и харчи доста гориво. По начинът, по който я ползваш според мен тая *цифра е що-годе реална.
*приемам условно, че гори 12.5л/100км
п.п. ако от тези 250км, които цитираш само 30-40 са минати по този начин, разходът ти е висок (предполагайки, че през другото време се кара загряла).
1. Така, както го описваш, не е много точно засичането. Дори и с литър да те излъже плюс-минус, си е бая голяма разлика. Излиза, че може реално да варира от 11.5 до 13.5л, което си е вече разлика два литра.
2. Когато колата се кара предимно студена (за 2км да загрее до 90 градуса трябва да има доста добро задръстване) тя съответно си и харчи доста гориво. По начинът, по който я ползваш според мен тая *цифра е що-годе реална.
*приемам условно, че гори 12.5л/100км
п.п. ако от тези 250км, които цитираш само 30-40 са минати по този начин, разходът ти е висок (предполагайки, че през другото време се кара загряла).
Уцели точно правилната ситуация колега
. Сутрин апрехода ми е 1 песен време, след обяд също. Няма задръствания, гася я студена. Но това са само 40 км, а аз съм минал 250. Някак си нереално ми изглежда и не ми се мисли какво ще излезе и колко ще ми е ремонта. Ще стискам дупе до другата седмица да видим какво ще ми кажат като я закача на Елкон.
- dangala
- Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
- Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011
Колега, засечи я по метода пълно-празно-пълно до капачката на резервоара
и ще е най-точно, а не по някакви приблизителни методи с допускания, лампи
за резерв, стрелки и прочее фантасмагории.
Поздрави
и ще е най-точно, а не по някакви приблизителни методи с допускания, лампи
за резерв, стрелки и прочее фантасмагории.
Поздрави
Да бе колега, така най-точно ще разбера, ама сега покрай покупката и задължителните ремонти съм станал толкова тънък че можеш да погледнеш през мен
Смятам тук за 2 месеца да я направя самолет, и то с такъв разход наистина е самолет 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="Pundio"][/quote]
Колега, сутрин колата когато я запалиш работи на смукач, няма значение дали е в гараж или отвън! Смукача работи докато не качи малко градуси колата и спира! При теб ако 40 км в града не загрее грам значи имаш проблем! При мен след 2-3км, вече е на 50 до 60 градуса! И парното духа топличко!
На мен маршрута ми е не повече от 10 км в двете посоки, и 2 литра бензин си отиват като отче наш!
Така че няма какво да се очудваш, колата си харчи нормално, но ми се струва че не е засечен разхода както трябва! Но за да си по-спокоен ходи я карай на преглед! Но не виждам какъв може да и е проблема, пиши да сме в час!
Колега, сутрин колата когато я запалиш работи на смукач, няма значение дали е в гараж или отвън! Смукача работи докато не качи малко градуси колата и спира! При теб ако 40 км в града не загрее грам значи имаш проблем! При мен след 2-3км, вече е на 50 до 60 градуса! И парното духа топличко!
На мен маршрута ми е не повече от 10 км в двете посоки, и 2 литра бензин си отиват като отче наш!
Така че няма какво да се очудваш, колата си харчи нормално, но ми се струва че не е засечен разхода както трябва! Но за да си по-спокоен ходи я карай на преглед! Но не виждам какъв може да и е проблема, пиши да сме в час!

Колега не си ме разбрал
40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици
Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Pundio написа:Абе колкото и студена да я карам 12,5 ми се струва много. Минал съм около 250км за 2 седмици. Сложил съм й за 80 лв бензин. В началото почти щеше да изгасне(толкова малко бензин имаше), сега чакам всеки момент да ми светне лампата. Приемам че в резервоара имам около 6 литра и като направя сметките идва такъв разход. Верно я карам по 2 км сутрин и 2 след обяд като ходя на работа, ама общо ходенето ми до работа да е 30-40 км (това е само работа на студено). Като е студена я карам на обороти. Ето днес забелязах че не съм вдигнал повече от 1500 оборота докато отида на работа. Не я гоня, не я тъпча. Иначе на място си държи много стабилни обороти, даже давах ток на един и докато той палеше на мен ми падат малко оборотите, но веднага компютъра ги коригира, и не се налагаше даже да ги вдигам принудително с крак на газта. Гледам си количката ама май с такъв разход ще ме принуди да й сложа едно газово(може и газов инжекцион), иначе ме удря през кръста. Поздрави на всички и благодаря!!!![]()
![]()
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Pundio написа:Колега не си ме разбрал40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици
Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички
![]()
![]()
Аз много добре те разбрах приятел, ма ако караш само студена колата, не е хубаво, освен разхода може да почне да вкарва бензин в маслото! Този разход си е нормален, нали ти казвам 2 литра на мен моя миксер си ги лапка за няма и 10 км! Та не се притеснявай по-малко от 10 на 100 няма да паднеш!
Не пипай колата щом си работи нормално!
Че после да не стане така, да неможеш да я караш!
Ако искаш малко да свалиш разхода, с грамове, пробвай отпред на радиатора да сложиш картон ма ти на тия 2 км до работа няма спасение!
-
cankicha_6n
- Автомобил:
- Двигател:
аз и аз имам подобен разход , но мойто поло е 1.6 96г и разхода е 13/100 за сичан кат си трябва - резервуарът до горе 100км и го пълна пак стори ми се много и сега ще го вода на чичо доктор :X
IceHeart написа:Pundio написа:Колега не си ме разбрал40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици
![]()
![]()
Аз много добре те разбрах приятел, ма ако караш само студена колата, не е хубаво, освен разхода може да почне да вкарва бензин в маслото! Този разход си е нормален, нали ти казвам 2 литра на мен моя миксер си ги лапка за няма и 10 км! Та не се притеснявай по-малко от 10 на 100 няма да паднеш!
Не пипай колата щом си работи нормално!
Че после да не стане така, да неможеш да я караш!
Ако искаш малко да свалиш разхода, с грамове, пробвай отпред на радиатора да сложиш картон ма ти на тия 2 км до работа няма спасение!
Благодаря ти за съвета приятел, за всеки случай ще я погледна за лична инф. Поздрави от Варна
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”