Падащи копчета на таблото?!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
spartaka
Автомобил:
Двигател:

Падащи копчета на таблото?!

Мнениеот spartaka » Съб 11 юни 2011 16:47

Здравейте отново колеги. Бях забравил да спомена, че като купувах Полото (99 г. 50 к.с., 1000 кубика)таблото в горната си лява част бе леко пукнато и 4-те копчета падат, явно са отлепени (незнам какво са ги правили и какъв зор са видели). Айде 2-те не ми трябват понеже са само като тапи, но другите две - за аварийните и за стъклото са нужни, та мисълта ми е, ако някой е имал подобен проблем как си го е оправил? С какво да ги залепя и може ли аз сам да ги оправя или трябва да се търси майстор? Все си мисля, че това може и сам да си го свърша, но се чудя как точно. Ще се радвам някой да каже как си е решил тоя проблем? Мерси предварително :wink:

Потребителски аватар
wicked_Jester
Автомобил:
Двигател:

Re: Падащи копчета на таблото?!

Мнениеот wicked_Jester » Съб 11 юни 2011 16:50

Що не дадеш снимка на счупеното и начина по които се захващат копчетата пак ние ще измилим нещо.

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Съб 11 юни 2011 16:59

wicked_Jester написа:Що не дадеш снимка на счупеното и начина по които се захващат копчетата пак ние ще измилим нещо.

Няма как да снимам, нямам с какво, сори. За да го обясня по нагледно: предполагам всеки знае таблото на полото и 4-те големи копчета в дясно от кормилото горе ( извинявам се за обясненията не се смейте много :D ) Та тея копчета са си на мястото и са цели, но са нестабилни, отлепени и при някоя дупка, падат, личи си отстрани, че е останало лепило, силикон или с каквото там са лепени, ама се чудя аз как мога да ги пасна без да мърдат и с какво и как да ги лепна. Това е главно проблема?

Да не казвам за лекото тресене на двигателя и при включен двигател сама си увеличава оборотите без никой да я бара, кофти ми се вижда, иначе си върви, ама това май ще го сложа като отделна тема :?

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Съб 11 юни 2011 17:18

Ето все пак някаква снимка, която успях да изнамеря от колата, малко е далече, но както казах нямам апарат или gsm с камера, дано да е от полза http://www.prikachi.com/images/932/3439932l.jpg

Потребителски аватар
wicked_Jester
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wicked_Jester » Съб 11 юни 2011 17:32

Първо за напред ползваи Едит бутона за да променяш предишното си мнение .
Второ аз не притежавам поло но мисля че щом човекат преди теб е сметнал за удачно да залепи копчетата значи и ти трябва да направиш същото ... за целта ползваи моментно лепило. Виж ако можеш да разбереш защо копчетата са залепени .. както знаеш не излиза от завода така ... трябва да си има причина виж кое е повредено таблото или копчетата са счупени .. и ги замени. :да:

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Съб 11 юни 2011 17:37

wicked_Jester написа:Първо за напред ползваи Едит бутона за да променяш предишното си мнение .
Второ аз не притежавам поло но мисля че щом човекат преди теб е сметнал за удачно да залепи копчетата значи и ти трябва да направиш същото ... за целта ползваи моментно лепило. Виж ако можеш да разбереш защо копчетата са залепени .. както знаеш не излиза от завода така ... трябва да си има причина виж кое е повредено таблото или копчетата са счупени .. и ги замени. :да:

Той италианеца преди мен едва ли ги е лепил, по-вероятно е само да ги е счупил :wink:

Потребителски аватар
gibsonit
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gibsonit » Съб 11 юни 2011 18:00

Аз мойте ги лепнах с малко лепилце ако се наложи да мога да ги отлепя ;)
жече повече от поовин година си е 6 ;)

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Съб 11 юни 2011 21:36

gibsonit написа:Аз мойте ги лепнах с малко лепилце ако се наложи да мога да ги отлепя ;)
жече повече от поовин година си е 6 ;)

Колега щом държат толкова време, кажи как точно и с какво лепило, все пак трябва да прилепнат както си трябва та и да могат да се натискат и да си вършат работата (поне 2-те де). Слагал ли си някакво уплътнение или прочие. Кажи всичко, за да ми е от помощ, мерси предварително :beer

P.S. Май на Полото тия копчета са му бая чупливи, виждал съм доста, ако не копчета то поне ъгъл по даблото, май бая ги напъват!

