Проблем с нови спирачни дискове.
Проблем с нови спирачни дискове.
Преди две седмици сложих на возилото Поло АЕХ нов комплект дискове и накладки Феродо. От самото начало обаче има вибрация при спиране в спирачния педал при скорост от 80 и нагоре километра. При по ниска се усеща съвсем слабо. В началото карах като баба, не са прегрявани, мокрени и т.н. Днес пак свалих всичко, почистих от ръжди и други гадости и пак същата история. Забелязах обаче че при въртенето самия диск не е абсолютна окръжност ами играе нагоре-надолу да речем с отклонение около милиметър-два. Трябва ли да е така и дали не е в това проблема.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с нови спирачни дискове.
Сам си се отговорил - га ти диска.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си, че ляга добре на главината? Предполагам не си ги сменял в сервиз поне ако пазиш касова бележка пробвай да ги смениш в магазина.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Нещо не е в ред.
Или дисковете не са за тая кола, или просто са от по измислени от най-измислените.
Аз съм с дискове Нипон, (много евтини) и пак нямам проблеми вече повече от 2000 км.
Или дисковете не са за тая кола, или просто са от по измислени от най-измислените.
Аз съм с дискове Нипон, (много евтини) и пак нямам проблеми вече повече от 2000 км.
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
колега след като са ти нови накладките проблема е в дисковете,мой съвет сваляй дисковете и ги води при някои стругар за 10 лв да ти ги изправи.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Вместо стругар с касовата бележка и в магазина, ама на челото на продавача...
Незнам, но явно са некачествени дисковете...
Незнам, но явно са некачествени дисковете...
аз смятам , че не си почистил добре повърхностите върху, които лягат
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
А спирачните апарати как са, почисти ли и да смажеш водачите... да не ти задържат? Макар че така както го описваш - над 80 и т.н. - абсолютно описание на леко криви дискове.
Значи дисковете са си за колата, вентилирани 239мм. лягат точно на главината а самата главина е почистена така. Колата на крик работеща на 1-ва скорост и с пиличка лекичко са обрани всички ръжди и т.н. и апаратите са си добре, няма гадости по тях и се движат както трябва и бутало и водачи явно самите дискове са яко менте а уж ги купих да не са от най евтините, просто тая марка никога повече. Хули лесно баце ще ида в магазина да го просна на пода ама мухата дето ми ги продаде едва ли има вина, той продава квото са му дали а и не мога да ги върна щот съм хвърлил бележката. По лошото е че си хвърлих и старите дискове и сега съм само с тия. Днес ще ида за съвет и до един приятел със сервиз, 100% са му се случвали такива работи да видя и той кво ще каже, но май варианта е стругар пък дано се оправят.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
що не ми се обади?!
но, щом нямаш касовата бележка...отиди и пробвай, може да са разбрани, а не тюфлеци като мене
но, щом нямаш касовата бележка...отиди и пробвай, може да са разбрани, а не тюфлеци като мене

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
От там където ги е купил за рекламация искат протокол от сервиз за монтажа им, той си ги е сменил сам следователно няма протокол няма рекламация 
И така проблема е отстранен и вече съм щастлив. Дисковете бяха криви. Приятелчето ме прати при един майстор който има струг с такъми специално за такива неща и след един час колата вече спира както трябва. Благодарско на всички които предложиха помоща си. Дано повече нямам проблем с тия железа и некой друг ако има нужда да свирка, ще му кажа де е майстора.
вече смуча водчица и си слушам музика,но тъпото в случая е че даваш пари и то не малко за да си образуваш проблеми и след това даваш още за да ги решиш..
вече смуча водчица и си слушам музика,но тъпото в случая е че даваш пари и то не малко за да си образуваш проблеми и след това даваш още за да ги решиш..- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
rokera написа:...вече смуча водчица и си слушам музика,но тъпото в случая е че даваш пари и то не малко за да си образуваш проблеми и след това даваш още за да ги решиш....
Welcome to Bulgaria.

-
nikolaitabakow
- Автомобил:
- Двигател:
Няма значение марката части колега.По важно е да са оригинални(не правени в крартален гараж),защото има много ментета.А за инфо колко ги плати дисковете.Преди седмица смених с брембо за 40 лева броя.Феродо ми ги даваха на същите пари...
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Сменявах дискове на 2000 км, които биеха, новите феродо след 2000км и те започнаха и така си карам две години вече, най интересното е че напоследък не бият.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”