спортен филтър

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

спортен филтър

Мнениеот Pathfinder » Сря 06 апр 2011 20:32

Хей колеги, искам на мойта винтилка (Polo 1.4 16V) да туря спортен въздушен филтър най-вероятно K&N,принципа ми е ясен горе долу, обаче, няколко човека ми казаха, че ще ми се УВЕЛИЧИ разхода на гориво с поне литър на 100км. Казвайте коментари - ВЯРНО ЛИ Е!!!
P.S. чист бензин съм

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: спортен филтър

Мнениеот freestyler911 » Сря 06 апр 2011 21:30

Да.

Повече въздух=повече гориво за да изгори

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Сря 06 апр 2011 21:49

Колега със същатата съм,но съм на газ де mhihi , нямам спортен филтър, но от опита ми с тая кола до момента мисля,че няма да ти вдигне разхода. Ако я караш на малки разтояния - ще го вдигне, но иначе нямаш грижи, даже един колега с такова поло се похвали преди около година, че е турнал филтърче K&N и много добре му въврвяла(била си повишила агресивността), ако може и за разход да сподели,ще е чудесно.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 06 апр 2011 22:21

такива филми! Няма как да вдигнеш мощността и да намалиш или запазиш разхода, говорим при изправен автомобил. С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват.

Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Сря 06 апр 2011 22:57

Ами не, не е ок ;) Логиката ти е правилна , но обясни ми тогава следната ситуация: Първоначално при слагане на ГИ колата ми дава средно 12 разход в София(държа да подчертая,че компютъра на газта е оставен да се самообучи от компа на бензина и взима неговите стойности за разпределение на гориво/въздух)От своя страна бензиновите ми настройки са defaut(не са пипани) и за това съм УБЕДЕН. Как тогава когато вързахме газовия инжекцион към комп и намалихме съотношението на въздух/гориво(на въздуха не помня стойностите но на горивото ги намалихме от 92 на 64, което е 1/3 ??)След тази процедура, колата падна на градски разход 9/100 ПОД РАЗХОДА МИ НА БЕНЗИН, които е около 10.5/11 на 100 за еднакво разтояние (ако не вярваш колага freestyler911 ела ще се повозим 1 ден по софииските дупки за да ти докажа) Държа да подчертая, че колата не е спъната на газ изобщо, не знам разбира се дали не съм си прецакал бензиновите клапани с тая газ и затова да ми се струва,че на газ върви по-добре от на бензин, но въпреки това, карам и други различни марки коли и смея да твърдя,че не е спъната.
От цялото това съчинение,което написах искам просто да ти кажа колега freestyler911, че имам съмнения,че нещо не е сметнато в оригиналния комп при разпределението на гориво/въздух на поло AFH, защото съм чел,че чипосано такова поло наистина си сваля разхода на бензин (много много не го вярвам това) Сега друг е въпроса,че с спортен филтър, ще гълта наистина повече въздух, следователно повече бензин.
Зашо се получва такава разлика при разхода на газ, ако всички му е наред заводски на тоя двигател, ей това ме мъчи мен.

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Чет 07 апр 2011 12:30

тъй демек един вид се разколебах,аз съм чист бензин,още нямам ГИ,с това вървене в момента съм доволен,доста пъргава е колата,а като се кара с 90-100 ми гори ок.5,5-6л/100км,щом ще ми качи разхода спортния филтър,не вярвам вървенето да се промени много,казват дига с 3,4к.с.,което за малкия мотор 1.4 е добре за добър старт,а при тея цени на горивата,положението е друго

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 07 апр 2011 16:38

Махни сегашният филтър и виж как ти бяга колата без него. Ако намериш разлика, сменяй.
Спортният филтър има по - малко съпротивление за сметка на по - голяма площ или по - лошо чистене на въздуха. При градско каране с по - лошо чистещ филтър, страдат дебитомер, дросел, бутало - цилиндрова група...

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 07 апр 2011 17:02

Blizzarder-VW написа: ...

Ми май просто караш на по-бедни смеси, замислял ли си се mhihi Или искаш да кажеш, че от по-нискокалоричното гориво (пропан-бутан), като сте му намалили и количеството дето постъпва в цилиндрите сте запазили мощността, та даже колата се е и увървела mhihi Единствения плюс на LPG е по-голямото октаново число, от там може да ти се намали аванса и да си позволиш по-бедна смес в разумни граници... А карането на обеднени смеси може да доведе до спонтанно запалване на сместта в цилиндъра, което е експлозивно горене и тогава става страшноо, та стискай палци някой кадърен майстор да ти е работил по колата, щото иначе може и да плачкаш :wink:

ПП За справка какво става като караш с бедни смеси-посети форума на "Алфа Ромео" и ше намериш информация що техните туинспаркове стават на мармалад от двигателно масло и парчета от бутала, биели, че и от блока даже mhihi

ППП По темата-хубавия спортен филтър ем струва доста парички, китовете за омасляване и почистване-също, а ти си седнал да питаш за литър на 100 км в повече... Ако не схвана подтекста в предното-недей, щом паричките не ти стигат за нещо, просто го пропусни и толкова :да:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 07 апр 2011 17:10

Ако си карал с прекалено "богата смес", нормално е било да не ти върви колата и да харчи много (лошо изгаряне, предозиране на гориво , което неможе да изгори понеже вход. въздух е малко) , след корекция на "богатата" смес имаш добро изгаряне и вървежен автомобил, но ако продължиш "скопяването" колата няма да върви и ще си по близо до "мармалада" описан от колегата.

:!:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 07 апр 2011 17:15

Той може да е карал с богати смеси, само ако нещо в колата не е била изправно, напр ламбда сонда, та като е минал на газ и да са му пооправили смесите, но иначе при изправен двигател си е чисто и просто бедни смеси, а това си е :не:

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Пет 08 апр 2011 13:48

и аз по едно време мислех да слагам нещо такова
ама голяма простотия е подържането на тоя филтър и голям тормоз, и за това се отказах.

като иска човек повече коне по добре да сменя колата

живот и здраве, ако стане работата ще скачам скоро в някоя А4 3.0Тди :)

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Съб 09 апр 2011 12:54

супер успехчета с Аудито....и с храненето на тея конне :applause: .....аз съм си верен на марката :bowdown

Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 18 апр 2011 10:41, променено общо 1 път.
Причина: като верен привърженик на марката, си спечели предупреждение за спам!

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Пет 15 апр 2011 19:11

Ами, и аз съм си верен на марката love.vwclub. Моето поло го взех преди 3-4 месеца вече, и страното е, че София-Добрич ги взех за 4 часа при каране 150-160 почти без сваляне на километрите.Беше найстина адски лек трафик, и чудното е, че при това мое каране (заредих от Гео милев- до Добрич ми взе малко повече от половината на резервоара), бензин ми е полото 1.6 98г АЕЕ. :D.Аз съм компютърджия и не рзбирам много дали има нещо правено ама дано да продължава така :D

Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 18 апр 2011 10:42, променено общо 1 път.
Причина: като верен привърженик на марката, си спечели предупреждение за спам!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 18 апр 2011 10:02

двама го отнесоха! Внимавайте натам!

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP

Мнениеот refresh4o » Пон 11 юли 2011 22:13

има ли някой от тук който е слагал спортен филтър ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”