Потребителски аватар
V_Power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V_Power » Нед 12 юни 2011 9:56

И на мене ми се беше пукнало на същото място . Начи разглабяш целия панел ,вадиш буксите и копчетата и кадето е пукнато го лепваш със канаколит моя беше за 40 ст , и от горе на момента поръсваш със хлебна сода и отгоре пак лепилце това го правиш 3, 4 пъти и става цимент .!! Само че от вътрешната страна го правиш :wink:

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 12 юни 2011 11:57

V_Power написа:И на мене ми се беше пукнало на същото място . Начи разглабяш целия панел ,вадиш буксите и копчетата и кадето е пукнато го лепваш със канаколит моя беше за 40 ст , и от горе на момента поръсваш със хлебна сода и отгоре пак лепилце това го правиш 3, 4 пъти и става цимент .!! Само че от вътрешната страна го правиш :wink:

Брех целия панел, че то голямо нещо, как се вади целия няма ли да го дочупим? Или ти говориш за зоната около копчетата? Шубе ме е от малка беля да не стане, голяма беля, не за друго! А дали няма вариант да стане с лепене от външната страна на панела, макар,че изглежда ненадеждно?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 12 юни 2011 12:59

V_Power написа:И на мене ми се беше пукнало на същото място . Начи разглабяш целия панел ,вадиш буксите и копчетата и кадето е пукнато го лепваш със канаколит моя беше за 40 ст , и от горе на момента поръсваш със хлебна сода и отгоре пак лепилце това го правиш 3, 4 пъти и става цимент .!! Само че от вътрешната страна го правиш :wink:

дай снимки колега на процедурата.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 18:06

Целия се вади - чак до пепелника! Прунципно ... пак ще се счупи след време - много е калпава пластмасата! Аз съм планирал, да го сваля този път и да го облепя с някакво матово фолио или карбоново ... за да го държи, да не се счупи пак някъде! Сега мойто е лепено на 7-8 места!

Успех!

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 12 юни 2011 18:18

Koksan написа:Целия се вади - чак до пепелника! Прунципно ... пак ще се счупи след време - много е калпава пластмасата! Аз съм планирал, да го сваля този път и да го облепя с някакво матово фолио или карбоново ... за да го държи, да не се счупи пак някъде! Сега мойто е лепено на 7-8 места!

Успех!

Явно вече си го свалял колега, ама кажи малко повече, как е захванато, от къде да почнем демонтажа, за какво да внимаваме, после лесно ли се слага, това не е малко табло! Явно само копчетата няма да можем да зелепим отвън като те слушам?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 21:49

spartaka написа:
Koksan написа:Целия се вади - чак до пепелника! Прунципно ... пак ще се счупи след време - много е калпава пластмасата! Аз съм планирал, да го сваля този път и да го облепя с някакво матово фолио или карбоново ... за да го държи, да не се счупи пак някъде! Сега мойто е лепено на 7-8 места!

Успех!

Явно вече си го свалял колега, ама кажи малко повече, как е захванато, от къде да почнем демонтажа, за какво да внимаваме, после лесно ли се слага, това не е малко табло! Явно само копчетата няма да можем да зелепим отвън като те слушам?

Има винтове под касетофона, зад управлението на вентилатора и парното в горния и долния край мисля че бяха, и долу под пепелника! Трябва да се внимава като се сваля, защото много лесно се чупи!

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Нед 12 юни 2011 21:59

Здравейте,
преди седмица си купих POLO 98год без три копчета... панела също ми е пукнат, но не мога да си намеря копчета все още. Някой, ако може да даде съвет откъде мога да намеря и какви пари са ще съм мн благодарен.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”