Преди 2 седмици си оправих климатика и работеше безупречно. Днес като излезнах по работа и седях на един светофар и докато чаках реших да го включа. Обаче като започна компресора да работи веднага оборотите заиграха и изгасна...
Гасне при включване на климатика
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Гасне при включване на климатика
Колата е поло 6н 16в 98' afh мотор...
Преди 2 седмици си оправих климатика и работеше безупречно. Днес като излезнах по работа и седях на един светофар и докато чаках реших да го включа. Обаче като започна компресора да работи веднага оборотите заиграха и изгасна...
при което отново последва същата процедура и пак така ставаше. Обаче във движение като го пусна всичко е наред, като спра отново на някой светофар няма никакви проблеми. После обаче попаднах в едно задръстване и общо взето ... тръгни спри тръгни спри и там ми изгасна няколко пъти. Иначе без климатик всичко е перфектно. Някой да има идея от къде идва проблема?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гасне при включване на климатика
Дроселова клапа! Мотора отговорен за положението на празен ход! Изчисти, адаптирай и дано да се оправи!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Koksan написа:Дроселова клапа! Мотора отговорен за положението на празен ход! Изчисти, адаптирай и дано да се оправи!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема изчезва когато е студено... сутрин към 2 3 4 няма никакви проблеми... Някакви идеи?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Alexandar_yordanov написа:Проблема изчезва когато е студено... сутрин към 2 3 4 няма никакви проблеми... Някакви идеи?
Пак същото.
Като е студена, клапата стои по отворена за да не ти угасне колата (на смукач все едно) , като загрее минава в по ниски обороти, като е омазана не е ясно колко е светлия отвор от гнусотията отгоре и се шашка и като няма достатъчно въздух, щото комп. казва колко да бъде отворена и тя се отваря , ама светлия отвор не е толкова колкото си мисли комп. и колата ти гасне...
Абеее ........... изчисти смотаната клапа! viewtopic.php?f=7&t=62348
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не винаги нещата се оправят с почистване на клапа,поняога и с нова не се оправят.Тези двигателчета (АЕХ,АЕЕ и другите = или под 1.6) имат редовно този проблем.На п.х. не са кой знае колко коне и компресора им идва малко в повече.Заводски нямат проблеми,ама с времето като им падне малко компресията и започват ядовете. Един приятел сменява какво ли не (вкл. и нов дросел) и така и не се оправи (АЕЕ става дума).Заби му и компютър от Шкода с по-висок празен ход и пак си гаснеше...накрая така си го и продаде,защото мерихме компресия и се оказа,че е занижена.
Общо взето може да се пробва с почистване на дросела,но ако няма ефект - не си давайте парите за нов - няма да се оправи.

Общо взето може да се пробва с почистване на дросела,но ако няма ефект - не си давайте парите за нов - няма да се оправи.

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
zfa159 написа:......
На 100% съм съгласен с теб! Освен че и при АЕХ е така!
АЕЕ-то може да го прави и заради лоша компресия ,но го прави не за друго ,а защото марети-магнетиту се ошашква заради компресията.
- freestyler911
И при мен гаснеше по светофарите, почистих и 4 години ноу проблем.
Даже съм решил в скоро време да посетя колегата Стефан (ZFA159)за едно пълнене със смяна на маслото на компресора.
Даже съм решил в скоро време да посетя колегата Стефан (ZFA159)за едно пълнене със смяна на маслото на компресора.
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Еми време е да почистя значи... Ще пиша после за резултата. 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами АЕХ с чисто нов дросел имаше същия проблем,както и със стария си дросел (и двата адаптирани,стария почистван няколко пъти)...работи си в движение,но при пускане на компресора на п.х. понякога изгасваше.Играхме си доста време,момчето искаше да сменяме компресора,понеже бил затягал понякога и за това гаснела...по една случайност му се строши двигателя (започна да излива масло през г-рата на главата) и след ремонта всичко беше напълно ок...може да не е било точно от компресията (клапаните му са били доста зле и никак не напаснати),а от дърпане на въздух някъде по колектора или знам ли и аз какво още ама...факт,че с дросела не се оправи.
Та за това идеята ми беше да пробвате с чистене,ама ако не се оправи,не мисля,че е удачно да се дадат пари за нов дросел и то щом проблемът е само на климатик и не си люлее оборотите като си седи на п.х. без климатик.

Та за това идеята ми беше да пробвате с чистене,ама ако не се оправи,не мисля,че е удачно да се дадат пари за нов дросел и то щом проблемът е само на климатик и не си люлее оборотите като си седи на п.х. без климатик.

- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Дам факт е,че с нов дросел и на мен ми гаснеше при пускане на климатика. Така и не разбрах причината
Сега дросела ми е вече на 20 000 км и не мърда като пусна климатика...
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес имах свободно време и реших да почистя дросела... както е темата на anbuch.
Съответно така и направих почистих изчаках 5 минутки и тръгнах. Направих едно кръгче на квартала и веднага ми направи впечатление, че оборотите определено се оправиха ( преди чистенето : като карам на 2-ра примерно и спирам оборотите падаха до 800 и се растресваше колата и за част от секундата тръгваше да гасне, но после си идваха на мястото) Този проблем изчезна напълно. Дойде време да пробвам и климатика. Спрях пуснах го и тръгна перфектно... без дори оборотите да заиграят. Това е на пръв оглед. Мерси за съветите и най-вече на anbuch.
Съответно така и направих почистих изчаках 5 минутки и тръгнах. Направих едно кръгче на квартала и веднага ми направи впечатление, че оборотите определено се оправиха ( преди чистенето : като карам на 2-ра примерно и спирам оборотите падаха до 800 и се растресваше колата и за част от секундата тръгваше да гасне, но после си идваха на мястото) Този проблем изчезна напълно. Дойде време да пробвам и климатика. Спрях пуснах го и тръгна перфектно... без дори оборотите да заиграят. Това е на пръв оглед. Мерси за съветите и най-вече на anbuch.

- freestyler911
Поздрави колега!
Аз се мъчих цял месец докато се реша да я почистя...
Лошото е ако не я чистиш и от играенето на оборотите пистите на потенциометъра се прецакват точно където не трябва... и после нов дросел... затова си го чисти веднъж годишно, да ти е мирна главата!
Аз се мъчих цял месец докато се реша да я почистя...
Лошото е ако не я чистиш и от играенето на оборотите пистите на потенциометъра се прецакват точно където не трябва... и после нов дросел... затова си го чисти веднъж годишно, да ти е мирна главата!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”