Колата гасне когато намалявам

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
fotw
Автомобил:
Двигател:

Колата гасне когато намалявам

Мнениеот fotw » Нед 13 мар 2011 21:39

Здравейте,
Поло-то ми 1.4 99г гасне когато намалявам. Случва се когато минавам на по-ниска предавка или ако изключа от скорост. Забелязах че когато изключи в движение, понякога пали отново, ако натисна и задържа газта. Също така колата не гасне, ако подавам газ на съединител докато намалявам.

Проблемът съществува от известно време и като че постепенно се влошава. Тези дни ми направи впечатление че мотора издава по-различен звук от обикновено когато паля/подавам газ. Не мога точно да го определя - нещо като меко стържене когато подавам газ. Определено преди го нямаше.

Днес забелязах и че при смяна на скоростите понякога се чува едно издумкване.

Не знам дали трите проблема са свързани. Тези дни сигурно ще водя Поло-то на механик, м/у временно ви моля за някакви идеи какъв може да е проблемът.
Маслото е сменяно лятото, като го погледна на щеката е черно. Дали ако се смени ще изчезне гадния шум от мотора?
Звуците от скоростите означават ли задължително че скоростната кутия е за смяна?
Къде може да е проблемът с гасненето?

Благодаря!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колата гасне когато намалявам

Мнениеот maslinkov » Пон 14 мар 2011 9:02

Тая тема прочете ли?
viewtopic.php?f=7&t=62348
А ако продължи да ти думка, вероятно е тампон.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 14 мар 2011 14:01

И аз го имам тоя проблем със гасненето на колата когато намалям изведнъж, защото в последния момент натискам съединителя и после веднага спирачка. Съответно се чудех защо се получава така и пробвах да изключвам от скорост по рано и този проблем изчезна. Не знам защо се получава така.

Потребителски аватар
bibow1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bibow1 » Пон 14 мар 2011 17:31

И при мен беше така. Но нз дали от студеното време, сега не гасне. Проверете някой маркуч да не се е извадил, или свещите на колата дали не са за смяна, и както казаха по нагоре, почистете клапата :)

didohifi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didohifi » Пон 14 мар 2011 21:16

Колега и аз имах същия проблем с Поло 1.4 AEX. След смяната на бобината(имаше малки пукнатини), на дистрибуторна капачка и палец, проблема изчезна.

fotw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fotw » Вто 15 мар 2011 9:13

Благодаря за отговорите!
bibow1 написа:И при мен беше така. Но нз дали от студеното време, сега не гасне. Проверете някой маркуч да не се е извадил, или свещите на колата дали не са за смяна, и както казаха по нагоре, почистете клапата :)

Свещите не се ли използват само когато колата пали?
За съжаление при мен проблема изглежда не се влияе от темепературата. Като беше по-студено даже по-малко се случваше :(

И аз го имам тоя проблем със гасненето на колата когато намалям изведнъж, защото в последния момент натискам съединителя и после веднага спирачка. Съответно се чудех защо се получава така и пробвах да изключвам от скорост по рано и този проблем изчезна. Не знам защо се получава така.

При мен не е така. Аз обичам рано-рано да изключа от скорост и да започна да намалявам без съединител. И често точно тогава гасне.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 15 мар 2011 10:59

Ама ти ако мислиш че свещите са само когато колата пали - по-добре да ги смениш. Моята като я купих, също гаснеше освободена от скорост, оправи се след адаптация на клапата, ама като сменихме свещите - имаха 2мм м/у електродно разстояние. scare

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 15 мар 2011 14:29

Колега, провери си и стъпковото моторче :wink:

jes
Автомобил: Skoda Fabia
Двигател:

Мнениеот jes » Сря 16 мар 2011 16:27

И аз имам същия проблем,много е гадно, когато точно на някой завой от 3-та предавка минавам на 2-ра и точно на завоя ми гасне и кормилото ми се блокира ужасно е ........ а и не знам но мисля ,че е свързано с това ,че ми играят оборотите? какво мислите ?

FAVORITE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FAVORITE » Сря 23 мар 2011 15:33

При мене е същото , оборотите ми играят и при спиране си гасне направо.. Полото е 97-ма 1,0 50 кончета. :)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 25 мар 2011 23:15

Ами колеги аз имах всичките тези проблеми и те изчезнаха като смених дросел клапата, но си мислех че това е проблем само на 16винтиловите полота. За играта на оборотите ползвайте темата за почистване на дросел клапа и задължително си рестартирайте компютрите на колите за да се почистват грешките. Дроселите трупат грешки когато не е наред ламбда сондата Ви. А на тези коли на по над 10 год ламбдата не е наред(поне моята и на още няколко приятели не беше), особено ако сте на газ задължително трупа грешки и на определени периоди оборотите на колата започват да играят, че дори и да гасне.

FAVORITE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FAVORITE » Вто 03 май 2011 0:18

Почистих дросел клапата и изчистихме грешките от компа и колата заспа.. Вече не гасне и всичко си е ток. :) :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”