Здравейте,пише ви един фен на ауди който след като се сдоби и с поло се регистрира разбира се и тук.Първо искам да ви поздравя за феста който организирахте,от това което видях по телевизията и във форума мога да ви кажа само едно"големи сте"!
Полото го взех за съпругата ми,намери ми го приятел от ауди форума който има автокъща както тук така и в Италия.Не се бях спрял на такава кола,но в предвид състоянието и просто нямаше как да я откажа.Количката е 99г.месец февруари,за добро или лошо с двигател 1.4бензин,44KW.160 000км.с пълна сервизна история и документи,не ми беше нужно да ме убеждават за истинноста на стойностите на километража.Просто видът и е достатъчно показателен.След първите 500км. с нея вече съм истински фен на марката,в сравнение с аудито сякаш не харчи,а връща пари.Смених и всички филтри,масло в двигателя,нови дискове и накладки.Другата седмица ще влезе в сервиз и за ремъци и ролки.Ако някой знае какво друго е задължително да направя по нея нека го сподели.
Естествено като всяка употребявана в продължение на над 10години кола и тя има нещо което да дразни и това е съединителят и.Попрочетох доста за него из форума но в крайна сметка реших и аз да си опиша проблема.Педалът се натиска докрай с различни степенни на трудност,още по дразнещото е че връщането му при отпускане минава по почти същия начин на пресекулки и естествено ми бърка някъде из карантиите.От изчетеното до тук не разбрах само към смяна на съединител ли да се ориентирам или към проблема с конзолата зад педалите.Благодаря на предварително на всички които биха помогнали с мнения.
Въпроси относно новото ми(старо)поло
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпроси относно новото ми(старо)поло
Според мен можеш да огледаш жилото и да пробваш да смажеш там където се закача за педала ... и мен много ме дразни съединителя, въпреки че сложих нов LuK и ново жило, пак не съм 100% доволен от резултата... 1.4 '99 само че Ибиза...
Смени и маслото в скоростите, както и на хидравликата, но вземи оригинална течност G00400 от Еуратек (Шкода) - 17лв е литъра в момента. Антифриза (G12 вероятно) и спирачната течност също са задължителни според мен.
Смени и маслото в скоростите, както и на хидравликата, но вземи оригинална течност G00400 от Еуратек (Шкода) - 17лв е литъра в момента. Антифриза (G12 вероятно) и спирачната течност също са задължителни според мен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И водна помпа казват, че се сменя при покупка на нова кола.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и помпата и обтегача и ролката се виждат как са и почват да се чуват далеч преди да блокират фатално, аз не съм подменял от тях на мойто ...
Последна промяна от dj_tuhla на Нед 01 май 2011 0:25, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Историята познава доста примери за изревали, които не са сменили водна помпа. Както и да е, всеки си преценява сам. Иначе за фаталното си прав - доста коли съм чувал със скърцащи ролки, ама на хората, които ги карат не им прави особено впечатление и явно чакат съвсем да се строшат. Мен най-малкото би ме дразнил шумът от такова скърцане, остави другото, че не е редно да се кара с такива ролки...
п.п. при 1.4 моторите на Поло водната помпа е на ангренажа, аз лично не бих рискувал с нея точно
п.п. при 1.4 моторите на Поло водната помпа е на ангренажа, аз лично не бих рискувал с нея точно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за включването ви в темата,с намерение съм да сменя и ролки и водна помпа.Моля ви акцентирайте върху съединителя....
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Смени жилото
в 90% от случаите проблемите почват от него 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече са сменени,ролки, водна помпа,ремъците и проблема явно е бил в съединителя тъй като се стигна и до неговата смяна.Сменили са също и някакви втулки но не разбрах много какви защото след като ми обявиха цена от 775лв. вече не чувах добре.Не разбрах дали и жилото е сменено но сега вече педалът на съединителя е мек като памук,все още 1скорост на моменти влиза с уговорки,каква може да бъде причината?
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Ккккккколко пари са ти взели за водна помпа, съединител и ролки
Ти в представителството на Порше във Виена ли ги сменя тия неща???
Абе колега, питай къде да я обслужиш преди да правиш нещо, щяхме да те упътим. Иначе ако само една скорост не влиза като хората, възможно е да са едни пластмасови втулки отдолу на скоростния лост и кутията.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами станалото станало,просто исках да се усведомя дали да продължа да си водя колите там.Ще проверя въпросните втулки,благодаря.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
kinjala- написа:Вече са сменени,ролки, водна помпа,ремъците и проблема явно е бил в съединителя тъй като се стигна и до неговата смяна.Сменили са също и някакви втулки но не разбрах много какви защото след като ми обявиха цена от 775лв. вече не чувах добре.Не разбрах дали и жилото е сменено но сега вече педалът на съединителя е мек като памук,все още 1скорост на моменти влиза с уговорки,каква може да бъде причината?

- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Абе.....така е. Но все още има хора и аз съм щастлив да съм приятел с майстора, който ми прави колите. Първо защото е страхотен човек и второ защото си обича работата и знае кое и как да направи. Дано има повече такива хора 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
...
Добре е все пак да постнеш какво точно е правено и какво е сложено
...
Добре е все пак да постнеш какво точно е правено и какво е сложено
...
Последна промяна от dj_tuhla на Нед 01 май 2011 19:26, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,във въпросния сервиз са сменени само нещата които съм описал.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Е тогава са те резнали през кръста наистина... 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”