VWWV написа:тези кодове дет си писал за 1,6 мотор ли са, и като отида на моргата от де да видя тези т.н. предварителни числа, ако можеш да ми дадеш линк за този онлайн-калкулатор ще съм ти благодарен
Тези кодове са за всички мотори на Сеат Ибиза мисля за 1994г., като започнеш от 1.0 или колкото е най-малкият, и стигнеш до 1.6ABU. Те са взаимозаменяеми, но както сам виждаш, са няколко модела, според зависи двигателя. Нали се сещаш, че от завода са преценили, и то вярно, че 1.0 и 1.6 не могат да бъдат с еднакви предавателни числа поради разликите във въртящия момент и мощността на двигателите.
Относно калкулатора:
http://www.scirocco.org/gears/Според мен търси кутия от Ибиза със следните кодове:
CMC, CKM, CWL, CEF или малко по-"дългите" кутии с кодове CEC, CWM, CKR, CEE
Мисля, че няма да сбъркаш с никоя от тези 8 модела, мога да ти извадя и тези, които се монтират на ФВ, но да не е сега точно

Общо взето са идентични само дето са с малко по-различни кодови обозначения. Ползват еднакви пред.числа и диференциали

При Голф Мк3 аналозите на по-дългите скорости са съответно: CWR и CNU (тези са май най-дългите),CWM, CKR, CHX,CHL,CEC.
Искам 5-та да стане по дълга за да има по малко обороти при по висока скорост (магистрална предавка )
от каква скоросна кутия да търся?
Видях в ЕТКА едни скорости, но не зная дали ще стане от тях 5тата предавка, на 90% съм сигурен, но за останалите 10 питай някой дето активно се занимава с това (да кажем продава авточасти за ФВ):
EWT GGU, тези двете са от 2003 по ЕТКА. 5-тата им е с предавателно число 0.7, твоето е 0.755. Но не знам дали си заслужава търсенето и нервите, щото не ми се вярва лесно да намериш кутия от Поло 2003