EPC и CHECK светват на контакт. Polo 1.4 MPI 16V 2000

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kanchev.atanas
Автомобил:
Двигател:

EPC и CHECK светват на контакт. Polo 1.4 MPI 16V 2000

Мнениеот kanchev.atanas » Сря 04 май 2011 13:32

Здравейте, от една седмица карам VW Polo нов внос 1.4/16V/MPI/2000/газов инжекцион Тартарини, инсталиран в Италия :banana.
: vw fen
За сега колата върви добре, но има няколко потенциални проблема:

1. При завъртане на ключа на контакт въпросните светлини (EPC и CHECK) светват под скоростомера, но при движение на колата изгасват. Та въпросът ми е - има ли някакъв проблем и да ходя ли във VAG сервиз или е нормално да светят на контакт?

2. Когато паля на газ понякога колата гасне, дори да е загряла. Този проблем го няма ако паля на бензин.

3. При движение на магистрала с над 120 волана се тресе, предполагам трябва да отида при гумаджия за баланс?

Моля дайте мнение, защото това ми е първа кола и честно казано не съм много наясно...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: EPC и CHECK светват на контакт. Polo 1.4 MPI 16V 2000

Мнениеот Anbuch » Сря 04 май 2011 16:34

1. Още като дадеш на контакт и трябва да светнат ,а след малко да изгаснат в рамките на 2-3 секунди. Имаш проблем ,ако колата е запалена и те светят постоянно
2. Пали ли на бензин по трудно ,ако малко преди това си я карал на газ ? Пробвай го. Най-вероятно ти е ниско или повишено налягането на изпарителя.
3.Да
4.Можеш ли да ми кажеш кода на двигателя си?

Потребителски аватар
kanchev.atanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kanchev.atanas » Сря 04 май 2011 16:44

Anbuch написа:1. Още като дадеш на контакт и трябва да светнат ,а след малко да изгаснат в рамките на 2-3 секунди. Имаш проблем ,ако колата е запалена и те светят постоянно Като дам на контакт и двата индикатора светват и продължават да светят докато не запаля двигателя, после изгасват. Веднага след като купихме Полото един приятел в сервиз прочете грешките и се оказа, че няма такива. Не сме правили компютърна диагностика на стенд. Ще пробвам да направя ресет на ECU http://www.avforums.com/forums/motoring/698640-vw-polo-1-2-53-reg-warning-light.html
2. Палили на бензин по трудно ,ако малко преди това си я карал на газ ? Пробвай да го. Най-вероятно ти е ниско или повишено налягането на изпарителя.
3.Да
4.Можеш ли да ми кажеш кода на двигателя си?

Тази вечер ще пробвам дали пали на бензин по-трудно ако съм карал на газ и ще проверя кода на двигателя.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 04 май 2011 16:53

Не го казах достатъчно ясно, извинявай! Двете лампи + тази на акумулатора светят докато не запалиш колата (без значение е от времето) всички други лампи трябва да загаснат .Но дадеш ли на контакт и запалиш веднага двете лампи може и да останат да светят ,но за не повече от 2-3 секунди!

Потребителски аватар
kanchev.atanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kanchev.atanas » Сря 04 май 2011 17:01

Anbuch написа:Не го казах достатъчно ясно, извинявай! Двете лампи + тази на акумулатора светят докато не запалиш колата (без значение е от времето) всички други лампи трябва да загаснат .Но дадеш ли на контакт и запалиш веднага двете лампи може и да останат да светят ,но за не повече от 2-3 секунди!

Доколкото разбирам тогава нямам проблем - трите индикатора акумулатор, ЕРС и енджин чек светят само докато съм на контакт и като запаля изгасват почти веднага :beer :yeaha: Какво ще кажеш да пробвам това, за да зануля грешките:

RESETTING THE ECU

1) Remove Neg - off battery for 3 minutes.
2) Leave drivers door open and reconnect battery.
3) Leave bonnet open and switch car ignition lights on ( ANOTHER 3 MINUTES) DO NOT START THE CAR.

When the times is up remove keys put keys back in car and start car.

This will removal all error codes on vags and audi's unless its Crash data will can only be removed by vag coms.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”