Скоростен механизъм Polo 1.3 ADX

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
noretreat
Автомобил:
Двигател:

Скоростен механизъм Polo 1.3 ADX

Мнениеот noretreat » Чет 22 окт 2009 20:40

Kolegi, отчаяно търся здрав скоростен механизъм за Polo 1.3 ADX.
Лостът ми играе страшно много и на моменти скоростите влизат с много зор..
Доколкото знам за моят модел скоростният механизъм е доста рядък - не знам кое точно му е рядкото, знам само че не е с жило а е с лостов механизъм, но предполагам не само това е разликата. Едва ли няма и друг модел Пол с лостов.
Бях си оствил колата в един сервиз, където казаха че ще могат да намерят за няколко дни въпросният механизъм, понеже имали връзка с много морги не само в София, но и в цялата страна.
Но уви, търсиха почти 10 дни, срявняваха, подменяха различни видове от всякакви модели Поло, нито една не пасна на моето 1.3 ADX. :banghead:
Не знам какво да правя вече..
Преустановиха търсенето, понеже колата ми трябва да стои при тях за да могат да сравняват механизмите, а аз не мога да си позволя да я оставя месеци в тоя сервиз без дори да имам някаква гаранция.
Ако някой може да ми помогне по някакъв начин ще съм му безкрайно благодарен и задължен. :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Скоростен механизъм Polo 1.3 ADX

Мнениеот freestyler911 » Чет 22 окт 2009 21:46

noretreat написа:Kolegi, отчаяно търся здрав скоростен механизъм за Polo 1.3 ADX.
Лостът ми играе страшно много и на моменти скоростите влизат с много зор..
Доколкото знам за моят модел скоростният механизъм е доста рядък - не знам кое точно му е рядкото, знам само че не е с жило а е с лостов механизъм, но предполагам не само това е разликата. Едва ли няма и друг модел Пол с лостов.
Бях си оствил колата в един сервиз, където казаха че ще могат да намерят за няколко дни въпросният механизъм, понеже имали връзка с много морги не само в София, но и в цялата страна.
Но уви, търсиха почти 10 дни, срявняваха, подменяха различни видове от всякакви модели Поло, нито една не пасна на моето 1.3 ADX. :banghead:
Не знам какво да правя вече..
Преустановиха търсенето, понеже колата ми трябва да стои при тях за да могат да сравняват механизмите, а аз не мога да си позволя да я оставя месеци в тоя сервиз без дори да имам някаква гаранция.
Ако някой може да ми помогне по някакъв начин ще съм му безкрайно благодарен и задължен. :beer

като гледахме оня механизъм на моргата, не ти се даваха 90 лева (за което те разбирам) , ама виж какво стана ....

Абе и аз не оставам назад , днеска 85 лева за жило ...

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Пет 23 окт 2009 17:18

Оня механизъм, който го гледахме не става, ходих и до там и не само.. механизмът за моята кола е някакъв смесен вид явно, доста рядък за мое съжаление. Някой може ли да ми каже по какво се различава ? Да не би да не е само с лост, а да има и някаква друга допълнителна особеност.. направо се видях в чудо вече. Не че колата не може да се кара така - хванал съм й цаката, но на моменти е нетърпимо. Не знам дали ако някой друг се качи да я кара ще успее. :lol:

А иначе за жилото.. няма как, не са вечни. И аз съм го сменял моето, че не беше с оригиналното а с някакво нагаждано(по-дълго и бяха подложени някакви гайки и гумички за да опъва :shock )
Дано ти отделя добре съединителя сега и не ти "скърца".. аз така и не можах да се справя с тоя проблем. :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 окт 2009 23:26

скърца, ама досущ както скърцаше оригиналното, така че не ми пука. само педала стана един мек, все едно е друга кола ... :да:

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Пон 26 окт 2009 21:52

Идеално. :)
Колеги, никой ли не може да ми помогне с тоя проклет механизъм? :banghead:

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Вто 27 окт 2009 21:39

:help:

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 08 ное 2009 20:13

:horror:

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Съб 02 юли 2011 12:37

Колеги,

Отново проблем със скоростния механизъм.. смених го преди година с такъв 2ра употреба и преди няколко дена пак някаква пластмаса даде фира. Може и мен да е проблема, въпреки че винаги пипам внимателно и си пазя колата като очите си. Тоя път не е видим проблема, явно ябълката се е изронила някъде отдолу. Лостът стана доста хлабав, като дръпна към мене да включвам първа и го няма онова пружиниране, лоста все едно увисва. На другата страна за към 5та е окей. Все едно някаква пружина се е скъсала от лявата страна. Като погледнеш вътре под кожата няма никакви видими наранявания, явно проблема е някъде скрит.. Майсторът при, който си поддържам колата ми каза да търся отново цял механизъм 2ра ръка, нов е купчина пари, а да се търси проблемното звено и да се поправя моят пак е голяма сложнотия, за това по-добре отново друг 2ра ръка да търся.
Проблемът е, че скоростният механизъм за ADX е доста рядък - някаква комбинация с жила и лостове. Ако някой може да ми помогне по някакъв начин или има такъв механизъм, ще съм благодарен. Предният го намерих супер трудно, обиколих сума ти морги, на края един колега от форума като по чудо се оказа, че продава това, което ми трябва.

Благодаря ви предварително.

Ето снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”