Поло 6н 5-та скорост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivo_2010
Автомобил:
Двигател:

Поло 6н 5-та скорост

Мнениеот ivo_2010 » Нед 05 юни 2011 20:36

Здравейте колеги и колежки. Не пиша често, но и не разбирам толкова от коли. Ще съм много благодарен на полезни отговори. Не първо возилото: Поло(6н) 1.6и, '96, АЕЕ (или поне така ми казаха :roll: ).

Проблемът - 5-та скорост изплюва!! КАК: трябва да измина поне 170 км. (за да се понатовари) и като си карам на 5-та изведнъж си изплю от скорост и съответно изфорсирах двигателя. Пробвах пак, пак така. И така смених скоростна кутия, цялата, но не и скоростен механизъм. Резултатът - никакъв а и почна да трака нещо (но това е друго).

Та без 5-та не става братя!! Моля Ви за идеи или линкове към такива.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 6н 5-та скорост

Мнениеот gar4a » Нед 05 юни 2011 21:04

Много лошо колега най-вероятно си е от кутията синхронизатора почва да хърка при включване и фиксатора после кат отнемеш гаста изхварля и изключва от скорост най вероятно си попаднал на несполучлива кутия като си я сменил то с кутийте при поло 6н е нещо нормално и незнам дали ще можеш да намериш здрава кутия ако неси с жила е по лесно слагай направо от голф2 1.3 мотор пасва и е по здрава от на полотата иначе ако е с жила е доста скъпичка кутията и трудно се намира здрава за правене просто неси заслужава ще ти излезе солено нак разпарчатосаш кутията късмет ти пожелавам и поскорошно отстраняване на проблема :да:

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Пон 06 юни 2011 9:26

както каза колегата тва е слабото място на поло-тата. може би единственото, но за съжаление го има. то и мойто прави някви чалъми от към скоростната кутия ама да видим де ще му излезе края. скорошно отстраняване на проблема :да:

Потребителски аватар
ivo_2010
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_2010 » Пон 06 юни 2011 12:31

А как да разбера дали съм с жила :Mr Green Fun :beer И ако не съм с жила, от кой Голф2 1.3 точно пасва? може ли повече инфо? :beer

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Пон 06 юни 2011 13:23

по вероятно е да си със лостова система отколкото със жила. ако греша нека по-компетентните колеги :012: в тая област да ме поправят :bowdown :beer

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 07 юни 2011 20:02

На времето имах Джета 1.3 (скоростите са пра-роднина на твоите). Така почна да прави след смяна на маслото на скоростите като и наляхме 2 вместо 3 литра (по инерция). Т.е. провери си маслото и налей нужното количество. Има шанс да не е умряла напълно и само с масло да се разминеш. Ако има теч тр. да се отстрани естествено. Най-вероятно е от семеринга на избирача.

Потребителски аватар
ivo_2010
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_2010 » Сря 08 юни 2011 9:30

dj_tuhla написа:На времето имах Джета 1.3 (скоростите са пра-роднина на твоите). Така почна да прави след смяна на маслото на скоростите като и наляхме 2 вместо 3 литра (по инерция). Т.е. провери си маслото и налей нужното количество. Има шанс да не е умряла напълно и само с масло да се разминеш. Ако има теч тр. да се отстрани естествено. Най-вероятно е от семеринга на избирача.

При слагането на другата скоростна кутия, "майсторите" ми казаха, че са сменили маслото да си били знаели че е сменено и както си трябва. На другия ден тръгнах на път. Едва ли има теч. А и на старата скоростна са ми замервали маслото- беше си в норма, но и при нея изхвърляше.

Сега правя малко справки за напасването на кутия от Г2. Ако успея нещо да измисля. Ще го публикувам. А през това време съм отворен за още мнения :beer

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 13 юни 2011 10:39

От голф 2 повечето кутии са с 4 скорост.Виж от голф 3 1,4 или 1,6 само да не ти доидат тромави че полотата са с къси скорости.А това с изключването отиди при други маистори да ти свалят капака от старната на гумата 3 болата са работа за 1 час от човек дето знае какво прави а не хамали дет казват смяна скорост и почват с хамалогията и ти на зад 300 лв и да видят колко е износена вилката и муфата .Вземи си и старата и да съберат сегашната ти с наи не износените .Забравих да питам виене има ли на 4 и 5.Ако и от старата са износени предполагам все ги продават нови вилка и муфа ма за цена не знам или търсиш някоя прецакана но не изкл 5 предавка или си купи друга и смени само муфа и вилка .От там изключва като я съберат няколко опта с натягане на вилката докато си влиза добре и не изкл.Иначе могат и без да сменят и мерят износване пак с натягане ма така става ако стане и после пак сваляне на капака.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 13 юни 2011 11:01

Попитай майсторите колко литра са сипали. Щото ако си ти сипали 2... лошо :wink:
Кутията ти е тип 085, пасват от Голф Мк2 също тип 084 (4 скорости) и 085(5-степенна). Само че тези кутии се монтират на 1.3 мотор, т.е. за твоята кола може и малко късички да ти дойдат и реално да излезе, че е същото като да караш на 4та скорост с твоята кутия. Тя с какъв код е междувпрочем?
Слабото място на кутиите всъщност не е 5-тата предавка. Ами семеринг на избирача. Когато той протече и никой не му обърне внимание след известно време част от ск.кутия остава "суха" и оттам следва вече проблемът с 5-тата скорост.

Потребителски аватар
ivo_2010
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_2010 » Пет 17 юни 2011 16:38

Честно казано не знам с какъв код е била моята. А и нали има сега сложена друга, както споменах по-горе. Въпросните майстори ми казват, че и нямало нищо на новопоставената (а при мен определено си изключваше пак) и че щели некъв специален лубрикант да слагат в маслото и нямало да има проблеми. "да съм я бил тествал така" :screwy малеееееее как ме изнервиха тия. Опитват да си пробутат кутията, за да не мрънкам за рекламации. Ама то ако знаех че така ще стане, а уж "мои хора" :не: Тегля им майните понеделника и си отивам на оторизиран сервиз. Благодаря за всички мнения и ако открия точният проблем, ще го опиша.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”