Pundio написа:Абе колкото и студена да я карам 12,5 ми се струва много. Минал съм около 250км за 2 седмици. Сложил съм й за 80 лв бензин. В началото почти щеше да изгасне(толкова малко бензин имаше), сега чакам всеки момент да ми светне лампата. Приемам че в резервоара имам около 6 литра и като направя сметките идва такъв разход. Верно я карам по 2 км сутрин и 2 след обяд като ходя на работа, ама общо ходенето ми до работа да е 30-40 км (това е само работа на студено). Като е студена я карам на обороти. Ето днес забелязах че не съм вдигнал повече от 1500 оборота докато отида на работа. Не я гоня, не я тъпча. Иначе на място си държи много стабилни обороти, даже давах ток на един и докато той палеше на мен ми падат малко оборотите, но веднага компютъра ги коригира, и не се налагаше даже да ги вдигам принудително с крак на газта. Гледам си количката ама май с такъв разход ще ме принуди да й сложа едно газово(може и газов инжекцион), иначе ме удря през кръста. Поздрави на всички и благодаря!!!![]()
![]()
Pundio написа:Колега не си ме разбрал40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици
Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички
![]()
![]()
IceHeart написа:Pundio написа:Колега не си ме разбрал40 км ми се събират общо само на студен двигател(1.4 км сутрин и 1.4 км вечер) иначе си загрява, няма проблем, но няма за къде да загрее. Днес беше св. Парастас ама май нещо не ме огря както предполагах, прегледа на Елкон се отлага за след 2 седмици
Все пак според мен ще е хубаво да си знам на какъв хал ми е колата, още не и знам мурафетите. Поздрави на всички
![]()
![]()
Аз много добре те разбрах приятел, ма ако караш само студена колата, не е хубаво, освен разхода може да почне да вкарва бензин в маслото! Този разход си е нормален, нали ти казвам 2 литра на мен моя миксер си ги лапка за няма и 10 км! Та не се притеснявай по-малко от 10 на 100 няма да паднеш!
Не пипай колата щом си работи нормално!
Че после да не стане така, да неможеш да я караш!
Ако искаш малко да свалиш разхода, с грамове, пробвай отпред на радиатора да сложиш картон ма ти на тия 2 км до работа няма спасение!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 36 госта