:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Тече вода от ауспуха

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Тече вода от ауспуха

Мнениеот Dii » Сря 01 юни 2011 13:42

Днес забелязах, че при високи обороти над 4-5000 тече обилно вода от ауспуха..около 70-80 грама..и то при всяко изфорсирване, нивото на антифриза не се е променило, не загрява, няма пушек отзад при форсиране..възможно ли е да е от конденз, тъй като карам колата на къси разтояния и никак не я форсирам..почи винаги съм с 1500-2000 оборота..другото което забелязах е, че гърнето е доста изгнило, купето е запазено няма никъде ръжда а гърнето е леш...което още веднъж ме кара да си мисля, че е от конденз. Бях при един майстор, който каза, че е много количество за конденз и трябвало да сваля главата и т.н. Имал ли е някой друг подобен проблем? С Лупо 1,4 съм, и ако не дай си Боже се наложи смяна на глава или нещо подобно някой колега от Хасково, знае ли читав майстор? Благодаря!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Тече вода от ауспуха

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 01 юни 2011 13:54

конденз е това, нищо фрапантно. Карай си спокойно

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Сря 01 юни 2011 14:00

Абсолютен конденз, като ходих онзи ден на технически преглед и влизах на канала, като я форсирах повечко mhihi и ми изплю и на мен вода. Човека си каза, че е от конденза :D

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Сря 01 юни 2011 14:18

Абе така ама при мен го плюе при всяко форсиране, тоест ако го направя 10 пъти и 10-те пъти тече...както и да е...ще я наблюдавам

Потребителски аватар
vwpolo6n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpolo6n » Сря 01 юни 2011 15:03

споко ии моитаа изкарва доста вода това е просто конденс :)))

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 01 юни 2011 15:35

Колега, не знам дали си заглеждал по светофарите, мкато светне зелено, какво става от ауспусите на всичко живо. Не пръска, ами тече като водопад конденз. Щом ти е и изгнило гърнето, 100 пърсента е конденз. Това с ремонта, по мое виждане, е опит за изкарване на парички от майстори.
Ако покараш колата на дълго, предполагам че вече няма да го има проблема.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 01 юни 2011 15:39

Колега и при мен го има този проблем. Яко конденз в града, дори и да загрее колата в града си има постоянно конденз! Обаче когато съм извън града, няма проблем, ауспоха е сух! Явно издухва гърнетата тогава!
Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда :|

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 01 юни 2011 15:42

my heart iS iCe написа:Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда :|

паднало му е антикорозионното покритие, и поради тази причина изкарва ръжда. Не е фатално ако е здрав и не е пробит кюнеца. Но ръждата ще продължава да си го гризка, като калник на опел, и рано или късно ще се стигне до смяна на кюнците.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 01 юни 2011 15:43

Bobi_S13 написа:
my heart iS iCe написа:Иначе гърнето ми е яко пожълтяло, ауспоха сякаш ръжда е текло от него, направо се плаша. Ако някой знае защо така да споделя, на някой коли се цапа пръска от ауспоха със сажди, на моята с ръжда :|

паднало му е антикорозионното покритие, и поради тази причина изкарва ръжда. Не е фатално ако е здрав и не е пробит кюнеца. Но ръждата ще продължава да си го гризка, като калник на опел, и рано или късно ще се стигне до смяна на кюнците.

Благодаря ти колега за мнението!
А иначе колегата пуснал темата, и той има като моят проблем, няма лете няма зиме, конденз в града постоянно си има моята кола... странна работа! Дано няма проблем :|

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 01 юни 2011 15:49

както казах и по-горе, няма абсолютно никакъв проблем. Когато има повече влага във въздуха, като се допре до студения метал, то тя кондензира. Съответно наслагва се по гърнетата (които са студени) и като се запали от въздуха се издухва навън. От конденза на моя половер мога да си измия ръцете ;) Още е жив и здрав.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 01 юни 2011 15:51

И при мен си тече, като се сетя как се бях спекъл като го видях за първи път на моята кола :Mr Green Fun

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 01 юни 2011 16:47

Споко, всяка кола го прави това, особено ако караш на газ. когато е по-студено навън прави повечко конденз. той си се отделя винаги но част от него се събира в гърнетата и като изфорсира човек струята го увлича и излиза повечко през аспуха

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 01 юни 2011 21:51

Баси майсторите има, тва здрава кола са готови да я отворят само и само да вземат на човека парите scare

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Чет 02 юни 2011 9:14

Ох, а за изгнилите гърнета явно си нормално за тия коли доколкото видях от коментарите :D Mоето крайно гърне изобщо му падна външния слой метал, направо се размазах от смях като го пипнах и свалих едно парче сигурно 20 сантима :D НО докато не се пробие ще карам и ще си свиркам ;) За конденза нищо не мога да кажа, защото съм на газ и даже не си правя труда да гледам какво излиза отзад :D

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Чет 02 юни 2011 9:22

ако нямаш висок разход на гориво няма от какво да се притесняваш......

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”