задна скрорст

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bugy777
Автомобил:
Двигател:

задна скрорст

Мнениеот bugy777 » Чет 25 авг 2011 23:20

Здравейте!

Надявам се някой да ми помогне с полезен съвет . От близо година съм забелязал че малко трудно се вкл. скоиростите но не издават звук т.е няма хъркане виене и т.н . Наскоро усстанових че задна скорост не влиза т.е влиза със жестоко хъркане все едно карам Газка . Съединителя отделя долу и е много твърд смисъл няма свободен ход като се натисне , а все едно настъпваш празна кутия от натур. сок. Скоро ми предстои пътужане до морето и се чудш дали ще ме остажи ан пътя. Мисля да сменя маслото на скоростната кутия понже не знам дали е сменшно поне за не съм го сменял . Колата е VW POLO 1999 1,6 75коня .

Благодаря предварително

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Re: задна скрорст

Мнениеот unaffected » Пет 26 авг 2011 12:30

Като за начало, преди да включиш задна, минавай през 1-ва предавка и не би трябвало да хърка. А за отстраняване на проблема като цяло дано ти помогнат по-компетентните колеги. Аз имах проблем с превключването на същото поло и мотор. Имаше проблем с лостовия механизъм. Това можеш да го провериш и сам (най-удобно на канал). Огледай механизма, ако видиш нещо съмнително - снимаш и питаш тук "Така ли трябва да е?" и ще ти се отговори. :)
Но проблема може да е и доста по сериозен (ниско ниво на маслото в кутията, отиваща си кутия, съединител, жило на съединителя, една опора на жилото която прави проблеми...), така че да се изкажат по-знаещите. :)
Успех!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: задна скрорст

Мнениеот anonimko » Съб 27 авг 2011 6:37

Щом ще смениш маслото в ск кутия виж после как е задна скорост но твърдия педал е от жилото на съединителя или крива вилка на скоростната кутия ако при смяната на съдинителя не са закопчали жилото на съединителя с скобата му а са напъвали с щанга да извадят жилото откъм вилката и накрая блокирало жило-смажи го през маншона му и после го вържи с скобата му и влез да натиснеш педала съдинителя няколко пъти после го виж как е като махнеш скобата му проблема които може да ти създададе късане на жилото и става интерестно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”