странен звук изпод пасажерската седалка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

странен звук изпод пасажерската седалка

Мнениеот BrooklynZoo » Пон 18 юли 2011 12:25

Здравейте Колеги,

карам Поло 6N2, 2000г от няколко месеца и вече съм навъртял около 3000км. Колата е супер и освен поддръжката, която направих не съм имал проблем с абсолютно нищо.

Проблемът е, че вчера като се връщах от морето си карах на климатик, понеже беше адска жега и някъде след около 200км се появи странен звук идващ отдолу. Звукът наподобяваше стъргане/претъркване и се появяваше за няколко секунди, след което изчезваше и после пак и така, докато не спрях климатика. След като го изключих всичко изчезна и си продължихме пътя и си стигнахме живи и здрави.

Понеже нищо не разбирам като спрях огледах гуми, масло, охладителна течност, всичко изглеждаше ОК, нямаше и течове (освен вода от самия климатик, който явно се намира някъде под/около пасажерската седалка, от където идваше и звука.

Ако някой може да сподели някакъв опит или да даде идея ще съм благодарен! :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: странен звук изпод пасажерската седалка

Мнениеот freestyler911 » Пон 18 юли 2011 20:02

Климатика не е изпод седалката колега, компресора е при двигателя, а радиатора е до или върху радиатора на парното вътре в таблото. Не е под седалката, така ти се е счуло.

Включи си климатика на запалена кола и погледни къде стърже изпод капака.
Това което мене ме съмнява е "съединителя" на климатика , то е соленоид който зацепва климатика към ремъка който ти върти и алтернатора.

При повреден въпросния соленоид точно си стърже като на желязо някъде по колата. Къде ще ти се чуе божа работа....

(Въпросния проблем го видях на БМВ 320 , но със присаден климатик в италия. Предполагам е сходно и на полото.)

BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BrooklynZoo » Чет 21 юли 2011 14:35

Благодаря за разясненията и съвета, колега!

Направих, каквото ми каза, но звук вече не се чуваше. Явно трябва да поработи известно време климатика. Ще пробвам на по-дълъг път и ако се появи евентуално ще се опитам да установя от къде точно идва.

Поздрави!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 юли 2011 16:39

Също е хубаво ако не си ходил на профилактика на климатика. Да идеш да направят хората.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”