съответно
Клима за поло инфо
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Клима за поло инфо
Колко струва клима за поло ново и 2 ръка ?
съответно
разбира се климатроник колко струва да кажем нов и втора употреба ?
съответно
Последна промяна от Bobi_S13 на Вто 10 май 2011 15:45, променено общо 1 път.
Причина: добави модела на полото и го добави освен в поста и в заглавието
Причина: добави модела на полото и го добави освен в поста и в заглавието
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Клима за поло инфо
втора ръка - майка си и баща си
ново - + сестра си
съжалявам не се сдържах

ново - + сестра си
съжалявам не се сдържах

-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става дума за Поло 6N бяха ми казали цена около 600лв.за втора ръка, а бях гледал скоро във "ПРОДАВА" за около 300лв.(имам в предвид, комплектен), но за бензиново поло, на мойто дизелче си мисля че няма как да стане и затова си карам още без климатик.
-
powerstar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега по-евтино ще ти излезе да продадеш печката и да си купиш друго Поло с клима 

- S_T_I_N_G
добре благодаря
за съветите 
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
На повечето дизеливи половери от италия (6N) имат присадени климатици те са слагани в фирма Diavia (май) но ти да се захванеш
цена на климатика, дребни работи, управления, труд по добре си купи друга кола по евтино е.
-
nikolaitabakow
- Автомобил:
- Двигател:
Двигател 1.6 аеа 350 лева продава,клима 400 лева + :Д
Абе аз не съм на 100% съгласен..
Аз също съм се замислял да слагам климатик на моето Поло. Ако човек си харесва колата, стегнал я е, поддържа си я, сигурен е в нея, но на този етап няма възможност да я замени с по-нова с климатик, защо да не се замисли за монтаж на такъв ?
Купуването на друга кола от същият клас, но с климатик, не означава че си решаваме проблема.
Следва обслужване, неочаквани ремонти и съответно разходи, всички знаем как е...
Ако монтирането на климатик е възможно и ефективно, цената е добра и получа добра гаранция, че всичко ще е окей след това, аз лично бих се съгласил.
Аз също съм се замислял да слагам климатик на моето Поло. Ако човек си харесва колата, стегнал я е, поддържа си я, сигурен е в нея, но на този етап няма възможност да я замени с по-нова с климатик, защо да не се замисли за монтаж на такъв ?
Купуването на друга кола от същият клас, но с климатик, не означава че си решаваме проблема.
Следва обслужване, неочаквани ремонти и съответно разходи, всички знаем как е...
Ако монтирането на климатик е възможно и ефективно, цената е добра и получа добра гаранция, че всичко ще е окей след това, аз лично бих се съгласил.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм съгласен с твоето мнение, обаче много зависи на какъв компресор ще попаднеш (за втора употреба говоря) цените на новите са над 500 лв. старите обикновено са с разбити шайби на компресорите.Трябва да се внимава при покупката на такъв, радиатора, маркучи и тръби да се надуят с азот или газ с оцветител за да се проври да не са спукани някъде.Монтажа за около 1 ден става ако има нужните за целта части и материали.
- S_T_I_N_G
така наскоро си взех шофиорския изпит и съм решил да си взема поло или половер :П хаха но тези които си харесам нямат клима:( и за това питам а и ако си взема колицата и я стегна няма да я сменям за да е с такава която има клима а и и за това попитах как стой въпроса 
- BLADE8209
Ами нормално кола без лимаик е по евтина поне с 500лв зависи от това е кой клас е. Но ако искаш да има климатик просто търси по обстойно 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Значи,всеки разбира различно нещо под "клима" .Дефакто за да направиш кола без климатик,със,ти трябват много неща :
компоресор,тръби и маркучи,стойка за компресора,дехидратор (нов),вътре под таблото цялото тяло с климатичния радиатор + вентилатора,воден радиатор отвън (на 90% от колите с клима по-голям и маркучие влизат различно,на някои само става),по двигателя масово се налага да се слагат други шайби,за да стане като хората,алтернатор нов (по-мощен и с друг захват),климатичен радиатор преден,двойна ел. перка или единичн,но значително по-мощна (зависи от двигателя),копчета,ново панелче с врътките,друга жабка и поличка под нея (или само поличката,ако колата е с еърбег),ел инсталация за климатика. Това всичко може да струва от 300 до 500-600лв
Като работа за монтаж,под 150-200лв няма да минете никъде,а ако си го правите сами,ще прецакате половината резби,понеже се стягат внимателно или пък ще изпопрещипете гумчките и преди да се зарежда така или иначе човека,който го проверява,ще пипа там,което струва някакви пари.Дори това да не е така,ако не сте го правили,ще го правите една седмици,понеже е пипкава работа и си иска внимание и последователност.
За фреон после за зареждане - още 70-80лв за фреона маслото и оцветителя.
Понеже системата е седяла отворена,99% ще се разтечат гумените гарнитури по компресора или няма да му сработи клапана - и там ремонт поне 100-150лв
Пркатиката ми показва,че за Голф 3 (горе-долу същата година на тези Поло-та),процедурата излиза около 1000лв с всички части и ремонти на разни почупени части (няма как да ги видите предид а ги сложите да работят).За Поло,понеже няма да се сменя цялата маска отпред (на Голф се налага понеже перките седят на нея),примерно ще е с 80 - 100лв надолу от частите.

