колеги намирам се в румъния и искам да се отзовете с идеи и мнения за да си реша проблема.
колата:сеат ибиза 1.4 бензин пална инжекция 8в 1998
проблема:колата вчера я возих и нямаше никакви признаци за проблем
днес:влизам и когато да завъртя няма ток
-сложих друг акумулатор 60ампера,колата почти завъртя но не запали,и се видя дим на предния капак под корите за чистачките
изклучих контакта и клучалката за запалване блокира
в клуча имам чип,проввах с резервния нищо
волана също ми се заклучи
в момента колата е разглобена какво може да е
компутър
стартера скоро му е правена профилактика
запалителната система
имобилаизер или както се казва системата с чипа в клуча за запалване
кое може да е дало проблем,пускам темата и в двигател ,колеги положението е серизоно понеже не съм на бг територия затова помагаите
колеги помощ за ибиза 98 1,4 блокирал клуч
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колеги помощ за ибиза 98 1,4 блокирал клуч
Здравей колега,
каква профилактика е правен на стартера? Да не си е оставил ръцете някой "майстор" и да е блокирал? В такъв случай това е "работа в режим на късо" и кабелите направо се "палят". Би трябвало да има защити и да не се отразява на управляващата верига (ел веригата на ключа), но може релето да е да се е стопило по странен начин, де да знам, само идея давам. Дано да съм ти помогнал!
каква профилактика е правен на стартера? Да не си е оставил ръцете някой "майстор" и да е блокирал? В такъв случай това е "работа в режим на късо" и кабелите направо се "палят". Би трябвало да има защити и да не се отразява на управляващата верига (ел веригата на ключа), но може релето да е да се е стопило по странен начин, де да знам, само идея давам. Дано да съм ти помогнал!
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маса 
Ако е така както изглежда ми се вижда смешно. Нормално е при заключен волан да не можеш просто да завъртиш ключа.

hefest написа:изклучих контакта и клучалката за запалване блокира
в клуча имам чип,проввах с резервния нищо
волана също ми се заклучи
Ако е така както изглежда ми се вижда смешно. Нормално е при заключен волан да не можеш просто да завъртиш ключа.
-
- Автомобил: Ибиза Ибиза Сивик
- Двигател: Apq 1f b18c4
е да колега ама как да отклуча волана сега след като клъча няма ход нито на ляво нито на дясно,да не забравим и имобилаизера ако тои сее прецакал
- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
Размърдай волана и в същото време завърти ключа
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hefest написа:е да колега ама как да отклуча волана сега след като клъча няма ход нито на ляво нито на дясно,да не забравим и имобилаизера ако тои сее прецакал
Имобилайзера не е механична част и няма никаква роля в заключването на волана. А и щом вече сте разглобили - според мен ако просто сглобите наново всичко ще си дойде на мястото.
-
колеги аиде едно друго предположение.колата е 1,4,миналата седмица е сменена скоростнната кутия с такава от поло 1,6 99.въпроса възможнолие да има разминаване например в въртящото число от там и системата за презареждане на акумулатора(един тип да е при 1,6 а друг при 1,4)и един вид колкото и да е бил добар акумулатора то за 1 седмица ако има разлика системата го е или препрезаредила или недозареждала и тои малко по малко е карал на своя капацитет и е издахнал.и вчера като съм сложил 60 амперов да е издахнал стартера или бобината ,за сега успях малко на сила да отключа волана но запалването от ключа е отишло,днес ще я позглобя и викам жичкаджия ако не стане я давам на голям сервиз понеже повредата явно нее само една.и ще се опитам да направя горе долу уговорка за краината цена понеже тук работят на час и ще ме съдерат,да кажем че съм приготвил кам 400 лева за момента,в другия случаи при смятане само транспорта върху платформа до българия ми излиза около 400,така че колеги изкажете мнение: ако искате помогнете и с цени
например бобината аз съм я сменял скоро и излезе към 130 лева,или стартера ако някои може да даде цени за тия неща съответно за 1,4 и 1,6 моторите да правим сметка,благодаря
например бобината аз съм я сменял скоро и излезе към 130 лева,или стартера ако някои може да даде цени за тия неща съответно за 1,4 и 1,6 моторите да правим сметка,благодаря
Колега, динамото се върти от ремък, който няма нищо общо със скоростната кутия и предавателните и числа. Така че тая версия отпада според мен.
- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
joromnt написа:Колега, динамото се върти от ремък, който няма нищо общо със скоростната кутия и предавателните и числа. Така че тая версия отпада според мен.
абсолютно съгласен, скоростите нямат никва връзка със загубата на ток. Търси проблема по токовите компоненти едва ли е нещо сериозно,аз като си купих нов акумолатор слагам го на колата и нещеше да завърти изобщо, оказа се че клемите не правят хубав контакт и след минаване със шкурка сичко беше 6+, така че прегледай маси, кабели, провери генератора дали някои кабел не е прекъснат...
аа и още нешо...като дадеш на контакт таблото добре ли свети, светлините в купето, или светят едвам едвам??..ако имаш нужда от нов патрон за запалване се обади имам един с ключ от старото ми поло

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то като слушам до сега, няма нищо общо с електрониката по колата. Колега димът който си видял какъв цвят беше? Кога се появи, когато колата завъртя или когато спря да върти? Когато размърдаш воланът и бутнеш клъча, има ли ход?
-
колеги колата излезе от сервиза,пали в движение е клуча работи,НО,няма да е интересно ако няма"но" разбирсе:(
можеби за повторно посещение в сервиза или други умисли,е премахната инсталацията за нагревателя на задното стъкло:(
понечих да попитам защо и отговора бил че инсталацията била ненужна:(,разбирасе след като"майстора"няма да е зад волана зимата и на него няма да му се запотява задното стъкло.опитах да му обесня ползата,но тои пак отцепи че тия кабели не били оригинални,важното е че колата работи и ще я откарам до БГ.но защо трябва излизаики от сервиза пак да мислиш да влезеш в него,понеже искам да си възтановя инсталацията сега на свои ред пак почвам да търся свестен ел.специалист които да ми възтанови инсталацията по заводски и кабелите за нагревателя да си минават през таблото с бушонче,както си му е редът,колеги от видин и региона понеже ще мина там ако имате някои добър специалист на лице препорачваите да отделя 1 ден и да го направя.
можеби за повторно посещение в сервиза или други умисли,е премахната инсталацията за нагревателя на задното стъкло:(
понечих да попитам защо и отговора бил че инсталацията била ненужна:(,разбирасе след като"майстора"няма да е зад волана зимата и на него няма да му се запотява задното стъкло.опитах да му обесня ползата,но тои пак отцепи че тия кабели не били оригинални,важното е че колата работи и ще я откарам до БГ.но защо трябва излизаики от сервиза пак да мислиш да влезеш в него,понеже искам да си възтановя инсталацията сега на свои ред пак почвам да търся свестен ел.специалист които да ми възтанови инсталацията по заводски и кабелите за нагревателя да си минават през таблото с бушонче,както си му е редът,колеги от видин и региона понеже ще мина там ако имате някои добър специалист на лице препорачваите да отделя 1 ден и да го направя.
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
ако питаш мене най добре ела до София има клубен сервиз в Герман мисля, че бяха. Момчетата са факири viewtopic.php?f=13&t=7096&hilit=%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7 Надявам се да съм ти помогнал по-някакъв начин, знам какво е да закъсаш в чужда държава желая Успех !!!

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
темата е на две години!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”