Тече вода от ауспуха
Тече вода от ауспуха
Днес забелязах, че при високи обороти над 4-5000 тече обилно вода от ауспуха..около 70-80 грама..и то при всяко изфорсирване, нивото на антифриза не се е променило, не загрява, няма пушек отзад при форсиране..възможно ли е да е от конденз, тъй като карам колата на къси разтояния и никак не я форсирам..почи винаги съм с 1500-2000 оборота..другото което забелязах е, че гърнето е доста изгнило, купето е запазено няма никъде ръжда а гърнето е леш...което още веднъж ме кара да си мисля, че е от конденз. Бях при един майстор, който каза, че е много количество за конденз и трябвало да сваля главата и т.н. Имал ли е някой друг подобен проблем? С Лупо 1,4 съм, и ако не дай си Боже се наложи смяна на глава или нещо подобно някой колега от Хасково, знае ли читав майстор? Благодаря!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Тече вода от ауспуха
конденз е това, нищо фрапантно. Карай си спокойно
- cuntar
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютен конденз, като ходих онзи ден на технически преглед и влизах на канала, като я форсирах повечко
и ми изплю и на мен вода. Човека си каза, че е от конденза 

Абе така ама при мен го плюе при всяко форсиране, тоест ако го направя 10 пъти и 10-те пъти тече...както и да е...ще я наблюдавам
- vwpolo6n
- Автомобил:
- Двигател:
споко ии моитаа изкарва доста вода това е просто конденс
))

Колега, не знам дали си заглеждал по светофарите, мкато светне зелено, какво става от ауспусите на всичко живо. Не пръска, ами тече като водопад конденз. Щом ти е и изгнило гърнето, 100 пърсента е конденз. Това с ремонта, по мое виждане, е опит за изкарване на парички от майстори.
Ако покараш колата на дълго, предполагам че вече няма да го има проблема.
Ако покараш колата на дълго, предполагам че вече няма да го има проблема.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен го има този проблем. Яко конденз в града, дори и да загрее колата в града си има постоянно конденз! Обаче когато съм извън града, няма проблем, ауспоха е сух! Явно издухва гърнетата тогава!
Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда
Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда

- Bobi_S13
- Der Polizist
my heart iS iCe написа:Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда
паднало му е антикорозионното покритие, и поради тази причина изкарва ръжда. Не е фатално ако е здрав и не е пробит кюнеца. Но ръждата ще продължава да си го гризка, като калник на опел, и рано или късно ще се стигне до смяна на кюнците.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:my heart iS iCe написа:Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда
паднало му е антикорозионното покритие, и поради тази причина изкарва ръжда. Не е фатално ако е здрав и не е пробит кюнеца. Но ръждата ще продължава да си го гризка, като калник на опел, и рано или късно ще се стигне до смяна на кюнците.
Благодаря ти колега за мнението!
А иначе колегата пуснал темата, и той има като моят проблем, няма лете няма зиме, конденз в града постоянно си има моята кола... странна работа! Дано няма проблем

- Bobi_S13
- Der Polizist
както казах и по-горе, няма абсолютно никакъв проблем. Когато има повече влага във въздуха, като се допре до студения метал, то тя кондензира. Съответно наслагва се по гърнетата (които са студени) и като се запали от въздуха се издухва навън. От конденза на моя половер мога да си измия ръцете
Още е жив и здрав.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
И при мен си тече, като се сетя как се бях спекъл като го видях за първи път на моята кола 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Споко, всяка кола го прави това, особено ако караш на газ. когато е по-студено навън прави повечко конденз. той си се отделя винаги но част от него се събира в гърнетата и като изфорсира човек струята го увлича и излиза повечко през аспуха
Баси майсторите има, тва здрава кола са готови да я отворят само и само да вземат на човека парите 

- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Ох, а за изгнилите гърнета явно си нормално за тия коли доколкото видях от коментарите
Mоето крайно гърне изобщо му падна външния слой метал, направо се размазах от смях като го пипнах и свалих едно парче сигурно 20 сантима
НО докато не се пробие ще карам и ще си свиркам
За конденза нищо не мога да кажа, защото съм на газ и даже не си правя труда да гледам какво излиза отзад 

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
ако нямаш висок разход на гориво няма от какво да се притесняваш......
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”