Разход на гориво!
- premiermiroslav
- Автомобил:
- Двигател:
Разход на гориво!
Приятели, карам Поло Класик - 97 година - моноинжекция, 75 к.с. Колата е в много добро съсътояние - пазя си я и гледам да е както трябва всичко. Темата ми е за разхода на гориво. Моята е бензинова и в града харчи много - 10/100, а понякога имам чувството че и повече. Това нормално ли е или да ходя на майстор да я преслуша? За съжаление извънградско не съм я карал още, защото я имам от сравнително скоро. Този месец заредих от Петрол и имам чувството че бензина свършва още по бързо, а съм спокоен шофьор и не скачам върху педала на газта. Очаквам съвети, предложения и т.н. Мерси предварително!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Разход на гориво!
Има доста теми за разход. Най-важното е как я засичаш. Ако гледаш стрелки, лампи за резерва и т.н. според мен не е достоверно такова засичане. Само пълно-пълно му е майката. 10/100 не са голям разход за мен лично. Не си уточнил за кой град става дума точно, въпреки че и двата посочени са доста големи.
- premiermiroslav
- Автомобил:
- Двигател:
Ами карам я в София, а разхода засичам точно пълно пълно. С 40 литра минавам +/- 400 километра. А лампичка за празен резервоар май нямам на моя модел.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За град като София е добър и нормален тоя разход. Ако толкова искаш отиди да я видят на диагностика все пак. 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Въпреки че си спокоен шофьор, не си и свикнал още на колата и не караш точно икономично.
10/100 за юни месец не е чак нормално , но ако бензина е смотан и като я имаш от скоро, просто е повече от нормално. Като усетиш "инерцията" на колата, разхода ще падне с поне литър. Много е важно и по колко км минаваш с едно палене, ако я караш на кратки разстояния и тамън загрее и гасиш, то тоя разход е в норма.
Карай и наблюдавай!
10/100 за юни месец не е чак нормално , но ако бензина е смотан и като я имаш от скоро, просто е повече от нормално. Като усетиш "инерцията" на колата, разхода ще падне с поне литър. Много е важно и по колко км минаваш с едно палене, ако я караш на кратки разстояния и тамън загрее и гасиш, то тоя разход е в норма.
Карай и наблюдавай!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
има писано стотици пъти по въпроса, дерзай!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”