компоресор,тръби и маркучи,стойка за компресора,дехидратор (нов),вътре под таблото цялото тяло с климатичния радиатор + вентилатора,воден радиатор отвън (на 90% от колите с клима по-голям и маркучие влизат различно,на някои само става),по двигателя масово се налага да се слагат други шайби,за да стане като хората,алтернатор нов (по-мощен и с друг захват),климатичен радиатор преден,двойна ел. перка или единичн,но значително по-мощна (зависи от двигателя),копчета,ново панелче с врътките,друга жабка и поличка под нея (или само поличката,ако колата е с еърбег),ел инсталация за климатика. Това всичко може да струва от 300 до 500-600лв
Като работа за монтаж,под 150-200лв няма да минете никъде,а ако си го правите сами,ще прецакате половината резби,понеже се стягат внимателно или пък ще изпопрещипете гумчките и преди да се зарежда така или иначе човека,който го проверява,ще пипа там,което струва някакви пари.Дори това да не е така,ако не сте го правили,ще го правите една седмици,понеже е пипкава работа и си иска внимание и последователност.
За фреон после за зареждане - още 70-80лв за фреона маслото и оцветителя.
Понеже системата е седяла отворена,99% ще се разтечат гумените гарнитури по компресора или няма да му сработи клапана - и там ремонт поне 100-150лв
Пркатиката ми показва,че за Голф 3 (горе-долу същата година на тези Поло-та),процедурата излиза около 1000лв с всички части и ремонти на разни почупени части (няма как да ги видите предид а ги сложите да работят).За Поло,понеже няма да се сменя цялата маска отпред (на Голф се налага понеже перките седят на нея),примерно ще е с 80 - 100лв надолу от частите.

-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с теб за подробностите и това че се иска време и поне малко техническа драмотност, но ако изпадне нещо изгодно(целия комплект необходим за интервенцията) защо да не се заиграе човек. А този климатик който бях гледал аз беше все още работещ на колата и аз щях да съм човека който щеше да го смъкне, но ме отказа само това, че едни кабели от управлението на климатика отиваха в компа за двигателя. Полото което гледах е с 1,6 (забравих буквите на двигателя, не АЕА ами АЕЕ май бяха), мойто Поло е с 1,9 D АЕФ.
- BLADE8209
По добре че не си го взел, нямаше да стане. На тоя двигател се слага един доста скъп и малък компресор поради факта че няма къде да се сложи. Той седи най отдолу и почти всички които са имали тая кола с климатик са страдали от ремък защото при по голям бордюр винаги задира шайбата на компресора.
Личен опит.
Личен опит.
Polo 1.3 ADX, моно инжекция, 1995г. с АГУ - някой да има представа как стоят нещата с евентуално монтиране на климатик ?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”