Джанти за Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Джанти за Поло

Мнениеот Smoocki » Вто 15 май 2007 6:06

Интересува ме възможно ли е да се пъхнат 16 или 17 цолови джанти в поло ....97година е колата ,също така ме интересува колко е централния отвор ?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 15 май 2007 10:00

колега,доста е изписано по подобни теми..(57мм е центр. отвор)
Както се казва няма невъзможни неща+ако не станат от раз,с парички ще станат от втория :D :D
Според мен ЕТ също е много важно в твоя случай(дори и да запазиш общия диамерър на гума+джанта,заради по-широката гума има вариант да стърже я в амортисьор,я във калник)
Аз лично бих отишъл в някоя морга,бих се примолил да ми позволят да направя някой и друг опит,за да съм сигурен че не стърже никъде...
Успех

Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smoocki » Вто 15 май 2007 16:21

А някой от форума да е слагал на неговото ?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 15 май 2007 19:46

Smoocki написа:А някой от форума да е слагал на неговото ?

Аз - не :(
При мен и 15 големеят ама нейсе :D :D

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 15 май 2007 22:02

с 16" става страшна красота...17" идва в повече за 6N...тя се слага на 9N :wink:

Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smoocki » Сря 16 май 2007 6:02

Точно това ме интересуваше ...а гумите ,щом на 15ки е на 45 на 16ки на 35 ли трябва да е ,и другото което ме интересува ако реша да сложа спортно окачване дали ще е проблем ?

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Сря 16 май 2007 9:06

Спортното окачване ще ти намали клиренса и няма да можеш да сложиш по - големи джанти от 15ки, а не съм сигурен дали и тях ще можеш да сложиш. Ще трябва да се раздуват калниците. Освен това както написа колегата сигурно ще опират и в амортисьорите. Слагай си 195/15/55 като искаш и си питай ушите. Това е оптималното. :да:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 16 май 2007 10:31

BaHko написа:Спортното окачване ще ти намали клиренса и няма да можеш да сложиш по - големи джанти от 15ки, а не съм сигурен дали и тях ще можеш да сложиш. Ще трябва да се раздуват калниците. Освен това както написа колегата сигурно ще опират и в амортисьорите. Слагай си 195/15/55 като искаш и си питай ушите. Това е оптималното. :да:

По-големи глупости от това скоро не бях чел...
1. Спортното окаачване ще му стегне колата и ще намали хода на аморт. и от там ще има по-малка вероятност да му опира отколкото с оригиналното окачване.
2. 16" джанти стават идеално за тези полота, и аз съм слагал и Bamm_Bamm също е слагал, стоят невероятно красиво.
3. За да опират в аморт. трябва или джантите да са с много малко ЕТ, или много голямо J...слагал съм осмици на моето поло и не опира никъде, а съм виждал и сложена девятка.
4. Ако сложи 195/55/15 гума ще изглежда като джипка и ще е много смешно. Препоръчителния размер е 195/45/15. С по-високите няма да му показват правилно и уредите.

Препоръчителния размер за 16" джанта е 195/40/16, евентуално можеш да сложиш 195/45/16 като компромис, която се равнява на 195/50/15

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Сря 16 май 2007 11:00

Е, хубаво, спортното окачване няма ли да намали височината? Освен това аз под спортно окачване разбирам по-ниски пружини ( евентуално и нови спортни амортисьори с по-малък ход, които по-бързо ще му разбият предницата като се започне от тампони.... друга тема ) , като има по-ниски пружини хода на амортисьора е по-малък, от там колата по-ниска. 16ки при това положение ще опират някъде със сигурност или да не опират хора не трябва да се возят от зад, или багаж. Кое не е така разбирач такъв? :xaxaxa

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 16 май 2007 11:12

BaHko написа:Е, хубаво, спортното окачване няма ли да намали височината? Освен това аз под спортно окачване разбирам по-ниски пружини ( евентуално и нови спортни амортисьори с по-малък ход, които по-бързо ще му разбият предницата като се започне от тампони.... друга тема ) , като има по-ниски пружини хода на амортисьора е по-малък, от там колата по-ниска. 16ки при това положение ще опират някъде със сигурност или да не опират хора не трябва да се возят от зад, или багаж. Кое не е така разбирач такъв? :xaxaxa

От мнението ти разбирам, че не си карал кола със спортно окачване досега...и говорим за спортно, а не за рязани пружини и такива цигании. Спортното окачване намаля височината ама колата става твърда и не може да упре...моите гуми започват от калника, ама никога не са упирали, и с багаж и с хора и как ли не. И това за разбиването на предницата е пак пълен смях- то който има спортно окачване всеки месец сменя предницата, че много му се разбива mhihi 16" не опират никъде, и с хора и с багаж и както си поискаш, обясних ти го в предния си пост. Не се опитвай да ме убедиш в нещо, което съм виждал с очите си, че не е така, говоря ти от опит, а не на изуст или с предположения.

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Сря 16 май 2007 11:21

Коли със спортно окачване съм карал и то не една. Съседа ми например има такава и е със зелени пружини, които не са рязани, освен това нормалните амортисьори не стават за тези пружини и е трябвало да се вземат спортни по-къси с нисък ход. Колата е станала ниска и не може да се сложат гуми по-големи от 17ки, защото стържат вътре в калниците. Верно, по-стегнато вози и е по стабилна, но и се рабива по-бързо. Та това също ти го казвам от опита на човека. Също така на 6 месеца горе долу се сменят тампоните на амортисьорите.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 16 май 2007 11:57

Колега Smoocki ,ако си решил и имаш пари за даване- сложи бе човек(после се надяваме на снимчици).Колата си е твоя,парите също...
Проблемчето за мен е само разликата в цената на гумите-195/50/15 Marangoni Zeta(нелоши гуми,според мен)със скоростен индекс до 240км.ч. е под 100кинта,докато 215/65/16(просто пример,шефа вчера си купи за А6-та)Континентал-168лв на бройка...
А колкото до спортното окачване-мнения има,както виждаш....
(Братовчет ми кара ръбата хонда с някакво заводско спортно окачване, 2години вече е с голям цолаж и широки гуми-няма да хлопне,няма да топне бараката му с барака :D .Така че съм склонен да се доверя на колегата Polosport)
Според мен обаче-все пак трябва да се спазват предписаните от производителя параметри.
П.С.Пиша този коментар само и единствено с желание и молба да се спре спорът който се зароди :D .Ако може,разбира се.
МИР

Последна промяна от chy на Сря 16 май 2007 20:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Сря 16 май 2007 13:08

:006:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 16 май 2007 16:06

"В спора се ражда истината"
Аз не влагам лоши чувства, но от доста време карам коли със спортни окачвания и съм повече от запознат. 17" джанти за 6N са големи те стоят добре на 9N полота. На нашите 16" заспива. Аз лично карам с 15" защото много по-лесно се намират гуми и има голям избор. То при мен 15" джанта е минимума и не всяка 15" става, но това е друга тема.

Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smoocki » Сря 16 май 2007 17:22

Е щом няма проблем ще пробвам ...аз така или иначе парите там ще ги вложа ,да се надяваме наистина да не опират,както каза polo sport всъшност намаляваш височината на гумата и увеличаваш джантата ..А и ще стане уникално ...колеги а по отношение на багажника имате ли идея колко литра е ? А след като сложа джянтите гумите ще се показват ли от под калниците ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”