скъсан маркуч за горивото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

скъсан маркуч за горивото

Мнениеот BrooklynZoo » Вто 09 авг 2011 19:17

Здравйте Колеги,

замириса ми вчера на бензин и реших да погледна под капака. Става въпрос за Polo 6N2 1.4 MPI, 2000г. На работещ двигател ясно се видя, че капе гориво от едно маркуче. Дори и дупчицата се вижда. Та въпросът ми е как да стигна до края на маркуча, който влиза в карбуратора, за да мога да го извадя и да го сменя целия?

Прикачвам и снимка, за да е по-ясно.

IMG_3155.jpg

Някой знае ли как се маха този черния капак и дали изобщо от там ще мога да достигна края на маркуча?
А от къде мога да си купя маркуч и такива джиджавки, с които да го прикрепя?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: скъсан маркуч за горивото

Мнениеот Koksan » Сря 10 авг 2011 6:43

Дано не те разочаровам, но ти определено НЯМАШ карбуратор! :)

А след въпросите които си задал за "джиджавките" и маркуча - По-добре иди на майстор - МОЛЯ ТЕ!

Иначе:
- Кората се вади със дърпане нагоре,на едни гумени тампончета мисля че беше, ако няма някъде болтчета!
- Маркуч - от всеки магазин за авточасти или железария- масло, бензино и температуро устойчив
- Джиджавки - скобички със съответния размер за маркуча - във всяка железария, скоби всякакви

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 10 авг 2011 10:43

И аз едно време като си купих колата имах теч от същото място, ама при мене проблема беше скобата и си купих една БГ скоба и проблема изчезна.

BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BrooklynZoo » Чет 11 авг 2011 11:00

Няма проблем да отида на майстор, ама си капе сериозно и ме е страх да не се запаля.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 11 авг 2011 11:38

миналата година на морето го спуках тоя маркуч.
Оправих го на място за 30сек.
и от тогава не ми е давал проблем. Всичко зависи от спуканото, колко е голямо, колко тече и колко изпуска... така по снимка, няма как някой да ти отговори.

Иначе сваляш, мериш фи-то на маркуча, отиваш до някой магазин, купуваш бензиноустойчив маркуч със същото фи. Отиваш и го подменяш от до, но за целта трябва да видиш колко дълаг да вземеш, да го направиш без чупки, че от налягането пак може да се спука...

BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BrooklynZoo » Чет 11 авг 2011 11:49

Колега, на мен проблемът ми е, че не мога да достигна другия край на маркуча, за да го извадя и сменя (не знам как да смъкна черния капак на двигателя и от там евентуално да видя къде точно е прикрепен).

Иначе мога да запаля и да отида до някой майстор, ама да не се запали и да стане по-голяма беля. :(

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 11 авг 2011 11:57

Koksan написа:Иначе:
- Кората се вади със дърпане нагоре,на едни гумени тампончета мисля че беше, ако няма някъде болтчета!

krassy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krassy » Чет 11 авг 2011 18:12

Има два отвора, в които има болтове(от двете страни на надписа 1,4 МPI, за "глухо" ключе 10, единият отвор се вижда на снимката) - би трябвало да са покрити с пластмасови капачки, но обикновенно тези капачки се губят при подмяната на възд.филтър... отвърташ болтовете, отделяш кабелите за свещите(те са прикрепени към капака), отделяш маркуча за въздуха от ляво, хващаш капака откъм задната страна и дърпаш нагоре- отзад и отдолу има два щифта, които влизат в гумени тампони и защипват капака, затова трябва да се дръпне сравнително силно. След това има два маркуча - отляво и от дясно, които влизат отдолу в тръбички на капака - изваждаш и тях, те не са захванати със нищо към тръбичките, излизат свободно. Това е цялата работа, след това ще видиш къде влиза въпросния маркуч. :beer
P.S : Не мога да се начудя как са решели швабите, че трябва да развиеш 9 болта с отверка, за да си смениш въздушния филтър :?: :?: :?:

BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BrooklynZoo » Чет 11 авг 2011 21:11

Здравейте момчета,

за добро или лошо отидох на майстор преди да видя коментара на krassy, който е изключително изчерпателен и точен (понеже наблюдавах монтьора какво прави). Дано темата помогне на някой в последствие.

Благодаря много на всички, които се отзоваха!!! :drunk

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”