Клапи на парното Поло 6н '96

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
madh3ad
Автомобил:
Двигател:

Клапи на парното Поло 6н '96

Мнениеот madh3ad » Нед 17 юли 2011 10:49

Здравейте, колеги. от около година имам проблем с клапите на парното, които местят въздушния поток между краката, централно срещу пътниците, и на стъклото. доста време се каня да го разхвърля, но все още не съм събрал кураж :D та въпроса ми е дали някои е правил подобна операция и дали може да ми помоге с някакви указания и снимки :) полото е 1.6 АЕЕ с A/C. благодаря предварително :Р

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Клапи на парното Поло 6н '96

Мнениеот Koksan » Нед 17 юли 2011 12:39

А да беше казал и какъв ти е проблема?!?!

Потребителски аватар
madh3ad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madh3ad » Нед 17 юли 2011 13:30

ами при въртене на копчето въздуха се разпределя на където си поиска, например като го направя да духа срещу пътниците отива в краката много силно и съвсем леко там, където трябва, а на другите позиции го пръска между краката и стъклото

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 17 юли 2011 19:00

Значи, за да го оправиш това, трябва да извадиш централната конзола, което означава да махнеш таблото извън колата и като цяло си е голяма хамалогия! Принципно се прецаква покритието на клапите и започват да пропускат!
Като свалиш централната плака с копчетата за управление, отзад можеш да погледнеш жилата как са, да не би те да ти правят проблем, но ако не е от тях .... според мен не си заслужава хамалогията да се пръсне колата на части!

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 17 юли 2011 19:39

Покритието се прави с дунапрен, продават го по магазините за строителни матеряли.Голяма играчка е!!!

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Вто 19 юли 2011 15:44

На мен пък ми се разкачи жилото на топлият и студеният въздух и сега стои само на студен е нищо с климатик съм де :beer

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 20 юли 2011 20:03

За уплътняване на клапите не е нужно да се изхвърля цялото табло навън освен ако не си решил да смениш и радиаторчето на парното сваляш първо барчето то е на една вида и две пласмасови каики които се виждат като махнеш кожата около ск лост после махаш цялата конзола държаща врътките сд-то и двете централни духалки.Самата конзола се наха като махнеш пласмасата около врътките и отвиеш четирите види след това махаш решетките на централните духалки и там има две види и последните види са отдолу на пласмасата гледащи към барчето-с много къса кръстачка се отвиват след това издрпваш цялата пласмаса и коша на парното е пред теб насреща посредата му също има две пласмасови гаики отиваш ги и клапите са пред теб а самото махане на клапите отгоре са на щипки откопчаваш ги и вадиш клапата облепваш я и слагаш обратно и така събираш всичко по обратния ред -правено преди месец и ако бе близо до Плевен щях да ти помогна иначе успех.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”